Master of Arts in digitale videoproductie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De MA in digitale videoproductie is een innovatief, exclusief programma voor studenten die geïnteresseerd zijn in het gebruik van videobeelden voor hun persoonlijke, academische of professionele behoeften. Gehost onder de School of Architecture, is het algemene doel om de kunstgemeenschap in Neapolis te verrijken met een specifiek curriculum gericht op de groeiende behoeften van onafhankelijke filmmakers, academici en kunstenaars die geïnteresseerd zijn in het creëren van digitale video-inhoud. Het curriculum is gericht op door de praktijk geleide en academisch geïnformeerde cursussen voor diegenen die na hun afstuderen effectieve leiders willen worden in de sectoren film maken, tv-productie, kunst en onderwijs.

Om de professional met succes voor te bereiden om deze snelle, digitale wereld van filmmaken te betreden, wordt een fundamenteel begrip van de vereiste vaardigheden geboden, bestaande uit zowel technische digitale videofilmmethoden als de huidige, eigentijdse, onafhankelijke bedrijfsmodellen. Dit wordt bereikt door lezingen, seminars, productie- en onderzoeksworkshops, tutorials, screenings en presentaties door studenten. Het programma nodigt ook regelmatig vooraanstaande beoefenaars van bewegende beelden uit de EU en de VS uit als gastdocenten.

Het programma heeft een op maat gemaakt ontwerp om aan de behoeften van elke student te voldoen door het begrip van fundamentele technische vaardigheden onder direct toezicht en mentorschap van professionele filmexperts te bevorderen. Deze academische en praktische reis eindigt met een "digitale scriptievideo" - een korte film, documentaire, kunst of op onderzoek gebaseerd videoproject dat de individuele behoeften, visie en professionele doelen van elke student weerspiegelt.

Carriere vooruitzichten

De voltooide MA in digitale videoproductie stelt een afgestudeerde in staat om elke academische of professionele reis naar hun specifieke interessegebied voort te zetten. Individuele module-uitkomsten en de uiteindelijke digitale videothese verrijken het creatieve portfolio van de afgestudeerde, zodat het de basis wordt voor toekomstig doctoraal academisch onderzoek of een reeks professionele toepassingen.

Afgestudeerden kunnen hun plaats verwachten binnen het brede bereik van culturele en creatieve industrieën, zoals film-, televisie- en nieuwsproductie, reclame en entertainment, freelance creatie van digitale inhoud, hedendaagse kunstpraktijk, computer en informatica, alternatieve mediaplatforms, professioneel of persoonlijk studiebegeleiding, archiefdocumentatie.

Ten slotte vormt de MA in digitale videoproductie een multidisciplinaire voorwaarde, die de academische studies van een afgestudeerde kan bevorderen naar de voltooiing van een doctoraat.

137336_pexels-photo-2918590.jpeg

Toepassing

Om in aanmerking te komen voor toelating tot het programma, moet de kandidaat naast een optionele portfolio-inzending een online aanvraagformulier invullen. De kandidaat moet een BA-graad op elk gebied van een geaccrediteerde instelling hebben, naast een bewijs van taalvaardigheid in het Engels. Een kandidaat die zich aanmeldt voor het programma, moet de volgende documenten indienen:

 • Een ingevuld aanvraagformulier (online beschikbaar).
 • Gecertificeerde resultaten voor alle examens vermeld op het aanvraagformulier en / of bevestiging van de toekenning van de kwalificatie (s) van de aanvrager.
 • Bewijs van Engelse taalvaardigheid.
 • Een officieel transcript van academisch werk dat tot nu toe is voltooid.
 • Twee (2) vertrouwelijke aanbevelingsbrieven , waarvan er één afkomstig moet zijn van een instructeur die bekend is met het academische werk van de aanvrager.
 • Een verhalende verklaring bij het volgen van graduate studies. De verhalende verklaring moet een volwassen en zelfreflecterend essay zijn (2-3 getypte pagina's) waarin de redenen van de aanvrager worden uiteengezet voor het behalen van een diploma in digitale videoproductie. Het essay moet rekening houden met de geschiedenis van het individu, creatieve creatieve ervaringen, hedendaagse invloeden en inspiraties en persoonlijke artistieke dromen.
 • Voorbeeld van creatief schrijven. Een kort scenario, gedicht (en), korte verhalen. Maximaal 20 pagina's (optioneel maar sterk aanbevolen).
 • Creatief portfolio (optioneel maar sterk aanbevolen). Bewijs van eerder creatief werk, bijv. Videofilm of videowerk tot maximaal 10 minuten. Geen trailers. Aanvragers kunnen ook een scène of een kort segment van langere films indienen. Zie hieronder voor details.

