Master of Arts in internationaal toerisme

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De internationale toeristische sector heeft bekwame en creatieve managers nodig die:

 • Begrijpen hoe de duurzaamheidsuitdagingen van de impact van toerisme op samenlevingen kunnen worden aangepakt,
 • Beheers verschillende manieren van kritisch denken die nodig zijn voor het oplossen van complexe problemen,
 • Snel wisselen tussen perspectieven van toeristen, bewoners en dienstverleners,

om een duurzame toekomst van reizen en toerisme te creëren.

Wilt u beheersen:

 • Communicatie- en zakelijke vaardigheden specifiek toegepast op de internationale toeristenindustrie?
 • Geavanceerde tools om succesvol te communiceren in een steeds meer digitale toeristische omgeving?
 • De interculturele gevoeligheid die nodig is voor een carrière op hoog niveau in de geglobaliseerde toerismemarkt?

Hoogtepunten van het USI Master in International Tourism-programma

 1. Praktische praktijkervaring opdoen in toerisme op universitair niveau
  Verschillende laboratoria, toegepaste teamprojecten, internationale studiereizen, deelname aan internationale conferenties over e-toerisme en bedrijfsreizen, studiereisweek naar een bestemming in de Europese stad, toeristische stage, bedrijfsbezoeken, Toerisme Capstone Project

 2. Verscherp essentiële interdisciplinaire en zachte vaardigheden
  Koop toolkits van economie, communicatiewetenschappen en management, specialiseer jezelf tijdens je minor eTourism of minor in duurzaam beheer, het World Challenges Program, een semester in het buitenland bij een van onze geselecteerde partneruniversiteiten, train je interculturele communicatievaardigheden elke dag

 3. Groei persoonlijk en professioneel dankzij directe en individuele ondersteuning
  Kleine interculturele lessen (<30 studenten), individuele aandacht van professoren, ondersteuning om deel te nemen aan prijsvragen voor toerisme, leer rechtstreeks van onze vooraanstaande internationale toerisme-alumni in het Tourism Career Lab, toegewijde Career Service

 4. Ontwikkel je talent met internationale deskundige docenten en toonaangevende toeristenbeoefenaars
  Toeristenprofessoren van over de hele wereld die naar Lugano komen om uw cursussen te geven, gastcolleges van vooraanstaande Zwitserse en internationale toerismedeskundigen, directe toegang tot het Zwitserse bedrijfsleven van toeristische professionals

 5. Uitstekende loopbaanrecords
  92,9% van de USI afgestudeerden is werkzaam binnen 1 jaar na afstuderen. De Master in International Tourism rust u uit voor een carrière op hoog niveau in de internationale toeristische sector binnen Destination Management & Marketing Organizations; Transport- en accommodatiebedrijven; (Online) Touroperators; Event Management & Conferenties; Corporate Travel Management; Toerisme Onderzoek & Consultancy; Regeringen, ngo's en verenigingen van de toeristenindustrie.

Raak geïnspireerd door de carrièreverhalen van onze internationale toerisme-alumni.

De Master in International Tourism is nauw betrokken bij de UNESCO-leerstoel in ICT om duurzaam toerisme te ontwikkelen en te promoten op werelderfgoedlocaties - gehost bij USI Lugano - door middel van onderwijs, onderzoeksprojecten, stages en masterproefmogelijkheden.

Maak deel uit van de Master in International Tourism om de duurzame toekomst van reizen en toerisme vorm te geven .

Volledige collegegeld beurs beschikbaar.

Bron: USI Alumni Placement Survey 2017

Structuur en inhoud

Geef vorm aan de duurzame toekomst van reizen en toerisme

Toerisme is uitgegroeid tot een wereldwijde economische industrie. Het beheren van internationaal toerisme betekent inzicht in de diversiteit ervan en vereist een frequente verandering van perspectieven tussen de verschillende belanghebbenden bij toerisme: verschillende soorten toeristen, toeristische bedrijven, de lokale gemeenschap, werknemers in het toerisme, overheden, NGO's, activistische groepen en verenigingen van de toeristische sector - om noem er een paar.

De USI Master in International Tourism speelt in op deze behoefte door een multidisciplinaire en vooruitstrevende aanpak aan te bieden . Terwijl u toolkits van economie, communicatiewetenschappen en management aanschaft, beheerst u verschillende manieren van kritisch denken die essentieel zijn voor het oplossen van complexe problemen in het toerisme.

