Master of Arts in professioneel schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontwikkel de vaardigheden om een succesvolle carrière te smeden in het bedrijfsleven, publiceren, mediacommunicatie en de kunsten. Je leert fictie, tijdschriftfuncties en marketingexemplaren schrijven voor een reeks concurrerende en snel bewegende industrieën.

Invoering

Dompel jezelf onder in de literaire wereld als onderdeel van een levendige gemeenschap van collega-schrijvers en gastsprekers. Door te leren van werkende professionals in de industrie, ontwikkel je vaardigheden zoals het schrijven van genres, verhalende structuur, onderzoek en zelfpromotie. Je leert ook boeiende verhalen en stemmen te creëren en deze technieken vervolgens toe te passen op je specialisme. Afgestudeerd met een portfolio en een volleerde werkstijl, kom je klaar om de industrie frontaal aan te pakken.

Wat onze afgestudeerden doen

Onze afgestudeerden zijn gepubliceerde auteurs geworden en hebben een rol gespeeld als adjunct-redacteur, fulltime toneelschrijver, psycholoog, scenarioschrijver en entertainmentjournalist.Sponsored by Google Chromebooks Anete Lūsiņa / Unsplash

Wat je zult leren

Bovenop hun reguliere leerproces hebben onze studenten werk in lokale en nationale publicaties geplaatst en beveiligde stages en doorlopend werk bij toonaangevende uitgevers, mediaorganisaties, copywritingbureaus, tijdschriften en kranten.

Stadia één en twee

We zullen je belangrijkste schrijfvaardigheden in verschillende formaten ontwikkelen en onderzoeken hoe verschillende schrijvers in verschillende sectoren werken. Je kiest vervolgens twee specialismen uit opties zoals Fiction, Non-Fiction, Scriptwriting en Business

Je zult dan branchegericht onderzoek doen en we moedigen je aan om werkervaring op te doen om je te helpen een voorstel voor je creatieve MA-project te ontwikkelen.

module

 • Verhaal, structuur en vorm
 • Professionele contexten
 • Inhabiting Narrative: Character, World and Genre
 • Bedrijf
 • Non-fictie
 • roman
 • Script schrijven

Fase drie

Je werkt onafhankelijk aan je MA-project, met ondersteuning van je gespecialiseerde tutor, en schrijft een essay over een aspect van je schrijfpraktijk.

modules

 • Onafhankelijk project

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Deze 45-weekse cursus omvat 3 studieblokken en brengt seminars, lezingen, real-world briefs, praktische workshops en uw eigen zelfbeheerde werk samen. Je werkt individueel en in teams - je werkt samen met andere mediaprofessionals, ontwikkelt je eigen projecten en zakelijke ideeën en geeft en ontvangt feedback.

Ons Writers in Residence-programma bestond eerder uit Wyl Menmuir, Emily Barr, Matt Haig, Lionel Shriver, Owen Sheers en Philip Marsden. Je hebt ook de kans om de London Book Fair en Port Eliot Festival bij te wonen.

Evaluatiemethoden

 • Formele beoordeling en feedback aan het einde van elke module.
 • De uiteindelijke beoordeling is grotendeels gebaseerd op uw uitgebreide creatieve project, dat vergezeld gaat van een contextueel essay.

Personeel

Ons personeel bestaat uit ervaren, gepubliceerde schrijvers en professionals uit de industrie, met ervaring op gebieden als verhalend en technologie, game-ontwerp, filmregie, scenarioschrijven, scenarioschrijven, journalistiek, schrijven van jonge volwassenen en kinderen, en het maken van bekroonde korte films.

uitrusting

 • Bibliotheek met een breed scala aan online bronnen.
 • Media Center met industrie-standaard audio / video opname- en bewerkingsapparatuur.
 • Cursusspecifieke virtuele leeromgeving.

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van mensen met relevante equivalente niveau 6-kwalificaties of relevante equivalente ervaring en een aantoonbare interesse in het onderwerp.

We verwelkomen uw aanvraag ook als u formeel of 'gecertificeerd' leert (zoals cursussen die niet door universiteiten of hogescholen worden gegeven) en leert van werkervaring of zelfstudie. Dit wordt Accreditation of Prior Learning (APL) genoemd en zou in de afgelopen vijf jaar moeten zijn behaald en gelijk moeten zijn aan de leerresultaten van onze minimale instapkwalificaties.

APL-aanvragers die de ervaring gebruiken om te solliciteren, moeten er rekening mee houden dat er £ 200 inschrijvingskosten zijn voor deelname met geavanceerde status of met vrijstelling van specifieke modules of tegoed.

Taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je Engelse taalvaardigheden aantonen die voldoende zijn ontwikkeld om je studies succesvol af te ronden. We accepteren een reeks erkende Engelse taalkwalificaties die gelijkwaardig zijn aan het International English Language Testing System (IELTS) Academische minimumscore van 6,5 in het algemeen, met een minimum van 6,0 in Lezen, Schrijven, Spreken en Luisteren.

Internationale aanvragers die een Tier 4-studentenvisum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen om aan de visumvereisten van de overheid te voldoen of een erkende taaltest hebben die door de universiteit is goedgekeurd en waar ze voor instaan. Ons opnameteam kan u helpen met eventuele vragen over studievisums of geschikte taaltesten.

Collegegeld 2020-21

 • £ 8.500 - voltijd VK / EU (£ 250 acceptatiekosten verschuldigd. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld.)
 • £ 16.000 - voltijds internationaal (acceptatiekosten tot £ 1.000 verschuldigd, afhankelijk van nationaliteit. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld.)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Opgericht in 1902 als Falmouth School of Art, is het meer dan een eeuw uitgegroeid tot een digitale innovatiehub. Tegenwoordig vertegenwoordigt de portfolio van niet-gegradueerde en postdoctorale ople ... Lees meer

Opgericht in 1902 als Falmouth School of Art, is het meer dan een eeuw uitgegroeid tot een digitale innovatiehub. Tegenwoordig vertegenwoordigt de portfolio van niet-gegradueerde en postdoctorale opleidingen de breedte van de creatieve industrie, de snelst groeiende sector in de Britse economie. Nu we de vierde industriële revolutie tegemoet treden; omdat technologie zowel geweldige kansen als uitdagingen biedt, is het duidelijk dat Falmouth's specialismen van creatieve innovatie; creatief denken, probleemoplossing, communicatie en verhalen vertellen, zullen de sleutel zijn tot toekomstig economisch en cultureel succes, zowel op lokaal als op mondiaal niveau. Lees Minder
Falmouth , Falmouth + 1 Meer Minder