Introductie
Het IT Law-programma aan de University of Tartu wordt aangedreven door de grote vraag naar IT-rechtsspecialisten in de private en publieke sector wereldwijd, evenals door de ambities van Estland als een technisch onderlegde land en een voorloper in innovatieve digitale initiatieven .
Het programma is ontworpen voor advocaten die geïnteresseerd zijn in een loopbaan op het gebied van informatietechnologie en cyberbeveiliging en leidt hooggekwalificeerde IT-rechtsexperts op die hoognodig zijn bij advocatenkantoren, IT-bedrijven, overheidsinstanties, internationale organisaties en adviesbureaus.Waarom informatietechnologie studeren?Kennis en vaardigheden in de praktijk getoetst tot en met UT het jaar. Wij zijn van mening dat een aanzienlijk deel van het lesgeven in dit programma realistische situaties moet simuleren. Studenten krijgen toegang tot 30 IT-juristen en IT-specialisten van over de hele wereld die aan het programma deelnemen. Als adviseurs, docenten of mentoren synchroniseren zij juridisch onderwijs met technische ontwikkelingen in de ICT-sector.
Brede en uitgebreide kennis van IT-recht. We bieden een systematisch begrip van alle belangrijke deelgebieden van IT-recht, evenals vaardigheden die nodig zijn om op dit gebied te oefenen. Daarnaast leggen we uitgebreide verbanden tussen technische, juridische en beleidsaspecten van de ontwikkeling en het gebruik van ICT, waarbij we sterk de nadruk leggen op casestudy's, praktijkoefeningen, trendbeoordelingen en probleemoplossing.
Sterke nadruk op het ontwikkelen van technische vaardigheden. Studenten beheersen een reeks technische vaardigheden die doorgaans vereist zijn in de ICT-sector, bijvoorbeeld elementaire vaardigheden in programmeren, cryptografie, databasetechnologie en software-engineering.
Principieel leren waardoor het IT-recht wereldwijd kan worden toegepast. Afgestudeerden zullen klaar staan om juridisch advies te geven over ICT-gerelateerde zaken in alle rechtsgebieden en overal ter wereld te werken. Ze zullen interdisciplinair en alomvattend regelgevend, analytisch en deskundig werk op het gebied van IT-recht kunnen uitvoeren, met alle nodige vaardigheden om de uitdagingen van de extraterritorialiteit, nieuwheid en complexiteit van de problemen aan te gaan.
e-Estland en baanbrekende IT-ontwikkelingen. Estland wordt beschouwd als een internationale leider op het gebied van IT vanwege zijn technologische en juridische oplossingen en vanwege een bevolking die openstaat voor technologische vooruitgang: we bieden toegang tot zijn best practices en geavanceerde ontwikkelingen.CarrièremogelijkhedenAfgestudeerden van het programma zijn informaticarechtspecialisten die zijn uitgerust met de nodige vaardigheden om met succes deel te nemen aan en uit te blinken in het proces van wetgevingsvoorstellen en om zowel analytisch als deskundig werk te verrichten in zaken die verband houden met ICT. Dit wordt met name bereikt dankzij een sterke nadruk op:Onderzoek per geval;
Simulatie van real-life situaties;
Evaluatie van ontwikkelingstendensen;
Probleemgerichte aanpak.Het snel toenemende belang en de alomtegenwoordigheid van ICT hebben geleid tot een gelijktijdige behoefte aan advocaten die bedreven zijn in relevante technische kwesties in:Advocatenkantoren;
ICT-bedrijven;
Openbare instellingen;
Internationale organisaties;
Adviesbureaus en
Wetenschappelijke instellingen.Programma detailsTitel: Informatietechnologierecht
Niveau van studie: Master's
Diploma behaald: Master of Arts in Law (Information Technology Law)
Faculteit: Faculteit Sociale Wetenschappen, School of Law
Duur: 1 jaar
Credits: 60 ECTS
Studievorm: Fulltime reguliere studies
Taal Engels
Locatie: Tartu, Estland
Collegegeld: 3.800 EUR / jaar
Beurzen: 6 collegegeldvrijstellingen
Lezingstijden: donderdag, vrijdag, zaterdag
Studieplaatsen: 25Collegegeld en beurzenHet collegegeld bedraagt 3.800 euro per jaar en omvat het lesgeld en wat studiemateriaal. In totaal worden 25 studenten tot deze opleiding toegelaten. Op basis van de ranglijst voor toelating krijgen de 6 beste aanvragers de collegegeldvrijstelling. Kandidaten hoeven de vrijstelling van collegegeld niet afzonderlijk aan te vragen, aangezien ze automatisch voor de wedstrijd in aanmerking komen.