Terwijl onze kerncursussen je een helikopterview geven van de internationale toeristenindustrie, specialiseer je je tijdens je minor in e-toerisme, minor in duurzaam beheer, het World Challenges-programma of een semester in het buitenland aan een van onze geselecteerde partneruniversiteiten.

Je studeert in kleine interculturele klassen gegeven door een deskundige faculteit die vanuit de hele wereld naar Lugano komt. Via verschillende laboratoria, toegepaste groepsprojecten, conferenties, excursies in Zwitserland en in het buitenland, studiereis naar een Europese stadsbestemming, toeristische stage en Toerisme Capstone-project, verbeter je essentiële soft skills en doe je waardevolle hands-on ervaring op in het toerisme aan een universiteit niveau .

De USI Master in International Tourism is ontworpen om leerlingen met een brede verscheidenheid aan educatieve achtergronden uit te rusten met de toolkits en soft skills die nodig zijn om internationaal toerisme op een duurzame manier vorm te geven , waardoor de best mogelijke start wordt gemaakt voor een succesvolle toerismecarrière.

Onze afgestudeerden zijn goed uitgerust voor een carrière op hoog niveau in de internationale toeristische sector binnen Destination Management & Marketing Organizations; Transport- en accommodatiebedrijven; (Online) Touroperators; Event Management & Conferenties; Corporate Travel Management; Toeristisch onderzoek en advies; Overheden, ngo's en verenigingen van de toeristenindustrie.

Doelen en inhoud

Toerisme - de romantische ontsnapping uit de dagelijkse realiteit naar pittoreske plaatsen is uitgegroeid tot een belangrijke economische sector op zich.

Naast de financiële diensten is het de enige industrie die in elk land ter wereld is gevestigd. Toerisme wordt internationaal geproduceerd en fascineert een internationale klantenkring die niet diverser kan zijn: dagjesmensen, backpackers, gezinnen, verantwoordelijke toeristen, zakelijke toeristen - of liever honderden miljoenen mensen die allemaal hun vrije tijd met een andere interpretatie benaderen.

Daarom betekent het beheren van internationaal toerisme het begrijpen van zijn diversiteit. Dit vereist een frequente verandering van perspectief tussen de verschillende belanghebbenden bij het toerisme: verschillende soorten toeristen, toeristenbedrijven, lokale bewoners, werknemers in het toerisme, overheden, NGO's, activistische groepen en verenigingen van de toeristenindustrie - om er maar een paar te noemen.

Om complexe problemen in het toerisme op te lossen die zich vaak voordoen tussen deze zeer verschillende belanghebbenden in het toerisme, leert u hoe u inzichten en toolkits uit de wetenschappelijke gebieden kunt gebruiken die van cruciaal belang zijn voor het vinden van creatieve en innovatieve oplossingen voor belangrijke vraagstukken in het toerisme:

 • Economie en management (van toerisme, toeristische bedrijven, cultuur, territorium en de natuurlijke omgeving);
 • Communicatie (in toerisme, toeristische marketing, informatietechnologieën en nieuwe media, eTourisme en menswetenschappen);
 • Politiek, instellingen en internationale betrekkingen.

De internationale toeristische sector heeft zeer competente en dynamische jongeren nodig die een strategische en nieuwsgierige kijk op toerisme hebben en die graag de status quo met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel uitdagen.

Maak deel uit van de USI Master in International Tourism om de duurzame toekomst van reizen en toerisme vorm te geven.

Master Thesis

Tijdens het laatste semester kun je als USI Master in International Tourism student ervoor kiezen om onderzoek te doen en een masterproef te schrijven over een toeristisch gerelateerd onderwerp naar keuze.

USI Master in International Tourism-studenten profiteren van ondersteuning van masterproefonderzoeksprojecten door Postdoctorale onderzoekers en Ph.D. studenten aangesloten bij onze Academische Partners:

 • Toerisme Observatorium (O-Tur) Tessin ( USI Lugano)
 • UNESCO-leerstoel ICT voor de ontwikkeling en bevordering van duurzaam toerisme op werelderfgoedlocaties ( USI Lugano)
 • Webatelier.net Onderzoeks- en ontwikkelingslaboratorium voor e-toerisme ( USI Lugano)

We moedigen academische publicaties en industrieartikelen van masterproeven aan.

