Master of Arts in kostuum

Algemeen

Beschrijving van opleiding

114168_MINERVA6.jpg

schets

The Master of Arts in Costume Design

De ontwikkeling van dit studietraject volgt een hedendaagse logica, met als doel een veelvoud aan competenties te ontwikkelen in constante analyse, een combinatie van een geavanceerde technische voorbereiding tot onderzoek, interdisciplinariteit en projectmethodologie die nodig is om jonge professionals voor te bereiden die in staat zijn innovatieve representatieve werelden te creëren die coherent zijn met de uitdagingen van de toekomst.

De kennis van de geschiedenis van het kostuum, het vermogen om personages in een historisch en hedendaags kader te interpreteren, de kleermakerscompetentie die nodig is om het project in verschillende omgevingen te ontwikkelen (theater, ballet, opera, bioscoop, televisie) vormen essentiële pijlers voor degenen die willen onderzoeken en analyseer de hedendaagse taal van de mode.

Structuur

Het eerste jaar is gericht op theorie en technieken die kenmerkend zijn voor dit gebied. Theoretische en culturele competenties, technische laboratoria, inzicht in de budgetimplicaties in de projectontwikkeling vormen het studietraject om de student te trainen in de analyse en complete methodiek van het ontwerpproces. De student zal de mogelijkheid hebben om via projecten in samenwerking met echte producties en in samenwerking met professionele docenten, hun persoonlijke interpretatie van de personages en de scenische constructie van de kostuums in een realistisch kader uit te drukken.

Het tweede jaar combineert idealiter een toekomstgerichte visie op deze discipline via intensieve laboratoria waarin de projectmethodologie van de studenten wordt gevoed door theoretische ideeën en in praktijk wordt gebracht door het creëren van onderzoeksprojecten en kleermakerij. De geschiedenis van de mode en van Haute Couture, de nieuwste trends op het gebied van beeldende kunst, competenties in het onderzoek voor het heden, dragen allemaal bij aan de opbouw van een synergie met theoretisch-praktische cursussen in de vorm van echte onderzoeks- en creativiteitslaboratoria gericht op het creëren van een projectmethodiek van grote -schaal, vaak in samenwerking met de belangrijkste merken van dit gebied op internationaal niveau.

Tijdens het tweede jaar zullen studenten ook hun vaardigheden verbeteren in de toepassing van grafische software en van bedrijfslogica en organisatie gericht op de mode-industrie.

Aan het einde van het tweede jaar ontwikkelen de studenten een eindwerk waarin alle verworven competenties volgens een persoonlijke interpretatie worden ingevoerd.

accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Research,

Aan het einde van de cursus ontvangen studenten die voldoen aan de toelatingseisen een Master of Arts Diploma (120 ECTS).

Admissions

Om de kwaliteit van de cursus te waarborgen, is de toelating beperkt tot een vast aantal studenten per jaar.

Om deze reden raden we geïnteresseerde studenten aan hun aanvraag in juni te verzenden. In het geval van uitgestelde aanvragen, nodigen we de aanvragers uit om contact op te nemen met het Counselling Office of Accademia Costume e Moda.

Om in aanmerking te komen voor de cursus, is het noodzakelijk om een curriculum, een motivatiebrief en een portfolio te sturen, die door onze onderwijsdirecteur zullen worden geëvalueerd en voor het toelatingsgesprek zullen slagen.

Looptijd

De cursusduur is twee academische jaren en aanwezigheid is echter verplicht om te worden geaccepteerd bij de eindbeoordeling. Studenten moeten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

Toelatingseisen

Cursusdeelnemers moeten in het bezit zijn van een relevante graad in Fashion Design van een van de Italiaanse instellingen (een minimumopleidingseis van 3 jaar, 180 studiepunten) of een internationale universiteit of hogeschool (bachelordiploma).

Studenten moeten ook een niveau B1 van Italiaans of 5,0 IELTS van Engelse certificering hebben.

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... Lees meer

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Lees Minder