Master of Arts in communicatieontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Baan je een weg in een snel veranderende mediawereld, waar het creëren en communiceren van zinvolle en effectieve ideeën voorop staat. Je profiteert van frequent contact in de branche en deskundige docenten, die je voorbereiden op een reeks carrières in communicatieontwerp.

Invoering

Ontwikkel een individuele kritische stem in communicatie-ontwerp met deze transformerende, 45 weken durende studiegebaseerde cursus. Je houdt je leerproces actueel door deel te nemen aan projecten en inzichten van toonaangevende 'provocateurs', waaronder schrijvers, wetenschappers, kunstenaars, curatoren en ontwerpers. Je zult ook kijken naar de politieke, culturele en ethische context van modern design en cultuur. Dit creëert een rijke ruimte voor interdisciplinaire samenwerking en leidt door onze internationale, multidisciplinaire cohort van studenten tot nieuwe verbindingen en ideeën op de grens tussen onderzoek en creatieve praktijk.

Wat onze afgestudeerden doen

Communicatieontwerp is een breed studiegebied en uw carrièrekeuzen hangen af van uw eigen persoonlijke projectfocus. Deze kunnen grafisch ontwerp, branding, service-ontwerp, tentoonstellingsontwerp, UX-ontwerp, kritiek en schrijven, onderwijs, onderzoek en promotieonderzoek omvatten. U kunt ook gerelateerde velden betreden zoals televisie, reclame en de erfgoed- en culturele sectoren.128605_rsz_brooke-cagle-g1kr4ozfoac-unsplash.jpg

Wat je zult leren

Je gaat op een progressieve leerreis via drie studieblokken: deconstructie, reconstructie en heruitvinding. Met dit formaat kunt u uw bestaande vaardigheden en interesses uitpakken en complexe communicatieproblemen leren beantwoorden door rekening te houden met mondiale problemen en experimentele benaderingen. Je zult dan nieuwe inzichten verkennen en bouwen aan je laatste MA-project.

Studie blok één: Deconstructie

Werkwijze

Aan de hand van globale, ervaringsgerichte en experimentele inzichten onderzoekt u verschillende componenten van het ontwerpproces en hoe deze uw praktijk kunnen ondersteunen en verbeteren.

kruisingen

Je onderzoekt duurzaamheid, ethiek, menselijke interactie en hoe ontwerp voor sociale verandering nieuw denken kan inspireren.

grenzen

Op basis van kritische ontwerptheorie en katalysatoren maakt deze module een meer radicale benadering van creatieve praktijken mogelijk - waarbij de relatie tussen interdisciplinair onderzoek en het maken van grenzen aan hedendaags ontwerp wordt onderzocht.

Studie blok twee: Wederopbouw

Samenstellen en bouwen

Je onderzoekt de toenemende complexiteit van gegevens in hedendaagse ontwerpproblemen - onderdeel van ons zich ontwikkelende en versnellende consumenten-, technologische en culturele landschap - en leert hoe betekenis kan worden samengesteld en onthuld.

Concurreren

Je neemt deel aan concurrerende projecten van externe instanties en bouwt professionele vaardigheden op die relevant zijn voor je individuele ontwerpontwikkeling, zoals publiceren, presentaties, financiering, productie en intellectueel eigendom.

Studie blok drie: Reinvention

MA-project

Met deze module kunt u uw laatste grote project realiseren in een grotendeels zelfgestuurd semester, waarbij praktijk, theorie en een evaluatiefase worden samengebracht op een belangrijk industrie- of cultureel evenement.

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Gevestigd in de levendige studiocultuur van onze multi-miljoen pond School of Communication, neem je deel aan projectwerk en competitieslips en woon je lezingen en seminars bij van bekroonde studio's en professionals.

Het netwerk van alumni en reputatie van Falmouth verbindt ons met veel van de toonaangevende adviesbureaus en agentschappen van het land en biedt inzichten en reflecties op verschillende culturen en praktijkmodellen. We brengen studiebezoeken aan studio's in Londen en mogelijk in het buitenland, die kunnen worden georganiseerd rond conferenties en designfestivals zoals het Breda Graphic Design Festival in Nederland.

