Master of Arts in internationale betrekkingen en diplomatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Arts in International Relations and Diplomacy vindt plaats in het hart van Parijs, Frankrijk, aan de American Graduate School in Parijs (AGS), en is in de VS geaccrediteerd als een aangesloten programma van Arcadia University .

Het is een tweejarig programma en kan ook worden voltooid in 18 maanden op een versneld traject of gedurende een langere periode op parttime basis, met twee innames:

  • Herfstsemester: begin september tot half december
  • Voorjaarssemester: begin januari tot eind mei

De voertaal is Engels; het is niet nodig om Frans te spreken om toegelaten te worden tot het programma.

Het programma maakt optimaal gebruik van de middelen en netwerkmogelijkheden die Parijs biedt, wat de ideale locatie is om internationale zaken te bestuderen, aangezien het onderdak biedt aan vele intergouvernementele organisaties, diplomatieke missies, ngo's, denktanks en internationale bedrijven.

Een belangrijk kenmerk van de Master of Arts in International Relations and Diplomacy zijn de kleine klasgroottes met een geweldige verhouding student / professor, waardoor persoonlijke aandacht en interactie met elke student mogelijk is.

Een ander belangrijk kenmerk van het programma is het multiculturele karakter. Zowel de faculteit als de studentenorganisatie komen van over de hele wereld en brengen verschillende perspectieven op de onderwerpen die in de klas worden besproken.

united nations, un, vienna995645 / Pixabay

leerplan

Het curriculum omvat de kerndisciplines van internationale betrekkingen, zoals politicologie, economie, diplomatie en internationaal recht.

Met een breed scala aan keuzevakken kunt u andere gebieden van internationale aangelegenheden verkennen en het programma afstemmen op uw interesses en carrièredoelstellingen. Onderwerpen zijn onder meer conflictoplossing, ngo-beheer, geopolitiek, milieupolitiek, formulering en diplomatie van buitenlands beleid en gebiedsstudies (Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten).

Je kunt ervoor kiezen om je te specialiseren in een bepaald studiegebied en een extra certificaat van concentratie te behalen in Afrikaanse studies, Aziatische studies, Europese studies of Midden-Oosterse studies.

Naast de cursussen Internationale betrekkingen en diplomatie, heb je ook de mogelijkheid om Franse taalcursussen te volgen bij de wereldberoemde Alliance Française, een partner van AGS.

Dual degree-kansen

We bieden verschillende mogelijkheden voor dubbele diploma's door de MA in internationale betrekkingen en diplomatie te combineren met een diploma aan een partnerinstelling in een complementaire discipline. Dual degree-opties zijn onder meer:

  • Door de VS geaccrediteerde MA in International Service (International Studies-track) met American University (Washington, DC, VS)
  • Door de VS geaccrediteerde MA in Peace and Conflict and Conflict Resolution met Arcadia University (Philadelphia, VS)
  • Europees geaccrediteerde master in diplomatie en strategische onderhandelingen met de Université de Paris-Sud (Sceaux, Frankrijk)
  • Europees geaccrediteerd LL.M. in Frans en Europees recht aan de Law School of Université de Cergy-Pontoise (Frankrijk)

Careers

De Master of Arts in International Relations and Diplomacy kwalificeert je voor een breed scala aan internationale carrières. Onze alumni werken op gebieden die zo divers zijn als internationale ontwikkeling, belangenbehartiging op het gebied van mensenrechten, beleidsvorming, wereldwijde communicatie en de mens door andere gebieden met interactie met verschillende landen en culturen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our academic programs feature dynamic, hands-on courses of study. In pursuing their chosen areas of expertise students build wide and deep bases of knowledge, explore the globe, make interdisciplinary ... Lees meer

Our academic programs feature dynamic, hands-on courses of study. In pursuing their chosen areas of expertise students build wide and deep bases of knowledge, explore the globe, make interdisciplinary connections, and develop advanced critical thinking, research, and writing skills. Lees Minder