Master of Arts in koloniale en postkoloniale studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

We leven in een tijd waarin vragen over klimaatrechtvaardigheid, wereldwijde migratiestromen en gemilitariseerde landschappen ons dagelijks herinneren aan koloniale verleden en hun nalatenschap in huidige omgevingen. Onze wereld wordt gevormd door koloniale verovering, imperiale discoursen en de gevolgen van imperiale overheersing en ondergeschiktheid . Dit programma analyseert koloniale en postkoloniale manifestaties en effecten in het verleden en het heden.

Het programma voorziet in maatschappelijke behoeften en onderzoek voor kritische analyse van betekenissen, implicaties en consequenties van kolonialisme ten tijde van koloniale verovering en heerschappij, en met het oog op hoe eerdere koloniale relaties het postkoloniale heden blijven beïnvloeden. Studenten verwerven kennis van de vorming van de moderne wereld onder invloed van koloniale macht, oriëntalistische discoursen en kennisnetwerken en van hoe deze zich manifesteren in sociale en politieke relaties in een postkoloniale context. Studenten worden uitgedaagd om kritisch te kijken naar de werking van beschavingen en oriëntalistische discoursen in politieke, economische, culturele, religieuze en artistieke voorstellingen.

Een brede keuze aan cursussen introduceert, onder andere, Noords kolonialisme, milieugeschiedenis, inheemse bevolking studies, Linnaean kennis, en verlichting wetenschap nalatenschappen. Het programma omvat training in het veldonderzoek, archiefonderzoek, planning en toonaangevende seminars en gastdocenten.

Mate

  • Master of Arts (120 studiepunten)
  • Het hoofdvak van studie: koloniale en postkoloniale studies

leerplan

Semester 1

Inleiding tot koloniale en postkoloniale studies met thematische, theoretische en methodologische cursussen.

Semester 2

Keuzevakken
De cursus Postkoloniale ontmoetingen begint en duurt drie semesters

Semester 3 en 4

Keuzevakken (optioneel)
De cursus Zelfstandig werk (de masterproef)

Linnaeus University Centrum voor Koloniale en Postkoloniale Studies

Als student in het programma profiteer je veel van nauwe contacten met onderzoekers en fellows in het Centre for Concurrences in Colonial and Postcolonial Studies . Dit is een van de expertisecentra van de Linnaeus University . Het is een levendige omgeving met seminars, workshops en conferenties waarvoor studenten worden uitgenodigd. Het centrum herbergt wetenschappers uit de archeologie, vergelijkende literatuurwetenschappen, Engelse literatuur, Franse literatuur, geschiedenis, religieuze studies, sociaal werk en sociologie. Bezoekende wetenschappers geven ook af en toe les in de cursussen.

Toelatingseisen

Algemene toelatingseisen voor studies op het tweede niveau, en specifieke toelatingseisen: Bachelor's Degree, of het equivalent, in de geesteswetenschappen of sociale wetenschappen, en Engels B / Engels 6.

Beurzen

Elk jaar biedt de Linnaeus University beurzen aan uitstekende studenten uit landen buiten de EU / EER en Zwitserland via het programma ' Linnaeus University Scholarships'.

Carrière

Het programma is met name geschikt voor studenten die willen werken in binnen- en buitenlandbestuur, niet-gouvernementele organisaties (NGO's), scholen, nieuwsmedia, musea en culturele instellingen. Het programma is voorbereidend op Ph.D. onderzoek opleiding.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder