Master of Arts in internationaal management en leiderschap

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Waarom internationaal management en leiderschap studeren?

De internationaal gerichte master in internationaal management en leiderschap voorziet deelnemers van de vaardigheden die nodig zijn om uit te blinken in de zeer competitieve internationale zakelijke omgeving in management en leiderschap en biedt carrièremogelijkheden die zich uitstrekken over elke sector of branche.

Internationaal management en leiderschap studeren - een succesvolle start van je carrière!

Ons masterprogramma International Management and Leadership is specifiek ontworpen voor:

 • Diploma-zoekende studenten van over de hele wereld die hun studie willen voortzetten met een 2-jarige (120 ECTS) Business Master-opleiding in het Engels

SRH University Heidelberg - Your Alma Mater

Als een van de oudste en grootste landelijke landelijke universiteiten stellen we normen op het gebied van onderwijs. We geven kennis die u echt helpt vooruit te gaan - praktisch, innovatief en creatief. Een zeer belangrijk onderdeel van dit proces is de nauwe samenwerking tussen studenten en docenten.

Ons concept voor succes: we bieden nieuwe, praktische studierichtingen, individuele ondersteuning en een snelle weg naar de arbeidsmarkt. Voor onze studenten betekent dit de beste kans op een optimale start in het professionele leven - met een hecht netwerk van verbindingen met topbedrijven en onderwijsinstellingen wereldwijd.

Praktijkgerichte Studies

Naast het bieden van de nodige gespecialiseerde kennis, richten we ons specifiek op het voorbereiden van je carrière: in veel lessen, praktische sessies en interdisciplinaire projecten los je praktische problemen zowel zelfstandig als in teams op. Samenwerking met bedrijven of integratie in onderzoeksprojecten en colloquia stelt u in staat gebruik te maken van de kennisvaardigheden die u hebt opgedaan.128101_InternationalManagementandLeadership_M_A_Program1.jpg

Alle feiten in één oogopslag

 • Studieduur:
  • 24 maanden, kortere studietijd mogelijk in bepaalde gevallen van eerder voltooide studies en / of beroepsvaardigheden.
 • Start: jaarlijks vanaf oktober
 • Toelatingseisen:
 • Bachelor diploma van minimaal 180 ECTS, inclusief 40 ECTS uit bedrijfskunde
 • Formele universitaire opleiding (bachelor, diploma of master) met een eindcijfer van ten minste 2,5
 • Bewijs van Engels: IELTS 6.5 / TOEFL 80 of ander bewijs van Engelse taalbeheersing
 • Kenmerken: Voltijdstudie, cursustaal: Engels
 • Eindkwalificatie: Master of Arts, International Management and Leadership (120 sp.)
 • Collegegeld:
 • 770 EUR per maand
 • Eenmalige registratiekosten van 750 EUR of 1.000 EUR voor aanvragers uit landen met visumverplichtingen.

Leren voor het leven

Onderwijzen en leren aan SRH University Heidelberg zijn geïnspireerd door ons CORE-principe. CORE staat voor competentiegericht onderzoek en onderwijs en vergemakkelijkt de praktische ontwikkeling van vaardigheden in kleine, begeleide groepen met een sterke nadruk op toegepast projectwerk.

Onze visionaire benadering van lesgeven en leren

 • Vijf weken durende projectopdrachten: studieprogramma's worden georganiseerd in blokken van vijf weken van toegepast onderzoek, waarbij - werkend in een kleine groep - je je intensief kunt concentreren op zakelijke of onderzoeksuitdagingen in de echte wereld.
 • Dynamische leeromgeving: verschillende studie-indelingen omvatten een verscheidenheid aan groepswerk, seminars, rollenspellen en toegepaste opdrachten. Tegelijkertijd biedt CORE u de ruimte en apparatuur die u het beste ondersteunen.
 • Persoonlijke ondersteuning: terwijl u zich op uw werk concentreert, ontvangt u actieve begeleiding van uw mentoren en profiteert u van een reeks opties om u te helpen uw persoonlijke doelen te bereiken.
 • Continue prestatie-feedback: voortdurende prestatie-evaluaties aan het einde van elk blok van vijf weken zorgen voor een continue feedback-lus en verlichten eindejaarsexamenstress. We gebruiken verschillende onderzoeksmethoden om verschillende facetten van het opbouwen van vaardigheden en competenties te testen.
 • Inzichten in de branche: onze uitstekende banden met bedrijven in de regio en daarbuiten helpen u om uit de eerste hand professionele ervaring op te doen en u te helpen bij het zoeken naar een baan na uw afstuderen.

Kennis - Vermogen - Implementatie

Het cultiveren van beroepsvaardigheden, die door de arbeidsmarkt worden geëist, stelt u in staat onafhankelijk en succesvol te handelen.

Vakbekwaamheid

Leer hoe u verworven kennis kunt reproduceren en koppelen, praktische ervaring in verband kunt brengen met professionele terminologie en belangrijke theorieën begrijpt!

