Master of Arts in film

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Verbeter uw creatieve praktijk en verken de culturele, filosofische en historische factoren van de film- en televisie-industrie. Door te focussen op de diversiteit en crossover in de industrie, leer je adaptief denken en creatief werken.

Invoering

Deze cursus helpt je de ambachtelijke, creatieve en kritische vaardigheden op te bouwen om je werk te plaatsen tegen de huidige trends in de branche. Onze praktische projecten weerspiegelen de workflow en creatieve omgevingen van de film- en televisie-industrie, terwijl onze contextuele onderzoeken een actuele kritische reflectie bieden op de wereldwijde film- en televisiemarkt.

Via onze masterclass-serie krijg je de kans om kennis te maken met en te leren van professionals zoals Lenny Abrahamson, Emily Morgan en Ben Wheatley - waardoor je de inzichten en contacten in de branche krijgt om vol vertrouwen je volgende stappen te zetten.

The School of Film

Wat onze afgestudeerden doen

Onze afgestudeerden hebben een baan gevonden bij HBO, Sky en ITV en hebben gewerkt aan speelfilms, waaronder Disney's Assepoester, About Time en The World's End.128609_rsz_austin-distel-hg3bhx6u5jg-unsplash.jpg

Wat je zult leren

We zullen onderzoeken hoe regisseurs zoals Ben Wheatley en bedrijven als Curzon en Film4 release-schema's voor meerdere platforms gebruiken. En hoe merken als HBO, Amazon en Netflix vorm geven aan wat we bekijken en hoe we het bekijken.

Door de vage lijnen tussen kunst en technologie te verkennen, leer je alles van journalistiek tot filosofie tot essentiële onderzoeksvaardigheden. Cruciaal is dat u, naast het leren ontwikkelen, schrijven, produceren, schieten, opnemen, regisseren en bewerken, onderzoekt waarom uw ideeën het waard zijn gemaakt te worden.

Bestudeer blok één

Door deel te nemen aan intensief praktisch groepswerk, bouw je technische vaardigheden op en voed je je creativiteit op alle gebieden van de ontwikkeling van korte film- en televisieprojecten, inclusief leren over wettelijke vereisten, ethische normen en risicobeoordeling. Dit werk zal worden ondersteund met een reflectie op hoe culturele contexten productie en publiek omkaderen.

Onze masterclasses en gastsprekerseries laten je kennis maken met een netwerk van ervaren professionals van bedrijven zoals de BBC, Channel 4, Sky en Pinewood Studios.

modules

 • Contextuele studies: scherm, cultuur
 • Creative Practice: Foundation

Bestudeer blok twee

Het tweede studieblok nodigt je uit om je denken verder te ontwikkelen dan de grenzen van de westerse cultuur. Door samen te werken met een team van collega's, krijg je de gelegenheid om een film / tv-vorm of scenario van 10 minuten af te leveren, geïnspireerd op onderzoek naar globalisering en schermmedia.

Je krijgt ook een voorproefje van de industrie met de kans om een internationaal filmfestival te bezoeken en stages en stages te volgen.

modules

 • Contextuele studies: scherm
 • Creatieve praktijk: ontwikkeling

Bestudeer blok drie

Je kiest je uiteindelijke project, afhankelijk van je carrièreplannen. Als je van plan bent om verder te promoveren, kun je een proefschrift of onderzoeksportfolio produceren met een hoog niveau van onderzoek, een complexe lezing van film of televisie en verdere discussie. Als alternatief, als je direct de industrie in wilt, kun je een Industry Practice Project kiezen, waar je een film- / tv-formulier van 20 minuten maakt of een scenario schrijft.

Je raadpleegt je werk met een toegewezen supervisor en deelt het met je collega's en het cursusteam voor stapsgewijze feedback.

modules

 • Contextuele studies: laatste groot project
 • Creatieve praktijk: laatste groot project

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Gedurende 45 weken en 3 semesters, kies je specialismen gericht op je ideale carrière en leer je van professionele professionele mentoren. Ons gastsprekerprogramma bevatte criticus Dr. Mark Kermode, Red Riding-schrijver Tony Grisoni, The Midnight Beast-producer Mary Burke en Green Wing-schrijver James Henry.

The School of Film

Evaluatiemethoden

 • Permanente evaluatie zonder formele examens
 • Kerntheorie gebaseerd op schriftelijke opdrachten
 • Kernpraktijk beoordeeld op een visueel project en bijbehorende portefeuilles
 • Keuzemodules allemaal met theorie / praktijkopties
 • Proefschrift en / of groot project in het laatste semester

Personeel

Je leert van actieve schrijvers, producenten, regisseurs, editors, geluidsontwerpers en cinematografen, terwijl onze gastsprekers vooraanstaande critici, de schrijvers van Southcliffe, How I Live Now en Campus en de producent van For Those In Peril hebben gekenmerkt.

uitrusting

 • Bioscoop met 129 zitplaatsen, met Christie M-serie 2,5k-projectie en 7,2 surround sound.