Studiereis

Elk jaar verkennen onze 2e jaar USI Master in International Tourism-studenten een belangrijke Europese toeristische bestemming tijdens de Study Tour-week (5 ECTS), een van de vele studiereizen die je uit de klas nemen om inzicht te krijgen in het huidige toerisme problemen op de site.

Deze educatieve reis, die onze studenten beschouwen als een van de hoogtepunten van het USI Master in International Tourism-programma, wordt exclusief aangeboden aan Master in International Tourism-studenten door USI University en wordt begeleid door hoogleraren in toerisme.

De studiereisweek wordt volledig georganiseerd door de Master in International Tourism-klasse: van het organiseren van je verblijf en het selecteren van toeristische onderwerpen die je interesseren voor de vergaderingen tot het contacteren van lokale experts, wat tegelijkertijd een waardevolle professionele ervaring voor je CV vertegenwoordigt.

Via verschillende bijeenkomsten met lokale professionals in de toeristische sector biedt de studiereis je de unieke kans om de '' backstage '' van de internationale toeristische sector te observeren en alle concepten en vaardigheden toe te passen die je tijdens de master hebt geleerd.

Toerisme stage

Als student USI Master in International Tourism heb je de mogelijkheid om stage te lopen in toerisme, die je kunt kiezen op basis van je interesse.

De Career Service van de universiteit ondersteunt ingeschreven studenten en afgestudeerden met toeristische stage-aanbiedingen, ondersteuning voor stagedocumentatie en 1-op-1 begeleiding. De USI Career Service begeleidt je niet alleen om je cv en motivatiebrief te verbeteren, maar ook om je voor te bereiden op een succesvolle stage of sollicitatiegesprek.

De stage voor toerisme krijgt 9 ECTS in de opleiding en heeft een minimale duur van 2-3 maanden bij 100% (of een equivalent). Je kunt de toerismestage volgen tussen het 2e en 3e semester, tijdens of na het 4e semester.

Carriere vooruitzichten

U wilt de duurzame toekomst van reizen en toerisme vormgeven?

Afstuderen aan de USI Master in International Tourism geeft je:

 • een sterke basis in communicatie-, economische en managementvaardigheden die specifiek worden toegepast op de internationale toeristische sector: nieuwe media voor toeristische communicatie, interculturele communicatie, toeristische economie, economie van transport en mobiliteit, evenementenbeheer, luchtvaartmanagement
 • een diepgaand inzicht in verschillende toeristische ervaringen: van de culturele geschiedenis van het toerisme tot de analyse van het hedendaagse consumentengedrag van toeristen, en toekomstige planning en ontwikkeling van duurzaam toerisme van plaatsen en UNESCO-werelderfgoedlocaties; van het ontwerp en de verpakking tot digitale marketing en servicemanagement van toeristische ervaringen
 • de geavanceerde tools om effectief te communiceren in een steeds toenemende internationale en digitale zakelijke omgeving van toerisme: projectmanagement, onderhandeling, e-toerismetechnologie, online communicatieontwerp, bruikbaarheid en digitale analyse, augmented en virtual reality

je voorbereiden op het werken in verschillende functies binnen toeristische bedrijven en je uitrusten voor een carrière op hoog niveau in de internationale toeristische sector in:

 • Destination Management & Marketing organisaties
 • Transport- en accommodatiebedrijven
 • Event Management & Conferenties
 • (Online) Touroperators
 • Beheer van bedrijfsreizen
 • Toerisme Onderzoek & Consultancy
 • Overheden, ngo's en verenigingen van de toeristenindustrie

De geavanceerde multidisciplinaire en probleemoplossende vaardigheden die door onze afgestudeerden zijn ontwikkeld, worden door werkgevers wereldwijd zeer gewaardeerd. Raak geïnspireerd door de carrièreverhalen van onze Master in International Tourism Alumni.

Succesvolle afronding van de USI Master in International Tourism biedt ook preferentiële toegang tot de Ph.D. programma's in Economie of Communicatiewetenschappen aangeboden bij USI , waarin u uw Ph.D. proefschrift over een toeristisch gerelateerd onderwerp.

