Master of Arts in antropologie en sociale verandering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Activisme. Onderzoek. Sociale verandering.

Antropologie en sociale verandering is een kleine, innovatieve afgestudeerde afdeling met een bijzondere focus op activistische geleerdheid, militant onderzoek en sociale verandering. Onze unieke benadering van etnografische onderzoeksmethoden lost traditionele barrières op tussen onderzoek en politiek activisme, tussen insiders en buitenstaanders, en tussen onderzoekers en protagonisten. Etnografie is een hulpmiddel voor 'het creëren van de voorwaarden die we beschrijven'. We doen mee aan co-onderzoek om bestaande alternatieven en mogelijkheden voor sociale verandering te verkennen.

MA-studenten leren hoe ze de praktijk van directe actie kunnen toepassen op het onderzoeksproces met de steun van getalenteerde docenten. We trachten de voorwaarden te creëren die we beschrijven wanneer ons onderzoek de waarden begint te belichamen van de wereld die we willen creëren.

Over het programma

Het master of arts-programma in antropologie en sociale verandering is uniek onder afgestudeerde programma's in de Verenigde Staten vanwege de focus op activisme en sociale rechtvaardigheid. Wij erkennen sociale bewegingen als een belangrijke locatie voor kennisproductie naast die van de universiteit. De missie van het MA-programma is om een dialoog op gang te brengen tussen agenten die actief zijn op deze twee locaties van kennisproductie. Het is onze bedoeling om een bepaald soort institutionele ruimte te creëren waar activisten van sociale bewegingen die zich verdiepen in organiseren, wetenschappers zouden ontmoeten die zich voornamelijk bezighouden met theoretisch werk. Het programma, gedeeltelijk geïnspireerd door de visie van de Popular University of Social Movements, voorgesteld door de Portugese academicus en activist Boaventura de Sousa Santos, wordt gezien als een ruimte voor vertaling van academische en grassroots kennis en ervaringen, geproduceerd in de ontmoeting tussen sociale media. wetenschappers, kunstenaars en activisten uit de Bay Area.

Studenten zullen samenwerken met enkele van de meest prominente activisten in de San Francisco Bay Area, evenals met kernfaculteiten van de afdeling en het instituut. In dit proces van ontmoeting en co-leren, wordt van studenten en docenten verwacht dat ze ideeën, debatten en praktijken van radicale politieke en sociale bewegingen delen, evenals praktische vaardigheden op het gebied van onderzoek, organisatie, campagne voeren, beleidsanalyse, juridisch en milieu-werk, en activistische media.

De MA in antropologie en sociale verandering biedt studenten de mogelijkheid om tegelijkertijd deel te nemen aan de wereld van prefiguratieve sociale strijd en met de wereld van sociale wetenschappen en radicale theorie. Omdat ons programma zich bevindt in een gebied dat uniek is in termen van diversiteit en rijkdom aan sociale strijd, moedigen we studenten aan om een relatie aan te gaan met lokale sociale rechtvaardigheidsgroepen, organisaties, bewegingen en campagnes. Activistisch onderzoek met een focus op concrete utopie maakt deze onderzoekservaring lonend voor zowel studenten als de lokale gemeenschap.

Ons MA-programma richt zich op het creëren van contexten en ontmoetingsruimten tussen sociale wetenschappers, theoretici, kunstenaars en activisten (voor een meer gedetailleerde uitwerking van deze educatieve visie, bezoek universidadepopular.org). We verwelkomen studenten die geïnteresseerd zijn om activisten en wetenschappers te worden. Het programma biedt drie onderling samenhangende cursussen. Vereiste theoretische cursussen omvatten ideeën voor actie, mondiale sociale bewegingen, radicale politieke economie, radicale theorie en onnadenkende sociale wetenschappen. Onderzoekscursussen omvatten activistische etnografie I en activistische etnografie II. Activistische vaardigheden omvatten mediavaardigheden (strategisch filmmaken, schrijven en publiceren, internetvaardigheden, radicale radio) en organisatievaardigheden (juridische vaardigheden, beleidsanalyse, milieuvaardigheden, economische vaardigheden en vaardigheden op het gebied van campagne voeren en organiseren). Van de studenten wordt verwacht dat ze twee van de activistische organiserende vaardigheidscursussen (organiseren, analyseren, campagne voeren, milieu- of juridisch) en twee van de activistische mediavaardighedencursussen (radicale radio, films, web of activistisch schrijven) kiezen.