Vier grote productiestudio's:

 • Production Studio 1: multifunctionele studio uitgerust met drie Sony HXC-FB80 studiocamera's, chromaatgrijs scherm en volledige verlichtingsinstallatie. Geïntegreerde live-galerij inclusief Tricaster Ultra HD-productiesysteem met 4 ingangen.
 • Production Studio 2: multifunctionele studio en ondersteuningsgebied voor studio 1.
 • Production Studio 3: multifunctionele studio met de verlichtingsinstallatie.
 • Production Studio 5: Specialistische studio met groen scherm en oneindige inham
 • Negen Mac Pro bewerkingssuites met Avid Media Composer, Adobe Creative Cloud Suite
 • Twee gespecialiseerde beoordelingssuites met DaVinci Resolve en 4K preview-schermen.
 • Twee 'Post Hubs' met 28 zitplaatsen voor post-productie software training, uitgerust met Apple iMacs met twee schermen. Beschikbare software omvat Avid Media Composer, Adobe Creative Cloud, Da Vinci Solution en Pro Tools. Productiebeheersoftware is ook beschikbaar.
 • Dubbing-theater met 25 zitplaatsen met Avid S6-mengpaneel en Pro Tools Ultimate.
 • Nog drie post-productie audiosuites - allemaal uitgerust met Pro Tools Ultimate.
 • Foley / ADR-suite met toegang tot een breed scala aan microfoons, foley-vallen en rekwisieten.
 • Alle post-productiepakketten netwerkgekoppeld aan het gedeelde opslagsysteem Avid NEXIS voor naadloze toegang en integratie van projecten.
 • Digitale camera's (HD tot 4K) inclusief Arri Alexa, RED, Sony, Canon, Blackmagic, Panasonic en Arri SR3 en Bolex 16 mm filmcamera's. Odyssey 7Q externe recorders zijn ook beschikbaar.
 • Breed scala aan warme en koude (LED) verlichtingsapparatuur inclusief systemen van Arri, Dedo
 • Beschikbare grip- en gimbal-systemen zijn onder andere Free-Fly Movi M5, Wally Dolly, Indie Dolly, PD1 Dolly, Koolertron Sliders, Glidecam 2000, Libec en Camcrane Jibs.
 • Audio-apparatuur omvat Sound Devices 633-mixers, recorders en een uitgebreid assortiment microfoons.
 • Vier animatiesoftwarestudio's met krachtige Dell Precision Workstations met Cintiq 24 "
 • Speciale stop-motion animatiestudio uitgerust met Canon EOS-camerabehuizingen, Nikon-lenzen, Manfrotto-grip en Dragonframe-opnamesoftware.

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van mensen met relevante equivalente niveau 6-kwalificaties of relevante equivalente ervaring en een aantoonbare interesse in het onderwerp.

We verwelkomen uw aanvraag ook als u formeel of 'gecertificeerd' leert (zoals cursussen die niet door universiteiten of hogescholen worden gegeven) en leert van werkervaring of zelfstudie. Dit wordt Accreditation of Prior Learning (APL) genoemd en had in de afgelopen vijf jaar moeten worden behaald, en gelijkwaardig aan de leerresultaten van onze minimale instapkwalificaties.

APL-aanvragers die de ervaring gebruiken om te solliciteren, moeten er rekening mee houden dat er £ 200 inschrijvingskosten zijn voor deelname met geavanceerde status of met vrijstelling van specifieke modules of tegoed.

Taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je Engelse taalvaardigheden aantonen die voldoende zijn ontwikkeld om je studies succesvol af te ronden. We accepteren een reeks erkende Engelse taalkwalificaties die gelijkwaardig zijn aan het International English Language Testing System (IELTS) Academische minimumscore van 6,5 in het algemeen, met een minimum van 6,0 in Lezen, Schrijven, Spreken en Luisteren.

Internationale aanvragers die een Tier 4-studentenvisum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen om aan de visumvereisten van de overheid te voldoen of een erkende taaltest hebben die door de universiteit is goedgekeurd en waar ze voor instaan. Ons opnameteam kan u helpen met eventuele vragen over studievisums of geschikte taaltesten.

Collegegeld 2020-21

 • £ 8.500 - voltijd VK / EU (£ 250 acceptatiekosten verschuldigd. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld).
 • £ 16.000 - voltijds internationaal (acceptatiekosten tot £ 1.000 verschuldigd, afhankelijk van nationaliteit. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Falmouth + 1 Meer Minder