Studenten die de vrijstelling van collegegeld ontvangen, hoeven geen collegegeld te betalen als ze voldoen aan de vereisten voor voltijdse inschrijving. De voltijdse studielast is voltooid als er niet meer dan 6 studiepunten ontbreken op de 30 ECTS studielast per semester. Indien studenten die de studievrijstelling ontvangen, niet per semester een voltijdse studielast voltooien, moeten ze de niet-behaalde studiepunten betalen. De prijs per studiepunt is 76 euro. Ga voor bijgewerkte informatie over het collegegeld van de UT naar www.itlaw. UT .ee .Curriculum structuurWe verdelen de 1-jarige MA in IT Law curriculum in 5 componenten.Algemene kennisKunstmatige intelligentie en recht (3 sp.)
Informatie-infrastructuur en architectuur (3 sp.)
Inleiding tot programmeren (3 sp.)E-omgevingInformatiebeveiliging (3 sp.)
Openbare e-services (3 sp.)
Privacy en gegevensbescherming (3 sp.)E-ondernemerschapE-commerce en IT-contracten (3 sp.)
Juridische stappen in IPR Intensive Enterprise Life Cycle (6 sp.)
IP-bescherming op het gebied van informatietechnologie (3 sp.)Cybercriminaliteit en cyberbeveiligingCyberdefensie en internationale cyberbeveiliging (3 sp.)
Digitaal bewijs, computerforensisch onderzoek en cybercriminaliteit (3 sp.)Uitdagingen in IT-recht aangaanPraktische training in IT-recht (inclusief TechStartup Legal Clinic) (3 sp.)
Masterexamen (inclusief IT Law Lab) (15 sp.)
Optionele cursussenErvaring van studenten“Ik koos voor IT Law MA aan de University of Tartu omdat het programma op unieke wijze iets meer technische vakken leek te combineren met juridische vakken die nauw verband houden met ICT. Estland staat ook erg bekend om zijn e-oplossingen en als thuisbasis voor het Tallinn Manual on the International Law for cyberconflicten. "
Marija Makariūnaitė - junior bedrijfsjurist bij Tesonet. MA in IT-recht, 2019Webinar 2020Aanmeldingsdeadlines2 januari: aanvraagsysteem wordt geopend
15 maart: deadline voor aanmelding
15 mei: definitieve toelatingsresultaten
30 augustus: start academiejaarToelating tot het recht op informatietechnologieToelatingseisen4-jarige bachelordiploma of gelijkwaardige kwalificatie (240 ECTS) in de rechten. Kandidaten met een 3-jarige bachelordiploma (180 ECTS) moeten een masterdiploma in de rechten hebben om in aanmerking te komen - zie landspecifieke documentvereisten op onze website.
Engelse taalvaardigheid - controleer acceptabele tests en vrijgestelde categorieën op onze website.Aanvragen worden beoordeeld op basis vanDe score van de motivatiebrief (levert 50% van de eindscore op) *
Het toelatingsgesprek (levert 50% van de eindscore op)Voor elke opdracht is de maximale score 100 punten en de minimale positieve score 51 punten. Alleen de kandidaten die uit de motivatiebrief minimaal 51 punten halen, worden uitgenodigd voor het gesprek. Na het gesprek wordt de uiteindelijke toelatingsscore berekend.
De maximale score is 100 punten. De aanvraag komt in aanmerking voor toelating indien een score van 66 punten of hoger wordt behaald.
* Zie de website van het programma voor details over de motivatiebrief.Aanvraagprocedure voor internationale studentenDe volgende informatie is van toepassing op internationale studenten en Estse studenten die in het buitenland zijn afgestudeerd.Stap 1: het indienen van de online aanvraag
Stap 2: Evaluatie en bekendmaking van de toelatingsresultaten
Stap 3: Verzenden van de documenten per post
Stap 4: Ontvang de officiële toelatingsbrief
Stap 5: Welkom bij UT !