Master of Arts in internationale ontwikkelingsstudies

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het International Development Studies-programma baseert internationale ontwikkelingswerkers op de theorieën, het beleid en de vaardigheden die nodig zijn om in de voorhoede van het veld te opereren. Afgestudeerden van het programma zijn bereid om wereldwijde ontwikkelingsuitdagingen aan te gaan in de meest achtergestelde regio's en onder de meest gemarginaliseerde bevolkingsgroepen.

Het programma heeft een multidisciplinaire en intellectueel rigoureuze aanpak, met bijzondere aandacht voor een culturele context, ethiek, praktijkgericht onderzoek en innovatieve praktijken. Het ontwikkelen van verkoopbare vaardigheden en het verbreden van professionele ervaring is een centraal onderdeel van het programma. Alle studenten voltooien een real-world consultancy voor een internationale ontwikkelingsorganisatie als hun laatste project.

Wat je zult studeren

Het IDS-programma is een op cohort gebaseerd programma dat intellectuele uitwisseling tussen studenten, sociale betrokkenheid en netwerkmogelijkheden bevordert. Onze studenten volgen kerncursussen samen en werken in en uit de klas met de faculteit en alumni van het programma. De meeste IDS-studenten hebben enige ontwikkelingservaring, of in ieder geval ervaring in de ontwikkelingslanden, en zijn op zoek naar loopbaanontwikkeling.

Om je Master of Arts in Internationale Ontwikkelingsstudies te behalen, moet je ons 40 studiepuntenprogramma succesvol afronden met 10 studiepunten kerncursussen, 12 studiepunten analytische cursussen en 18 studiepunten in een specialisatiegebied.

specialisatie gebied

Studenten moeten 18 uur cursussen volgen voor een zelf ontworpen gebied van specialisatie, ontwikkeld in coördinatie met hun adviseur wanneer ze samenkomen om hun studieplan te bespreken.

121756_38059103256_37d964e9ed_k.jpg

voorwaarden

Vreemde talen

Academische cursussen in een vreemde taal, die studenten voorbereiden op het voltooien van de taalvereiste * van het programma, is vereist op het moment van aanmelding. Dit kan worden aangetoond door:

 • Een studie die gelijk is aan vier semesters van cursussen op universitair niveau of gelijkwaardig.
 • Voltooiing van formele taaltrainingen als onderdeel van de werkgelegenheid (bijv. Peace Corps, JET, etc.).
 • Opgroeien in een huishouden waar de taal wordt gesproken.

* Studenten moeten een sterke basis in een vreemde taal hebben voordat ze zich inschrijven om de taalvereiste tijdens het programma te voltooien.

Economie

Cursusachtergrond in economie (micro- en macro-economie) is een voorwaarde om studenten voor te bereiden op het voltooien van de academische cursus (sen) op academisch niveau die vereist is binnen de MA in het curriculum International Development Studies. Cursus (sen) moeten succesvol worden afgerond via een erkende instelling in:

 • Inleidende micro-economie
 • Inleidende macro-economie

In sommige gevallen kan een student worden toegelaten die niet aan de economische eis * heeft voldaan; in welk geval de student verplicht is om de cursus (sen) te volgen aan een erkende hogeschool / universiteit voorafgaand aan de inschrijving aan de Elliott School.

* Aanvragers van de lente worden geacht aan deze voorwaarde te hebben voldaan op het moment van aanmelding.

134754_2019ClassProfile.jpg

© The George Washington University - Elliott School Of International Affairs

Waar ga je heen?

graphic: pie chart, 20% private, 30% non-profit, 35% public, and 15% other International Development Studies

Onze afgestudeerden blijven een breed scala aan spannende carrières nastreven in diplomatie en openbare dienstverlening, zaken, veiligheid, conflictoplossing, ontwikkeling en volksgezondheid. Voor afgestudeerden van 2017 omvatten de topwerkgevers:

 • Chemonics
 • Tegenpartij Internationaal
 • Eten en water kijken
 • Global Environment and Technology Foundation
 • Global Health Unit, Cardno International Development
 • Internationale Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling
 • Managementsystemen Internationaal
 • Millennium Challenge Corporation
 • SAP
 • Red de kinderen
 • Sociale impact
 • Amerikaans agentschap voor internationale ontwikkeling
 • Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken
 • USAID Bureau voor hulp bij buitenlandse rampen
 • Wereldbank Groep

Terwijl je bij ons studeert en zelfs als je weggaat, zullen we je voorzien van middelen en ondersteuning om je te helpen de baan te krijgen die je altijd al wilde hebben na je afstuderen. Van loopbaanbegeleiding, workshops, sitebezoeken en informatiesessies, het Graduate Student Career Development Center heeft een verscheidenheid aan hulpmiddelen en tips om u te brengen waar u wilt zijn.

Elliott School by the Numbers

Elliott School by the NumbersThe George Washington University - Elliott School Of International Affairs","author_url":"","source":""}" />

© The George Washington University - Elliott School Of International Affairs

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Elliott School graduates are consistently sought after for challenging global careers. What's more, our Washington, DC location allows us to form strong relationships with public, private, and non-pro ... Lees meer

Elliott School graduates are consistently sought after for challenging global careers. What's more, our Washington, DC location allows us to form strong relationships with public, private, and non-profit organizations that regularly employ Elliott School students and alumni. Lees Minder