Een belangrijk aspect van het MA-programma is een op onderzoek gebaseerd portfolio. In het eerste jaar van het programma wordt van de studenten verwacht dat ze beginnen met het leggen van contacten of het zoeken naar geschikt materiaal voor de voltooiing van een onderzoeksportfolio. Studenten worden aangemoedigd om een activistisch onderzoekspracticum te doen met een gemeenschapsgroep of organisatie om origineel onderzoek te doen. Dit werk culmineert in een integratief seminarie dat van studenten wordt verwacht tijdens het laatste semester van hun graduate studie. Het portfolio bestaat uit een project gebaseerd op activistisch onderzoek (dit kan een campagnerapport, onderzoeksrapport, website, video of radiodocument zijn), een verzameling essays van kerncursussen in het programma en een korter integratief essay.

Vereiste cursussen (26 eenheden)
Activistische organisatievaardigheden (kies 2)
Activist Media Skills (kies 2)
 • Inleiding tot theorie
 • Wereldwijde sociale bewegingen
 • Afbeelding en de etnografische verbeelding
 • Activist Etnografie I
 • Activist Ethnography II met Practicum
 • Ecologie, klimaat en de natuurcrisis
 • Hedendaags kapitalisme
 • Autonoom seminarie
 • Integratief seminar
 • Campagne voeren voor sociale rechtvaardigheid
 • Organiseren voor sociale rechtvaardigheid
 • Activistische omgevingsvaardigheden
 • Activist juridische vaardigheden
 • Activist beleidsanalyse
 • Activistische vaardigheden: kunst, activisme en sociale rechtvaardigheid
 • Schrijven van subsidievoorstellen voor antropologisch onderzoek
 • Native American Community Organizing en wereldwijde inheemse politiek
 • Hidden History in Plain Sight: Stories from Oakland tot San Francisco
 • Inleiding tot economisch activisme: de macht van mensen en zakelijke hebzucht
 • Activistische schrijfvaardigheden: schrijven, bewerken en publiceren
 • Activist Media Skills: Web Publishing en digitale media
 • Activist Media Skills: Producing Radical Radio
 • Activistische mediavaardigheden: inleiding tot documentaire videografie en strategisch filmmaken
 • Schrijven van subsidievoorstellen voor antropologisch onderzoek

Girl holding a sign in protest 2/2 (IG: @clay.banks)

Onze benadering van antropologie

Het programma Antropologie en sociale verandering kan het best worden omschreven als activistisch onderzoek naar concrete utopieën. Wij geloven dat een goede antropologie begint en eindigt in het veld. Antropologie en sociale verandering maakt deel uit van de bredere beweging die ernaar streeft etnografie terug te brengen naar de voorhoede van de antropologie. Samen met bijdragers aan de boekprojecten Insurgent Encounters, Constituent Imagination en Engaging Contradictions, zijn we geïnteresseerd in het theoretische potentieel van activistische etnografie. We zijn vooral geïnteresseerd in activistisch onderzoek naar echte of concrete utopieën, mogelijke alternatieven voor de kapitalistisch-koloniale wereld waarin we leven. Zowel als geleerden als activisten zijn we minder geïnteresseerd in de 'meedogenloze kritiek op alles wat bestaat' en meer in de ' prefiguratieve 'theorie die, in zijn eigen organisatie, het soort wetenschap belichaamt dat we bepleiten. Teruggaan naar de kritische concepten die we uit het veld brengen en die concepten teruggeven aan de mensen met wie we onderzoek doen, als een geschenk, dat is wat ons zowel activisten als antropologen maakt.

Onderscheidende benadering van methodologie

In ons afstudeerprogramma besteden we bijzondere aandacht aan onderzoek en aan wat wij activistisch onderzoek noemen. Onze kenmerkende benadering van methodologie berust op het onderzoek van verschillende onderzoeksmodellen en strategieën die verband houden met activistisch of militant onderzoek. We leggen de nadruk op gezamenlijk onderzoek en directe actie, horizontaliteit en zelfactiviteit, die worden gezien als essentiële ingrediënten van gezamenlijke kennisproductie. Activistisch onderzoek, onze aparte benadering van onderzoek, probeert onderzoeksinteresse in militante etnografie, drift, mapping, co-onderzoek, arbeidersonderzoek en radicale orale geschiedenis te combineren met gezamenlijke en geëngageerde participerende observatie. In dit experimentele spel met verschillende vormen van politiek geëngageerd onderzoek in samenwerkingsverband streven we ernaar om een duidelijk model van activistisch onderzoek te construeren. Het tweede element van onze benadering is onze actieve interesse in andere manieren om de samenleving en het leven te organiseren, in alternatieve maar reële en concrete utopieën.