Creatieve portfolio

Het Creative Portfolio is een bijdragende factor voor toelating tot het programma Digital Video Production. De universiteit gaat er echter niet van uit dat aanvragers eerdere filmervaring of voorbeelden van filmwerk hebben en daarom is inzending optioneel. Kandidaten die een creatief portfolio willen indienen, moeten een of twee voorbeelden van origineel werk indienen dat hun talent en vermogen als creatieve individuen het beste laat zien. Alle film- / video-inzendingen moeten worden ingediend op dvd of hyperlink (Vimeo / YouTube-links) waar de inzending kan worden bekeken, ongeacht het formaat voor het vastleggen van afbeeldingen (maximaal 20 minuten). Aanvragers kunnen ook ondersteunend materiaal zoals dia's of foto's indienen (maximaal 10). Creatieve voorbeelden worden geaccepteerd in verschillende ontwikkelingsfasen of als voltooid werk. Voorbeelden van werk kunnen variëren van tekeningen, conceptuele illustraties, storyboards, ontwerpen, foto's, driedimensionale modellen of digitaal gegenereerde afbeeldingen. Studenten kunnen er ook voor kiezen om een getypt scenario of kort verhaal in te dienen (maximaal 20 pagina's). Stuur alstublieft alle papieren materialen naar het Digital Video Production Program Admissions Office Neapolis University Pafos 2 Danais Avenue, 8042 Pafos Cyprus Al het andere elektronische materiaal kan worden gestuurd naar [email protected]

Programmastructuur

Het programma MA in Digital Video Production (DVP) biedt een conventionele voltijdse postdoctorale studie . Het DVP-programma combineert de academische strengheid van een traditionele filmstudiecursus met onderzoek en praktische componenten. Het DVP-programma geeft inzicht in de eindeloze technologische en creatieve mogelijkheden van filmmaken. Onderzoek en informatievaardigheden zijn essentiële vaardigheden die in het eerste jaar zorgvuldig worden geïntroduceerd en voortdurend worden verbeterd, zodat studenten tegen het einde van het programma onafhankelijke onderzoeksprojecten kunnen ontwerpen (bijv. Digitale scriptievideo). Studenten verbeteren ook hun niveau van kritisch zelfbewustzijn of "persoonlijke geletterdheid" door zich bezig te houden met een verscheidenheid aan taken voor groepsbeoordeling, van het opzetten van een scenario-idee tot het organiseren van hun eigen korte film met behulp van de nieuwste beschikbare technologieën. Tijdens de duur van het programma krijgen studenten de kans om zich bezig te houden met het creatieve karakter van filmmaken en de theoretische en praktische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn voor een hele reeks carrièremogelijkheden.

Duur: 1,5 jaar (3 academische semesters)

Het concept van de 'totale filmmaker'

 • De MA in digitale videoproductie heeft een rigide en specifiek ontwerp dat de gestage groei van fundamentele filmvaardigheden bevordert, in de context van nieuwe filmtechnologieën en productiestrategieën.
 • Een snelle, digitale filmeconomie betekent dat er nieuwe modellen voor onafhankelijke productie en distributie nodig zijn. Deze nieuwe digitale videoprofessional, of 'totale filmmaker', vereist een mix van technische kennis en vaardigheden, zoals filmbudgettering, beheer van productiebedrijven, socialemediamarketing, juridisch advies.
 • Het MA in Digital Video Production-programma bij NUP is uniek ontworpen om aan al deze essentiële behoeften te voldoen voor de hedendaagse cameraman, beter bekend als de 'totale filmmaker'.

Doelstellingen van het programma

 • Evalueer de voortgang en het proces van hun video-ideeën door middel van mentorschap, groepspresentaties en kritiek.
 • Onderzoek standaard onafhankelijke modellen van videoproductie die van toepassing zijn op verschillende commerciële en creatieve situaties.
 • Genereer onafhankelijke en unieke benaderingen die hun eigen artistieke en professionele praktijken zullen ontwikkelen.
 • Analyseer zowel historische als hedendaagse modellen van de film- en video-industrie.
 • Ontwikkel praktische creatieve denkvaardigheden die zijn ontwikkeld door groepslaboratoriumwerk en samenwerkingsdiscipline.
 • Ontwikkel de juiste woordenschat die wordt gebruikt in professionele en creatieve videoproductiegemeenschappen.
 • Communiceer individuele creatieve of professionele interesses door begeleide verkenning naar voorbereidings- en oefenstrategieën van videoproductie.
 • Gebruik effectieve demonstratie van technieken voor hun eigen werk.
 • Demonstreer een duidelijk begrip van visuele technieken die worden toegepast op hun scriptievideo of -opdrachten.
 • Maak videoprojecten buiten de les.