Maak deel uit van de USI Master in International Tourism om de duurzame toekomst van reizen en toerisme vorm te geven.

Toelating

De formele vereiste voor toelating tot de Master in International Tourism is een bachelordiploma in economie, bedrijfskunde, communicatiewetenschappen, politieke wetenschappen en internationale betrekkingen, transportwetenschappen, sociale wetenschappen, taal- en letterkunde, toerisme of andere aanverwante gebieden, verleend door een erkende universiteit.

Om de optimale verhouding tussen studenten en de Master in International Tourism faculteit te garanderen, zijn de aangeboden plaatsen beperkt. Daarom kan selectie worden uitgevoerd op basis van academische resultaten. Opnames worden geval per geval behandeld.

Voor bachelor-diploma's behaald in Zwitserland, accepteert USI bachelor-diploma's van erkende Zwitserse instellingen voor hoger onderwijs (Universiteiten en Hogescholen) die zijn vermeld door Swissuniversities.

Master in International Tourism-kandidaten ontvangen het resultaat van hun aanvraag meestal binnen 10 werkdagen vanaf de dag dat ze hun aanvraag hebben ingediend.

Kandidaten met een bachelordiploma van een erkende universiteit voor toegepaste wetenschappen - in Zwitserland de zogenaamde 'Fachhochschule' (FH) - kunnen worden toegelaten.

In dit geval moeten kandidaten 30 extra ECTS behalen tijdens de Master in International Tourism in keuzevakken die ze vrij kunnen kiezen uit alle Master US-cursussen aangeboden door USI .

Taal

De toelating tot Engelstalige masterprogramma's bij USI vereist een goede beheersing van het Engels. Niet-moedertaalsprekers van het Engels die een aanvraag indienen voor de master of waarvan de vorige graad in een andere taal is behaald, moeten een internationaal erkend taalcertificaat overleggen dat gelijk is aan het B2-niveau zoals gedefinieerd door het Common European Framework of Reference voor het leren van talen (ERK) of gelijkwaardig (bijv. TOEFL, IELTS, etc.).

Het B2-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 5.5
TOEFL Computergebaseerd: 183
Internetgebaseerd: 65
Op papier gebaseerd: 513
Cambridge English FCE (First Certificate English)
TOEIC Luisteren en lezen: 785
Spreken: 150
Schrijven: 160

Studenten toegelaten onder de bovengenoemde voorwaarde moeten een C1-competentie in het Engels behalen binnen de maximale tijd die vereist is om de master te behalen.

Het niveau kan worden gecertificeerd door het volgen van een taalcursus aangeboden bij USI tijdens het najaar en het voorjaar semester, en door het afleggen van het eindexamen, of door het verstrekken van een internationaal erkend taalcertificaat .

Het C1-niveau op het ERK komt overeen met de volgende scores in internationaal erkende examens:

IELTS 7.0
TOEFL Internetgebaseerd: 100
Cambridge English CAE (Advanced Certificate), klasse C of hoger
BEC (Business English), klasse C of hoger
TOEIC Luisteren en lezen: 945
Spreken: 180
Schrijven: 180

Gratis taalcursussen

De Master in International Tourism wordt volledig in het Engels gegeven. Omdat Lugano zich in het Italiaans sprekende deel van Zwitserland bevindt, zijn studenten misschien geïnteresseerd in het verwerven van basisvaardigheden in het Italiaans.

USI biedt taalcursussen in het Italiaans, Duits, Frans en Engels - allemaal gratis - aan ingeschreven Master in studenten Internationaal Toerisme.

Voor een Master in International Tourism-studenten maken deze cursussen geen deel uit van het curriculum, maar zijn bedoeld om je beheersing van een andere taal te verbeteren als je dat wilt.

Applicatie procedure

Voor het indienen van uw aanvraag verwijzen wij u naar de aanwijzingen voor het invullen van het online formulier dat hier beschikbaar is: http://application.lu. USI .ch.

Papieren applicatie

Hoe een masteropleiding in economie aan te vragen

Aanvragen voor het masterprogramma kunnen ook worden ingediend met het aanvraagformulier en de vereiste papieren documenten (e-mail- of faxberichten worden afgewezen) op het volgende adres:

Università della Svizzera Italiana
faculteit Economie
Toelatingsbureau
Via G. Buffi 13
CH-6900 Lugano
Zwitserland

Aanvragen per e-mail of fax worden niet geaccepteerd.

