Master of Arts in moslimculturen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het tweejarige MA-programma van het Aga Khan University Institute for the Study of Muslim Civilizations (ISMC), gevestigd in centraal Londen, biedt:

 • Een onderscheidende manier om moslimbeschavingen te begrijpen zoals ze zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld.
 • Benadrukt de veelvoud en complexiteit van vroegere en huidige moslimculturen en bestudeert deze als onderdeel van wereldculturen.
 • Gebruikt de tools van de sociale wetenschappen en geesteswetenschappen als een kader voor leren.

Binnen de disciplines sociale wetenschappen en geesteswetenschappen bestuderen onze studenten een aantal onderwerpen, waaronder ontwikkelingsstudies, economie, politieke wetenschappen, kunst, architectuur, geschiedenis, literatuur, vergelijkende religie en recht.

Het MA-programma bestaat uit een aantal kern- en keuzevakken die een veldgebaseerd taalonderdompelingsprogramma (Arabisch, Perzisch), een communicatie- en leiderschapsprogramma omvatten, evenals veldwerk dat bijdraagt aan een proefschrift.

Financiële bijstand is beschikbaar in de vorm van leningen en gedeeltelijke subsidies.

Onderwijzen en leren

Leren bij ISMC is zowel in de klas als in het veld. Tijdens de zomer van hun eerste jaar hebben studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan een Language Immersion Program - reizen naar een relevant land om zich onder te dompelen in een andere taal en cultuur. Tijdens hun tweede jaar moeten studenten een proefschrift voorbereiden na een optioneel veldproject over een thema naar keuze.

Studenten nemen ook deel aan een breed scala aan academische excursies in de loop van het MA-programma en profiteren van de faciliteiten en activiteiten aangeboden door naburige instellingen zoals de School of Oriental and African Studies (SOAS), de London School of Economics (LSE) en de British Library, onder anderen.

Studeren in Londen biedt een geweldige gelegenheid om te luisteren naar prominente internationale sprekers en deze te ontmoeten.

Bovendien bieden de culturele evenementen, academische workshops en seminars van het Instituut studenten een ander kader waardoor de culturen van moslims kunnen worden overwogen. Deze evenementen dienen ook als een kans om blootgesteld te worden aan ideeën en om eminente academici uit verschillende disciplines te ontmoeten.

Programmastructuur

De MA in moslimculturen is een programma van drie semesters dat uit een aantal verschillende elementen bestaat: kern- en keuzevakken, een optioneel veldgebaseerd taalonderdompelingsprogramma, een communicatie- en leiderschapsprogramma en veldwerk dat bijdraagt aan een scriptie.

Tijdens het MA-programma van drie semesters moeten studenten in totaal 30 studiepunten behalen, bestaande uit:

 • 15 kerncursuscredits
 • 6 scriptiepunten
 • 9 keuzevakken studiepunten

Tijdens hun derde semester bereiden studenten een scriptie van maximaal 20.000 woorden voor na een optioneel veldproject over een thema naar keuze.

In het algemeen is de beoordeling gebaseerd op presentaties, schriftelijke opdrachten en examens. Het slagen voor de scriptie is een voorwaarde voor het behalen van het MA-programma.

Cursussen zijn gegroepeerd in vijf componenten.

 • Inleiding tot de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen
 • Moslim erfgoed als onderdeel van wereldculturen
 • Hedendaagse moslimcontexten
 • methodieken
 • talen

Tijdens het MA-programma van drie semesters moeten studenten in totaal 24 cursussen volgen, bestaande uit:

 • 15 kerncursussen
 • 9 keuzevakken

Studenten moeten ook een taalonderdompelingsprogramma en een programma voor leiderschapsvaardigheden voltooien.

Tijdens hun tweede jaar bereiden studenten een proefschrift van maximaal 20.000 woorden voor na een optioneel veldproject over een thema naar keuze.

In het algemeen is de beoordeling gebaseerd op presentaties, schriftelijke opdrachten en examens. Het slagen voor het proefschrift is een voorwaarde voor het afstuderen van het MA-programma.

verkiesbaarheid

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het MA-programma, moeten aanvragers het volgende bezitten:

 • Een bachelordiploma (gelijk aan een Britse bachelordiploma), van een erkende / erkende universiteit, bij voorkeur in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen.

Engelse taalvaardigheidseis

 • Een geldig IELTS (Academisch) resultaat - Totale bandscore: 6.5 (met een minimum van 5.5 in alle vier componenten). Er moet aan zowel de algemene als individuele componentvereisten worden voldaan. Houd er rekening mee dat we alleen IELTS-resultaten accepteren van testcentra die zijn goedgekeurd door UK Visas and Immigration. Voor meer informatie, bezoek hun website (UKVI). Houd er rekening mee dat we zonder een geldig en goedgekeurd IELTS-testresultaat uw aanvraag niet in overweging kunnen nemen.
 • Een aanvrager wordt geacht te hebben voldaan aan de taalvereiste als hij onderdaan is van een van de volgende landen: Antigua en Barbuda, Australië, de Bahama's, Barbados, Belize, Canada, Dominica, Grenada, Guyana, Jamaica, Nieuw-Zeeland, St Kitts en Nevis, St. Lucia, St. Vincent en de Grenadines, Trinidad en Tobago, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika.
 • AKU-ISMC gebruikt de UK NARIC-database om de gelijkwaardigheid van internationale kwalificaties te bepalen. Als u niet zeker bent over de gelijkwaardigheid van uw kwalificaties, wordt u aangemoedigd om contact op te nemen met Assistant Registrar, ISMC voordat u een aanvraag indient.

Collegegeld

Ons huidige collegegeld is beschikbaar op onze website.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ISMC was founded in 2002, seeking to occupy vacant space in the discourse on the Muslim world by promoting scholarship that opens new perspectives on Muslim societies. We consider key issues such as t ... Lees meer

ISMC was founded in 2002, seeking to occupy vacant space in the discourse on the Muslim world by promoting scholarship that opens new perspectives on Muslim societies. We consider key issues such as tradition and modernity, religion and the state, pluralism and unity, and the nature of community in an era of global connection and change. Our mandate is to address the fundamental challenges of the human condition as they are expressed across the diverse societies of the Muslim world and its diasporas. London offers the ideal location for the Institute, with its international flavour; excellent cultural scene, both historic and contemporary; thriving arts and academic communities; and as a city in which freedom of thought and expression are encouraged. Lees Minder