Methodologische competentie

Leer hoe u efficiënte strategieën en werktechnieken op de juiste manier gebruikt!

Self-Competence

Verbeter uw professionele prestaties voortdurend door zelfreflectie!

Sociale competentie

Leer werken met de doel- en resultaatgerichte projecten in een team!

Masterprogramma internationaal management en leiderschap

Blokken van 5 weken gericht op één centraal thema

Ons academisch jaar is verdeeld in acht blokken van 5 weken. In elk blok kunnen maximaal twee parallelle klassen worden genomen. Gedurende de hele duur van studies bouwen deze blokken inhoudelijk op elkaar voort. Studies beginnen met een inleidende module aan het begin van de opleiding. Gericht leren wordt aangeboden vanaf de eerste dag met een universiteitsbrede voorbereidende fase om basisvaardigheden te verwerven.128103_Skjermbilde2019-12-17kl.19.27.52.png 128104_Skjermbilde2019-12-17kl.19.28.46.png

Uitstekende internationale ervaring

Naar het buitenland gaan!

Doe waardevolle internationale ervaring op, verbeter je taalvaardigheden en verkrijg interculturele competentie met een geïntegreerde studie in het buitenland aan een van onze partneruniversiteiten in je 2e jaar (4-6 maanden). Onze vele partneruniversiteiten bevinden zich over de hele wereld, op alle 5 continenten.

Carriere vooruitzichten!

Met een nadruk op internationale aspecten, biedt deze graad afgestudeerden de perfecte tools om hun carrière in de industrie een boost te geven en een leidende rol op zich te nemen die kan worden toegepast op organisatorische omgevingen wereldwijd, waardoor afgestudeerden tot de meest inzetbare in de industrie behoren. Afgestudeerden kunnen gebruikmaken van de startup-faciliteiten en ondersteuning van SRH Heidelberg als ze kiezen voor een ondernemersloopbaan.

Uw weg naar onze universiteit

Het masterprogramma International Management and Leadership begint in oktober. U kunt direct online solliciteren.

Voor de toepassing zijn de volgende documenten vereist

 • Curriculum vitae
 • Bewijs van Engelse vaardigheden (niet van toepassing als u al in een Engels sprekend land of programma hebt gewerkt en / of gestudeerd)
 • Bachelor diploma

Bij de selectieprocedure wordt rekening gehouden met uw academische prestaties, professionele ervaring en persoonlijke, telefonische of video-interviews.

Collegegeld - Investeer in je toekomst!

Wij zijn een particuliere, officieel erkende universiteit. Het collegegeld stelt ons in staat om je uitstekend onderwijs en een optimale studieomgeving te bieden.

Carrières in Duitsland

Unieke persoonlijke leeratmosfeer

We moedigen je persoonlijke ontwikkeling aan door mentoring, direct regelmatig contact met professoren en door les te geven in kleine groepen (niet meer dan 35 studenten per klas). Uniek leren: bouw je competenties op door je volledig te concentreren op maximaal twee onderwerpen binnen een blok van 5 weken met directe interactie met je collega internationale studenten.

Persoonlijke ondersteuning

 • Studeer in een interculturele omgeving samen met internationale studenten
 • Live op de campus in een internationale gemeenschap
 • Ondersteuning en begeleiding
 • Ontvangst en welkom bij aankomst in de stad
 • Hulp bij problemen met visa en verblijfsvergunningen
 • Cultureel programma
 • Duitse taal

Interculturele competenties

Ontwikkel uw begrip en bevorder zakelijk gedrag dat culturele verschillen, internationale zakelijke relaties en markten respecteert - in theorie en in de praktijk.

netwerken

We werken samen met een breed scala aan bedrijven en ons onderwijs is praktijkgericht. Bedrijfsbezoeken zullen uw begrip en realisatie van theorie verdiepen in een praktische setting.

Tijdens je studie leer je echter ook om wetenschappelijk te werken en je ideeën in projecten op te nemen en te realiseren.

Kwaliteit in lesgeven bevestigd

In het belang van consumentenbescherming zorgt Duitsland er ook voor dat particuliere onderwijsaanbieders een hoge wetenschappelijke standaard garanderen. Dit wordt gecertificeerd door institutionele accreditatie van particuliere universiteiten door de Duitse Wetenschappelijke Raad. De Wetenschappelijke Raad heeft de SRH University Heidelberg institutioneel opnieuw erkend. Daarnaast SRH University Heidelberg regelmatig alle bachelor- en masterprogramma's van de faculteit.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

As one of the oldest and largest private universities in Germany, we set the standard for education. We equip you with the knowledge you need for your future – hands-on, innovative and creative. For t ... Lees meer

As one of the oldest and largest private universities in Germany, we set the standard for education. We equip you with the knowledge you need for your future – hands-on, innovative and creative. For this, close collaboration between our students and faculty is of particular importance. Our recipe for success: we offer new, hands-on degree programs, individual supervision and speedy placement in the job market. For our students, this means the best chances for a jumpstart into their career. Lees Minder