Master of Arts in economisch onderzoek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Een afstudeerprogramma in Amerikaanse stijl van topkwaliteit, ontworpen voor studenten die geïnteresseerd zijn in moderne economie. Het programma bestaat uit twee jaar cursussen die studenten uitrusten met de systematische kennis van economische theorie en empirische onderzoekstechnieken. Studenten nemen ook deel aan een begeleid onafhankelijk onderzoeksproject dat resulteert in een hoogwaardige MA-scriptie. Het doel van dit programma is om studenten voor te bereiden op verder postdoctoraal onderwijs (leidend tot een doctoraat in de economie) en een carrière in openbare beleidsinstellingen, overheidsorganisaties of de particuliere sector.

124021_computer-1185626__340.jpg

janeb13 / Pixabay

Toelatingseisen

Achtergrondvereisten

 • Sterke achtergrond in geavanceerde wiskunde.
 • Uitstekende beheersing van geschreven en gesproken Engels.
 • Vooropleiding economische wetenschappen is welkom, maar niet verplicht.

Onderwijseisen

 • Een bachelordiploma of een equivalent dat kan worden erkend in Tsjechië (of de verwachting een BA-diploma te behalen tegen september van het jaar waarvoor u een aanvraag indient).

Hoe aan te vragen

Alle aanmeldingsmaterialen, inclusief aanbevelingsbrieven, moeten vóór de deadline van 30 april 2020 (23:59 Midden-Europese zomertijd) worden ingediend via ons online aanvraagformulier of op papier worden bezorgd.

De volgende materialen zijn vereist om een aanvraag te kunnen verwerken. Alle materialen moeten in het Engels worden ingediend of vergezeld gaan van een Engelse vertaling.

 1. Online aanvraagformulier
 2. Curriculum vitae
 3. Motivatieverklaring: een verklaring in het Engels die uw academische en onderzoeksachtergrond, uw interesses en carrièredoelen beschrijft en hoe het programma bij CERGE-EI u zal helpen uw doelstellingen te bereiken. De lengte van de instructie mag niet meer zijn dan 4.000 tekens.
 4. Geverifieerde kopieën van je bachelordiploma en transcript (diplomasupplement) met gecertificeerde vertalingen in het Engels indien nodig (als het originele document in een andere taal is). Raadpleeg de richtlijnen voor verificatie van diploma's en transcripties voor meer informatie. Kandidaten die hun BA-studie zullen afronden of hun BA-diploma pas zullen ontvangen na de deadline van onze aanvraag, moeten een bevestiging van hun studies van hun huidige universiteit en hun huidige transcripties indienen.
 5. Bewijs van Engels vaardigheidsniveau. Aanvragers die geen moedertaalsprekers zijn (niet geboren in een land waar Engels de primaire officiële en meertalige taal is, zoals Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland of de Verenigde Staten) moeten allemaal een geldig bewijs overleggen van hun Engelse taalvaardigheid, dit moet een internationaal erkend examencertificaat zijn (IELTS, TOEFL, Cambridge, ...).
 6. Contactgegevens voor twee (of maximaal drie) scheidsrechters. Hun aanbevelingsbrieven moeten worden ingediend met behulp van de referentiepagina in de online-applicatie of worden verzonden in een verzegelde envelop met de handtekening van de adviseurs over de envelop. Scheidsrechters moeten bekend zijn met uw academische achtergrond zoals beschreven in het online aanvraagformulier. Zie de richtlijnen voor aanbevelingsbrieven.

Optionele materialen:

 • Aanvragers worden aangemoedigd om andere relevante documenten in te dienen die hun aanvraag kunnen ondersteunen, zoals aanvullende onderzoeksrapporten, certificaten, enz.
 • GRE, GMAT, etc. zijn niet vereist voor de toepassing. We moedigen aanvragers echter ten zeerste aan om hun scoreresultaten van examens te verstrekken, omdat ze hun toelatingskans kunnen vergroten.

Alle materialen moeten worden geüpload via het online aanvraagformulier of op papier worden aangeleverd. Materiaal verzonden per e-mail wordt niet geaccepteerd.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Lees meer

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Lees Minder