Master of Arts in hedendaags modeontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

IFA Paris Master Certified door FEDE (Fédération Européenne Des Écoles)

 • Duur: 15 maanden durende opleiding in het Engels
 • Campussen: Parijs, Florence (Istituto Lorenzo de Medici)
 • Formaat: Parijs / Florence / Parijs
 • Volgende intake: oktober 2020
 • ECTS Credits: 120
 • Aanvraagkosten: € 150
 • Collegegeld: € 12.800
 • Beperkt tot: 25 studenten per klas


"Ontwikkel je collectie in ons designeratelier"


Invoering

Jonge modeontwerpers zijn het belangrijkste element geworden in het modelleren van het hedendaagse modepanorama. Van de benoeming van JW Anderson als Creative Director tot Loewe tot de verwerving van de participaties van Christopher Kane door Kering Group, alle gebeurtenissen lijken aan te geven dat nu meer dan ooit modecreatie essentieel blijft voor de activiteiten van grote luxemerken en massamarktmerken.

Ondanks een schijnbare terugkeer naar pure en frisse creativiteit, zijn de componenten van mode-design gerelateerde functies drastisch veranderd. Het op een intuïtieve manier aanschouwen van kleding is slechts een aspect van de verantwoordelijkheden van een ontwerper. Een hoofdontwerper of een creatief directeur moet niet alleen anticiperen op sociale en esthetische veranderingen, maar ook de strategische kwesties begrijpen waarmee merken te maken hebben op het gebied van positionering, marktpotentieel en communicatie.

Onze Master of Arts in Contemporary Fashion Design is speciaal ontworpen om deze veranderingen aan te pakken en is bedoeld voor afgestudeerden in Fashion Design die verder willen gaan dan productontwerp en -ontwikkeling.

Het programma heeft 3 hoofddoelen:

 • Verrijking van de mode en creatieve cultuur van onze studenten met modules die speciaal zijn ontworpen voor deze cursus. Onze 'Fashion Cross Culture'-module werd bijvoorbeeld ontwikkeld met het Musée des Arts Décoratifs om een ​​verfijndere aanpak te bieden voor de analyse van culturele verschillen en hun effect op mode. Een andere belangrijke module is "Fashion Product Semiology". Het gebruikt semiologie als een methode om een ​​kledingstuk te decoderen en om het esthetische aspect ervan te decoderen om beter te begrijpen hoe het wordt waargenomen.

 • Het ontwikkelen van studentencreativiteit met modules zoals «Creatief proces» die studenten helpen meer bewust te worden van hun eigen "creatieve logica" en hun potentieel te vergroten. De toevoeging van praktische workshops biedt studenten een nieuwe benadering van bekende productie- en ontwerptechnieken. De module 'Patroon en doorwaadontwikkeling' introduceert bijvoorbeeld nieuwe onderzoeksmethoden op basis van experimenten en opent nieuwe perspectieven voor studenten als het gaat om het vinden van inspiratie.

 • Onze studenten helpen begrijpen hoe de mode-industrie werkt en hoe merkstrategieën worden gemaakt in een mondiale context. Marketing, organisatieproblemen, financiële uitdagingen en beeld- en communicatiestrategieën zullen worden besproken in een reeks van verschillende modules.

De cursus eindigt met de ontwikkeling van een eigen verzamelproject onder begeleiding van een tutor. Dit project omvat het maken van een collectie kledingstukken en / of accessoires. Het proces omvat het ontwerpen van prototypen voor 12 silhouetten en het ontwikkelen van marketing- en bedrijfsplannen. Deze collectie wordt vervolgens onderzocht door een jury van professionals en de beste studenten krijgen de kans om hun werk aan modeprofessionals te laten zien tijdens de IFA Graduate Show die plaatsvindt tijdens de Haute Couture Fashion Week. Studenten worden ook begeleid om deel te nemen aan verschillende internationale wedstrijden die een geweldig platform vormen voor jonge modeontwerpers.

Net als bij de andere IFA Paris cursussen, profiteert de Master of Arts in Contemporary Fashion Design sterk van zijn locatie in Parijs. Met zijn rijke culturele leven, zijn zijn twee musea gewijd aan mode, zijn 6 jaarlijkse modeweken, honderden showrooms en textielbeurzen, evenals de nabijheid van kleinschalige ambachten, de lichtstad, nog steeds de onbetwiste modehoofdstad van de wereld. wereld.

Al onze programma's worden gearticuleerd rond het ECTS-kader zoals gedefinieerd door de conventie van Bologne. Na het voltooien van hun cursus ontvangen studenten in totaal 120 ECTS die gemakkelijk kunnen worden overgedragen als ze besluiten verder te studeren. Dit programma heeft ook de IDEL / IDEART-accreditatie ontvangen en is gecertificeerd als een 'International Master'.


Toelating

Toelatingseisen:

 • Bachelor Graduate of significante professionele ervaring op aanverwante gebieden.
 • IELTS 6.5 of TOEFL IBT 79 (of gelijkwaardigheid) of een bewijs van studie in het Engels voor niet-moedertaalsprekers in het Engels.
 • Interview (op de campus of Skype).
 • Werkervaring (stages worden in aanmerking genomen).

Te verstrekken documenten:

 • Vul het online aanvraagformulier in.
 • Laatste transcript.
 • Kopie van Bachelor diploma of gelijkwaardigheid.
 • Motivatiebrief.
 • Portefeuille.
 • Resume / CV.
 • Paspoort foto.
 • Kopie van paspoort.