Provocatie is een continu thema en een uniek aspect van het ontwerp van de cursus. Onze jaarlijks geselecteerde provocateurs dragen bij via seminarsessies, kritieken, lezingen en projectwerk. Deze omvatten leidende figuren uit design en de bredere kunstvelden en internationale en bekroonde studio's die een debat opzetten over de overeenkomsten en verschillen in de wereldwijde praktijk. Ze omvatten ook interdisciplinaire beoefenaars, zoals schrijvers, muzikanten, architecten, kunstenaars en wetenschappers, die het proces, de samenwerking en de oorsprong van ideeën onderzoeken.

Evaluatiemethoden

 • Individuele projectoverzichten
 • Ontwerp onderzoeksdagboek
 • opstel
 • Individuele en groepspresentaties
 • Kritieke beoordeling of bedrijfsplan

Personeel

Je wordt begeleid en ondersteund door professionals uit de industrie met tientallen jaren ervaring in het lesgeven en werken voor toonaangevende studio's, internationale klanten en kunst- en culturele organisaties.

We organiseren ook regelmatig lezingen en sessies van bekroonde ontwerpers, beoefenaars en bureaus, zoals Pentagram, AKQA, 6D-K, Brighten the Corners, Visual Editions, Åbäke, Haller Brun en Gray.

uitrusting

 • Toegewijde MA-studioruimte.
 • Onderhandeld gebruik van andere faciliteiten zoals 3D-printen, prototyping, film, fotografie, textiel en productontwerpstudio's.
 • Digitale printfaciliteiten, Risograph machine, houtsnededruk en persen, werkplaats en onderhandelde toegang tot zeefdrukstudio's.
 • Lezing theaters, design lab, break-out ruimtes en vergaderzalen.
 • Apple-suite, met Adobe CS en een volledige verzameling Monotype-lettertypen.
 • Uitgebreide bibliotheekfaciliteiten en digitale collecties.

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van mensen met relevante equivalente niveau 6-kwalificaties of relevante equivalente ervaring en een aantoonbare interesse in het onderwerp.

We verwelkomen uw aanvraag ook als u formeel of 'gecertificeerd' leert (zoals cursussen die niet door universiteiten of hogescholen worden gegeven) en leert van werkervaring of zelfstudie. Dit wordt Accreditation of Prior Learning (APEL) genoemd en zou de afgelopen vijf jaar moeten zijn behaald en gelijk moeten zijn aan de leerresultaten van onze minimale instapkwalificaties.

APEL-aanvragers die de ervaring gebruiken om te solliciteren, moeten er rekening mee houden dat er £ 200 inschrijfkosten zijn voor deelname met geavanceerde status of met vrijstelling van specifieke modules of tegoed.

Taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je Engelse taalvaardigheden aantonen die voldoende zijn ontwikkeld om je studies succesvol af te ronden. We accepteren een reeks erkende Engelse taalkwalificaties die gelijkwaardig zijn aan het International English Language Testing System (IELTS) Academische minimumscore van 6,5 in het algemeen, met een minimum van 6,0 in Lezen, Schrijven, Spreken en Luisteren.

Internationale aanvragers die een Tier 4-studentenvisum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen om aan de visumvereisten van de overheid te voldoen of een erkende taaltest hebben die door de universiteit is goedgekeurd en waar ze voor instaan. Ons opnameteam kan u helpen met eventuele vragen over studievisums of geschikte taaltesten.

Waar we naar op zoek zijn

We streven naar een wereldwijde en interdisciplinaire mix van studenten in elk jaargroep. De meeste zullen eerste graden behalen in traditionele toegangsgebieden zoals grafisch ontwerp, visuele communicatie, illustratie en interactieontwerp. Anderen kunnen komen met specifieke professionele ervaring, of uit bredere gebieden van de kunstpraktijk, media, prestaties of wetenschappen - waar het onderwerp interesse duidelijk kan worden geïdentificeerd.

Collegegeld 2020-21

 • £ 8.500 - voltijd VK / EU (£ 250 acceptatiekosten verschuldigd. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld).
 • £ 16.000 - voltijds internationaal (acceptatiekosten tot £ 1.000 verschuldigd, afhankelijk van nationaliteit. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld).
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Falmouth + 1 Meer Minder