Belangrijkste leerresultaten

Het algemene leerresultaat voor studenten die de MA in digitale videoproductie voltooien, is het ontwikkelen van een breed begrip van de theorie en praktijk van digitaal filmmaken. Aan het einde van de opleiding hebben de studenten daarom:

 • het vermogen om lateraal, kritisch, innovatief en creatief te denken en verbanden te leggen tussen verschillende studiegebieden bij het analyseren van problemen met betrekking tot de installatie en bediening van digitale videoproductie.
 • een globaal perspectief gebaseerd op inzicht in zowel de technische als managementkwesties in verband met de filmindustrie als geheel.
 • de mogelijkheid om hun technische kennis toe te passen op de huidige digitale filmmaaksystemen.
 • het vermogen om kritisch te evalueren en te werken binnen nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van digitaal filmmaken.
 • het vermogen om te leiden en effectief te communiceren in groepsproductiesituaties en te managen in cultureel diverse omgevingen.
 • de ervaring met het toepassen van technische en theoretische methoden op onderzoeksvragen met betrekking tot de digitale scriptievideo en relevante digitale productiemodellen.
 • de substantiële competentie in het analyseren en produceren van digitale videofilms, en in management- en administratietechnieken met betrekking tot deze gebieden.
 • de vaardigheden gerelateerd aan kritisch denken en autonoom leren.
 • de communicatie en teamwork vaardigheden door middel van workshop-gebaseerde studiocursussen.

Kansen voor interdisciplinair onderwijs en onderzoek

 • Stel studenten bloot aan interdisciplinaire ontwerponderzoeksmethodologieën die hun perspectief veranderen en de lenzen vermenigvuldigen waarmee ze ruimtelijke vragen bestuderen.
 • Introduceer hedendaagse creatieve benaderingen op basis van visuele methodologieën voor ontwerponderzoek dat leidt tot een hogere graad in het onderwijs (MA en Ph.D.).
 • Neem contact op met externe plaatsen of sites om links buiten de academische omgeving te creëren die bijdragen aan maatschappelijke, culturele en sociale kwesties van de stad Paphos, Cyprus of zelfs het Midden-Oosten en Afrika.
 • Bieden aan afgestudeerde architectuurstudenten de mogelijkheid om alternatieve, op onderzoek gebaseerde en professionele carrières na te streven die voorop lopen in de hedendaagse theorie en praktijk (architecturale animaties, computervisie, documentaires en films)

Planning

De cursusstructuur van de MA in digitale videoproductie is als volgt:

Semester 1

 • DVP301 Digital Video Studio I
 • DVP302 Preproductie I
 • DVP302 Postproductie Lab I
 • DVP304 Scenarioschrijven I
 • electieve

Semester 2

 • DVP305 Digital Video Studio II
 • DVP306 Preproductie II
 • DVP307 Postproductie Lab II
 • DVP308 Scenarioschrijven II
 • electieve

Semester 3

 • DVP313 Thesis Film Videoproject

Keuzevakken voor semester 1 & 2

 • DVP309 Contemporary Film: A Theory, A History, A Flood
 • DVP310 Experimentele strategieën
 • DVP311 Landschapscinematografie
 • DVP312 Documentaire strategieën
 • DVP313 Architectuur van filmische tijd
 • DVP314 Internetstrategieën en multimedia-basisprincipes
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering under ... Lees meer

Neapolis University in Cyprus is a young yet dynamic, fast-growing university operating since 2010 in the heart of the charming town of Pafos, on the west coast of the island of Cyprus, offering undergraduate, graduate, and Ph.D. programs in both Greek and English. Enrolling at Neapolis University in Cyprus enters students into a high standard, stimulating, and enjoyable environment. The biggest advantage of Neapolis is the quality and dedication of its faculty, most of whom have considerable experience teaching and doing research in European and American Universities. Based on such faculty and on an ambitious strategy, it is quickly becoming one of the best private universities in Cyprus. Lees Minder