Cursusstructuur

Creatieve cultuur

Om relevante concepten en producten te genereren, moeten modeontwerpers consequent hun eigen creatieve proces in vraag stellen in het licht van veranderingen in hun sociale, economische en culturele omgeving. Via de verschillende modules van deze groep overstijgen studenten de definitie van intuïtieve creativiteit om hun eigen artistieke kader op te bouwen op basis van hun persoonlijke motivatie en intellectueel proces. Het doel is om hen te helpen volledig gebruik te maken van hun creatieve geest en daarom hun innovatievermogen te maximaliseren.

Modules zijn onder meer: Onderzoek naar hedendaagse creativiteitsanalyse en creatief denken Workshop creatieve processen

Modeomgeving Een sterke interesse in kunst en nieuwsgierigheid naar andere creatieve velden zijn noodzakelijk om de mode-creativiteit te voeden. Esthetische kennis wordt opgebouwd door verschillende soorten beelden, grafische afbeeldingen, kleuren, schilderijen, beeldhouwwerken, architectuur of ontwerp van artefacten te analyseren. Via modules zoals Fashion Ethnography, Fashion Cross-Culture ontwikkeld in samenwerking met het Paris Musée des Arts Décoratifs, of Fashion Product Semiology, zullen studenten verder analyseren hoe mode de noties van uiterlijk en status behandelt. Uiteindelijk zullen studenten in staat zijn om de betekenissen achter vormen, volumes, détail of kleuren van alle soorten modeproducten te decoderen.

Modules omvatten mode-etnografie, mode, crosscultuur, creatieve contexttrends en toekomstige semiproducten voor modeproducten.


Marketing Management

Deze groep modules analyseert en reflecteert op marketingstrategieën voor modemerken en biedt een rigoureuze schets om ze te beheren. Studenten onderzoeken de verschillen in marketing van high fashion-merken versus massamerken. Het observeren van processen die van invloed zijn op de identiteit, positionering, prijszetting, distributie en communicatie van merken, helpt studenten de inherente uitdagingen van de brede hedendaagse modemarkt te begrijpen. De kracht van een merk zal worden geanalyseerd door zijn waarde, zijn sociale, contractuele en semiotische dimensies. Studenten zullen vertrouwd raken met de vereiste uitgebreide tools voor branding om coherente strategieën voor hun eigen modemerk te ontwikkelen. De noodzaak voor toekomstige mode-ondernemers om innovatieve mode-concepten te ontwikkelen in specifieke markten van de hedendaagse wereldwijde mode-industrie komt ook aan bod.

Modules zijn onder meer:

Positionering en prijzen Modedistributie Consumentengedrag Sourcing en supply chain-problemen Branding.


Afbeelding en communicatie

Uitgebreide communicatie en innovatieve ontwerppresentaties zijn cruciaal voor modehuizen om op te vallen in een drukke markt. De verschillende modules van dit hoofdstuk zullen studenten opleiden tot het samenvoegen van de juiste bewoordingen en beeldspraak die lijken op mode-communicatiecampagnes die zijn ontwikkeld in de internationale arena. Meer specifiek zullen de verstrekte kennis en vaardigheden gericht zijn op mediastrategische planning, visuele communicatie door middel van styling, schriftelijke communicatie via traditionele en digitale kanalen, public relation-technieken en evenementenbeheer voor modeshows.

Modules zijn onder meer:

Communicatie The Fashion Press Retail & Visual Merchandising Fotografische styling Modefotografie Geschiedenis en analyse.


Zakelijke kwesties

Modeontwerpers of Art directors moeten het wettelijke en zakelijke kader van de mode-industrie begrijpen om efficiënt met merkmanagers te kunnen converseren. Binnen deze modulegroep zullen studenten de realiteit van de mode-industrie ontdekken vanuit een economisch en financieel oogpunt. Ze zullen de uitdagingen van startende bedrijven onderzoeken en de beste werkwijzen leren voor het schrijven van een businessplan. Dat omvat het analyseren en evalueren van groeipotentieel in nieuwe bedrijven, minimaliseren van financiële risico's en het identificeren van de belangrijkste sleutelfactoren in de branche die nodig zijn om een ​​merk te laten groeien en bloeien binnen de concurrerende wereldeconomie van vandaag.

Modules zijn onder meer:

Ondernemerschap en financiën Intellectuele eigendom.


Technisch probleem

Realistisch gezien kan een toekomstige carrière in de mode niet worden bedacht zonder een grondige kennis van kledingconstructie. Binnen deze modulegroep zullen studenten hun kennis en vaardigheden versterken om een ​​veelvoud aan kleding en textielsoorten te verwerken door middel van de leertijd van zowel traditionele als hoogtechnologische productietechnieken. Ze zullen ook worden blootgesteld aan de rol van technologie bij het creëren van nieuwe textiel en ontwerpen. Na het voltooien van deze modulegroep hebben de studenten de fabricageprocessen en praktische zaken begrepen die nodig zijn om een ​​kledingstuk tot leven te brengen.

Modules zijn onder meer:

 • Workshop voor digitaal ontwerpen
 • Innovatieve textielworkshop
 • Ontwikkeling van patronen en draperen


Ga voor meer informatie en om de programmabrochure te downloaden naar: https://www.ifaparis.com/courses/postgraduate/master-arts-contemporary-fashion-design

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The Paris Fashion School for Design and Business. In the words of Suzy Menkes, IFA Paris is where to “Learn the French way of seeing fashion as art.”

The Paris Fashion School for Design and Business. In the words of Suzy Menkes, IFA Paris is where to “Learn the French way of seeing fashion as art.” Lees Minder
Parijs , Sjanghai , Istanbul + 2 Meer Minder