Participatieve benadering van leren

Het afstudeerprogramma Antropologie en sociale verandering brengt wetenschappers en activisten samen die niet lesgeven, maar samen leren. Onze benadering van co-learning is geïnspireerd door een lange en mooie geschiedenis van het onderwijs, ontwikkeld op populaire universiteiten, moderne scholen, universiteiten van de aarde en zonder muren, en vrije scholen. We bevinden ons in de traditie en erfenis van opvoeders zoals Leon Tolstoy, Paul Robin, Francisco Ferrer, Emma Goldman, Alexander Niell, Ivan Ilich, Paul Goodman, Angela Davis, Bell Hooks en Paulo Freire. We zijn verheugd om te leren van eerdere educatieve ervaringen in de Bay Area: Black Panther community schools, San Francisco Liberation School, New College of California en Berkeley Free School - dit zijn slechts enkele van de opwindende tradities die onze educatieve visie inspireren. We zien het klaslokaal als een gezellige ruimte van facilitering en overleg, van interactieve en horizontale processen van kennisuitwisseling en productie.

Gezellige benadering van communicatiekennis

We bieden verschillende vormen van convivia, of gezellige ruimtes voor kenniscommunicatie:

 • Insight / Incite: ons maandelijkse participatieve bioscoopevenement, in samenwerking met Sherman Street Cinema.
 • Politiek laboratorium: wordt eenmaal per semester gehouden als een gezellige weekendlange ontmoeting van lokale of internationale wetenschappers die aan een bepaald project werken, studenten en geselecteerde deelnemers uit de lokale gemeenschap. Samen denken ze collectief na over een bepaald idee, boek, concept of project.
 • Autonomous Classroom: een experimentele klas die op een gezellige manier wordt gecreëerd door MA-studenten, een klas waarin de wereld op zijn kop wordt gezet, studenten leraren worden, leraren studenten worden en alle afgestudeerde studenten zelfstandig een klas ontwerpen die ze lesgeven en die ze zelf beheren in de loop van één semester.
 • Guerrilla Workshop: een geïmproviseerde evenementenruimte waar studenten, docenten, of studenten en docenten, presenteren over hun huidige werk. Dit omvat papers die op verschillende conferenties zullen worden gepresenteerd, verslagen van academische of activistische evenementen en dialogen die relevant zijn voor antropologie, sociale rechtvaardigheid en kritische theorie.
 • Dialogen en ondervragingen: in plaats van mensen te ondervragen, ondervragen we in deze openbare convivia, gecoördineerd door Sasha Lilley, ideeën. Dit gebeurt in de vorm van een tweemaandelijks gesprek tussen activistische journalisten en prominente organisatoren en activistische intellectuelen.
 • Nomadisch café: waar we nomadische discussies hebben over ruimtes, plaatsen en niet-ruimtes.

Evenementen, workshops, onderzoekswerkgroepen en bezoekende wetenschappers

Het programma organiseert regelmatig lezingen, conferenties en workshops over een verscheidenheid aan sociale rechtvaardigheidskwesties die wetenschappers, activisten en kunstenaars, zowel lokaal als internationaal, samenbrengen. Radical Futures, een eendaags politiek laboratorium over Radical Pasts, combineerde de intellectuele en politieke ervaring van theoretici en activisten op het gebied van sociale bewegingen Selma James, Peter Linenbaugh, Andayie, George Katziaficas, Ruth Reitan en Scott Crow.

Aymara-feministe uit Bolivia, Julieta Paredes, gaf een workshoppresentatie van 'feminismo communitario'. Tegen de Graanproducent interviewde Sasha Lilley Iain Boal over zijn boek over communes in Noord-Californië. Silvia Federici en Selma James gaven lezingen en organiseerden een politiek laboratorium rond de kwestie van reproductieve arbeid en de Commons. Anarchistische antropoloog David Graeber hield een key-note lezing over de eerste 5000 jaar van schulden. Arturo Escobar presenteerde over antropologie en postkapitalisme.

Onze bezoekende activistische geleerden zijn John Holloway, Jason W. Moore, Silvia Rivera Cusicanqui, David Graeber, Silvia Federici, Arturo Escobar, Adrienne Pine en Havin Guneser. We sponsoren evenementen zoals American Indian Movement West-conferenties, Howard Zinn Bookfair, The Western Workers Labor Heritage Festival, jaarlijkse conferenties van het World-Ecology Research Network, Anarchist Studies Conferences, Revolutionary Organizing Against Racism Conference en de zomerschool van het Institute for Social Ecology. . Het Anthropology and Social Change Program heeft nu zijn eigen boekafdruk - Kairos - bij de PM Press-uitgevers.

