Master of Arts in kerkgeschiedenis

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Arts in kerkgeschiedenis

Dit is een tweejarig programma gericht op het helpen van studenten om de geschiedenis van het christendom tot 1500 na Christus te schetsen. Interpreteer de geschiedenis van de kerk sinds 1500 AD en bespreek de implicaties ervan voor het christelijke leven en de hedendaagse bediening. Beschrijf de belangrijkste ontwikkelingen in de Afrikaanse christelijke geschiedenis en laat zien hoe deze geschiedenis de Afrikaanse christelijke context heeft gevormd waarin hij of zij zal leven en werken. Vertoon een dieper begrip van de groei, rijping en kenmerken van de vroegste Afrikaanse christelijke gemeenschappen in Egypte, Noord-Afrika, Nubië en Ethiopië. Verklaar het samenspel tussen theologie en spiritualiteit door de geschiedenis heen; onder andere.

Het kost Kshs.75.000 ($ 750) collegegeld per semester.

De innames vinden elk jaar plaats in augustus / september, december / januari en april / mei.

Bezorgingsmodi zijn:

 1. Full time
 2. Vakantie (dwz drie weken in april, augustus en december).

De vereiste is een bachelordiploma met minstens 1ste klasse / 2de klasse Honours (hogere divisie) of lagere divisie met 2 jaar werkervaring / bediening).

46622_1.JPG

Aan het einde van de studie in het programma Master of Arts in Church History moet de student in staat zijn om:

 1. Schets de geschiedenis van het christendom tot 1500 na Christus.
 2. Interpreteer de geschiedenis van de kerk sinds 1500 AD en bespreek de implicaties ervan voor het christelijke leven en de hedendaagse bediening.
 3. Beschrijf de belangrijkste ontwikkelingen in de Afrikaanse christelijke geschiedenis en laat zien hoe deze geschiedenis de Afrikaanse christelijke context heeft gevormd waarin hij of zij zal leven en werken.
 4. Vertoon een dieper begrip van de groei, rijping en kenmerken van de vroegste Afrikaanse christelijke gemeenschappen in Egypte, Noord-Afrika, Nubië en Ethiopië.
 5. Verklaar het samenspel tussen theologie en spiritualiteit door de geschiedenis heen.
 6. Gebruik kerkgeschiedenis om betere beslissingen te nemen in de plaatselijke kerkomgeving.
 7. Lees de Afrikaanse kerkgeschiedenis kritisch en waardeer de subjectieve factoren die de benadering van de historicus tot geschiedenis vormen.
 8. Construeer een christelijk perspectief op de geschiedenis.
 9. Evalueer kerk- en staatsproblemen in Afrika van de 20e eeuw als hulpmiddel bij het opbouwen van een christelijke kijk op het politieke leven in Afrika.
 10. Verbind inzichten uit historische studies met de andere vakken in het theologisch curriculum.

Toelatingseisen

 1. Een bachelordiploma in een specialisatiegebied van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs met een cumulatief puntengemiddelde van ten minste 3,00 op een schaal van 4,00, of een diploma dat is toegekend met een eerste klas of een hogere tweede klas of een equivalent daarvan.
 2. Kandidaten met 2,75 cumulatief puntengemiddelde of hoger of tweedeklas lagere divisie of het equivalent daarvan moeten na hun afstuderen minimaal twee jaar relevante ervaring hebben.
 3. Een aanvrager die niet aan de bovenstaande eisen voldoet, moet een bachelordiploma op een specialisatiegebied en een postgraduaat in het relevante studiegebied van een geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs met een cumulatief cijfer van gemiddeld 3,00 op een schaal van 4,00 voorleggen. of het equivalent daarvan.

46629_4.JPG

Wijze van levering

 • 2 voltijdse studiejaren
 • 3 deeltijdstudies in academiejaren

Tariefstructuur

Full time

 • Collegegeld: 65.400
 • Administratiekosten: 15.525
 • Totaal collegegeld: 80.925
 • Totaal per jaar: 242.775
 • Totaal voor programma: 485.550

Deeltijd

 • Collegegeld: 43.600
 • Administratiekosten: 15.525
 • Totaal collegegeld: 59,125
 • Totaal per jaar: 177.375
 • Totaal voor programma: 532.125

46627_11.JPG

Hoe te solliciteren

 • U kunt online solliciteren door op Online solliciteren of te klikken
 • Download aanvraagformulier Aanvraagformulier
 • U kunt uw aanvraag verzenden naar Public Relations of Admissions

U kunt meer informatie vinden door ons te bellen.

46621_7.JPG

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Lees meer

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Lees Minder