Vereiste documentatie

De volgende stukken documentatie moeten op papier worden verzonden:

 • Het ingevulde aanvraagformulier (u kunt het downloaden in pdf-formaat)
 • Fotokopie van diploma's uit het verleden (bachelor, licentiaat, vierjarige opleiding, looptijd);
 • Officieel transcript van resultaten van universitaire examens;
 • Gecertificeerde vertaling van diploma's geschreven in een andere taal dan Italiaans, Duits, Frans, Engels of Spaans;
 • Curriculum vitae (CV)
 • Persoonlijke motivatiebrief opgesteld door de kandidaat;
 • Officiële certificering van bekwaamheid in het Engels;
 • Fotokopie van een identiteitskaart of andere documenten;
 • Fotokopie van verblijfsvergunning voor vreemdelingen die al in Zwitserland zijn gevestigd.

Fotokopie van diploma's uit het verleden

Wanneer een kandidaat niet aan alle vereisten voor de bacheloropleiding, licentiaat of anderszins heeft voldaan, kan een kopie van het diploma in een later stadium worden verzonden, maar in elk geval uiterlijk aan het begin van de inschrijvingsperiode. Zo ja, vermeld dan de verwachte toekenningsdatum en voeg een officieel document toe dat is uitgegeven door de aanbestedende instelling en die deze voorwaarden bevestigt.

Motivatiebrief

Kandidaten moeten een brief opstellen (niet meer dan één pagina) waarin zij zichzelf introduceren en hun specifieke interesse en redenen toelichten om toegang tot een bepaalde masteropleiding te vragen.

Zonder registratie

Het Verdrag van Lissabon regelt de erkenning van universitaire graden tussen ondertekenende landen en vereenvoudigt het beheer van toelatingsprocedures aanzienlijk. Om deze reden worden kandidaten wier eerdere studies zijn afgerond in landen buiten dit Verdrag (zie onderstaande lijst) uitgenodigd om een aanvraagtarief van SFr te betalen. 100 goed voor de hogere administratieve kosten van het verwerken van complexere bestanden. Als de kandidaat wordt toegelaten, wordt het collegegeld in mindering gebracht op het bedrag van het collegegeld voor het eerste semester. De administratiekosten worden niet terugbetaald in andere gevallen: als er geen toegang wordt verleend of als de kandidaat besluit zich terug te trekken of zich niet aanmeldt.

Deadline voor aanmelding

 • Aanvragen voor het najaarssemester worden vanaf half november geaccepteerd.
  De deadline voor aanmelding is 31 augustus .
  De deadline voor aanmelding voor kandidaten die een visum nodig hebben, is 31 mei .
  Laattijdige aanvragen worden alleen in overweging genomen in het geval van beschikbare plaatsen.
 • Aanvragen voor het voorjaarssemester worden vanaf september geaccepteerd, aanvragen worden alleen in overweging genomen in het geval van beschikbare plaatsen.
  De deadline voor aanmelding is 15 januari .
  De deadline voor aanmelding voor kandidaten die een visum nodig hebben, is 1 november .

vergoedingen

Het collegegeld voor de masteropleidingen bedraagt CHF 4.000 per semester. Aanvragers wier officiële verblijfplaats in Zwitserland of Liechtenstein was op het moment van het eindexamen op de middelbare school (Maturità), betalen een verlaagd semestergeld van CHF 2.000.

Collegegeld is betaalbaar aan het begin van elke termijn, uiterlijk op de factuur; betaling van een vergoeding is een essentiële voorwaarde voor het inschrijven of verlengen van je inschrijving.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and intera ... Lees meer

USI is a young and agile university that offers its students a quality education and an enhancing study experience. International faculty teach students with an interdisciplinary, engaging, and interactive approach, leaving room for practical application. The quality of the study curricula is complemented by USI small size, by its cosmopolitan environment and its informal and dynamic culture. These elements make USI a hub of opportunity open to the world, where students can engage in direct dialogue with their professors and define their educational path, discover unexpected horizons, and embrace international careers. Lees Minder
Lugano , Mendrisio + 1 Meer Minder