Carrière resultaten

De MA in antropologie en sociale verandering biedt de mogelijkheid om onderzoek, theorie en vaardigheden te ontwikkelen die relevant zijn voor een loopbaan in het onderwijs en sociale rechtvaardigheid. Ons programma is gestructureerd om te beantwoorden aan twee gerelateerde doelen: het eerste is het bieden van een bepaalde ervaring in opleiding voor onderzoek in het onderwijs; en de tweede is het verschaffen van relevante kennis en vaardigheden die vereist zijn voor sociale bewegingen, netwerken en non-profitorganisaties / niet-gouvernementele organisaties. Net als onze zusterprogramma's in Leeds, Maynooth, Puebla en Exeter, biedt het programma studenten uitgebreide kennis van kritische theorie en activistische antropologie; academische vaardigheden die nodig zijn voor de voortzetting van hun graduate studies; betrokkenheid bij de belangrijke debatten in de antropologie en andere sociale wetenschappen; ervaring met het werken met netwerken en gemeenschapsgroepen; competentie in verschillende activistische onderzoekstechnieken; organisatie- en mediavaardigheden die geschikt zijn voor werk in een reeks van progressieve en sociale rechtvaardigheidsomgevingen.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten voldoen aan de algemene toelatingseisen van het instituut. Daarnaast hebben we twee aanbevelingsbrieven nodig, één van een academische adviseur of iemand die bekend is met het vermogen van de aanvrager om academisch werk te doen, en één van een supervisor in een recente professionele of vrijwilligersomgeving. Aanvragers wordt ook gevraagd om een recent voorbeeld van wetenschappelijk schrijven op te nemen. De vereiste autobiografische verklaring moet belangrijke gebeurtenissen in het leven van de aanvrager beschrijven die hebben geleid tot de beslissing om toelating tot deze afdeling na te streven. Een doelverklaring die gebieden van academische interesse weerspiegelt, moet worden opgenomen.

Kandidaten voor het MA-programma Anthropology and Social Change hoeven geen undergraduate major in antropologie te hebben; het is echter noodzakelijk om ten minste drie sociale wetenschappencursussen op het hoogste niveau te hebben gevolgd. Als ze ontbreken, kunnen deze cursussen meestal gelijktijdig met graduate-cursussen worden gevolgd, hoewel ze niet worden meegeteld voor de vereiste opleidingsonderdelen. De MA Activism and Social Justice is een residentieel programma.

Studenten kunnen in overleg met hun studieadviseur een deeltijdopleiding volgen.

Applicatievereisten

 • Toelatingsaanvraag
  Voltooi de online aanvraag voor afgestudeerden.
 • Aanvraagkosten
  Er is een niet-restitueerbare vergoeding van $ 65 vereist bij uw aanvraag. Betalingen kunnen online worden gedaan bij het indienen van uw aanvraag.
 • Diploma-eis
  Een bachelordiploma (BA, BS of gelijkwaardig) van een regionaal geaccrediteerde instelling.
 • Minimale GPA
  Een GPA van 3.0 of hoger in eerdere cursussen is vereist. Een GPA onder 3.0 betekent echter niet automatisch een aanvrager en CIIS zal een aanstaande student overwegen wiens GPA tussen 2.0 en 3.0 ligt. Deze personen moeten een GPA-verklaring indienen en worden aangemoedigd om contact op te nemen met het Office of Admissions om hun opties te bespreken.
 • Transcripties
  Officiële transcripties van alle geaccrediteerde academische instellingen die zijn bijgewoond waar 7 of meer studiepunten zijn behaald. Als transcripties naar CIIS worden verzonden, moeten ze in hun officiële, verzegelde enveloppen aankomen. Transcripties van instellingen buiten de VS of Canada vereisen een buitenlandse kredietbeoordeling via World Education Services (WES) of CIIS zullen ook buitenlandse CIIS accepteren die in een uitgebreide cursus per cursus zijn opgesteld van de huidige leden van de National Association of Credential Evaluation Diensten (NACES).
 • Autobiografische verklaring
  Een introspectieve autobiografische verklaring van vier tot zes pagina's (getypt, dubbele regelafstand) waarin uw waarden, emotionele en spirituele inzichten, ambities en levenservaringen worden besproken die hebben geleid tot uw beslissing om te solliciteren.
 • Doelverklaring
  Een verklaring van één pagina (getypt, dubbele regelafstand) van uw educatieve en professionele doelstellingen.
 • Twee aanbevelingsbrieven
  Aanbevelers dienen het standaard bedrijfsformaat te gebruiken en de volledige contactgegevens te vermelden: naam, e-mailadres, telefoonnummer en postadres.
 • Academisch schrijfvoorbeeld
  Een schrijfvoorbeeld van acht tot tien pagina's (getypt, dubbele regelafstand) die uw vermogen om kritisch en reflectief te denken aantoont en die aantoont dat u op graduate niveau kunt schrijven. Een steekproef die externe bronnen gebruikt, moet de juiste citaten bevatten. U kunt kopieën van eerder werk indienen, zoals een recent academisch artikel, artikel of rapport dat wetenschappelijke vaardigheden weerspiegelt.

Internationale studenten

Let op: internationale studenten en individuen die hebben gestudeerd aan instellingen buiten de VS en Canada hebben aanvullende eisen.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California.

California Institute of Integral Studies (CIIS) is an innovative, forward-thinking university based in San Francisco, California. Lees Minder