Master of Arts in animatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wil je je kennis van animatie verdiepen, visueel aantrekkelijke werelden creëren en personages tot leven brengen? Het animatieprogramma onderzoekt zowel de theorie als de praktijk van deze meest fantasierijke en vreugdevolle vorm van kunst. De vraag naar geanimeerde inhoud is snel toegenomen en is niet langer beperkt tot één specifiek gebied in de entertainmentindustrie. In dit multidisciplinaire programma leert u workflows en verschillende applicaties van toonaangevende professionals in projectmatig onderwijs, volgens uw persoonlijke studieplan. Als je open staat voor nieuwe manieren van leren, goed afgerond met geweldige artistieke vaardigheden, zijn we op zoek naar jou! De cursus ondersteunt de voortgang naar onderzoek op doctoraal niveau en naar geavanceerde zelfgestuurde praktijk.

Bestudeer doelstellingen

MA Animation onderzoekt zowel de theorie als de praktijk van animatie. De studenten zullen hun kennis van animatie en de verschillende toepassingen ervan verdiepen, en ze worden professionals die kunnen werken als experts en creatieve innovators op het gebied van animatie. Ze zullen animaties kunnen ontwerpen, creëren en leiden en als lid van een team optreden. Het doel van de studies is om de ontwikkeling van de eigen sterke punten en artistieke visie van een student te ondersteunen, evenals kritisch denken. Studenten zullen vertrouwd raken met de tradities en de huidige trends van animatie en ze worden aangemoedigd om te experimenteren voor nieuwe en frisse benaderingen. Vermogen om in een team te werken staat centraal in de cursus, bovendien is het belangrijk om de verschillende rollen en disciplines in een filmproces te begrijpen (scenarioschrijven cinematografie, sound design, visuele effecten, productie-ontwerp etc.) We zijn op zoek naar ruimdenkende studenten met solide algemene en artistieke kennis van hun eerdere BA-niveau studies. De cursus ondersteunt de voortgang naar onderzoek op PhD-niveau en naar geavanceerde zelfgestuurde praktijk.

Taal van instructie

De voertaal in het Aalto Master's Program in Animation is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

De opleiding richt zich op storytelling en visualisatie, character design, character animatie en regie, waarbij vrijwel alle 2D- en 3D-animatietechnieken (van CGI tot cartoon en stop-frame) aan bod komen. De studenten zullen een scala aan zowel technische als conceptuele benaderingen van animatie verkennen. Ze hebben de mogelijkheid om korte animaties in 2D en 3D te produceren om opdrachten te geven. Ze zullen ook deelnemen aan theoretische seminars en analyse van animatiekunst. Het curriculum bestaat uit workshops, masterclasses, projecten en MA proefschrift.

Carrièremogelijkheden

Tegenwoordig zie je overal animatie, van internet en mobiele telefoons tot films, commercials, speciale effecten, VR en games. De animatie is een progressieve carrièremogelijkheid met veel mogelijkheden om uit te blinken. Je kunt animatiefilms zowel in samenwerking als in solo-actie produceren. Je kunt werken als animator, animatieregisseur, supervisor, producer, lay-outartiest, storyboard-artiest, conceptartiest etc. afhankelijk van je studiekeuzes. Je kunt ook worden ingezet in toegepaste professionele taken op het gebied van animatie, zoals festivals, financiering en distributie.

Programmaspecifieke toelatingsprocedure en evaluatiecriteria

Kandidaten die voldoen aan de algemene criteria om in aanmerking te komen voor masterstudies van Aalto , worden geëvalueerd en gerangschikt volgens de evaluatiecriteria die van tevoren voor elke studieoptie zijn vastgesteld.

De aanvragen voor de masteropleiding Animation worden beoordeeld op basis van de volgende criteria.

Fase l

Artistieke en / of ontwerppraktijk

Beoordeeld gebied Demonstraties van artistiek werk of opdrachten
Toelatingseisen

Gedegen algemene en artistieke kennis en gevorderde vaardigheden in animatie.

Hoog niveau van eerdere prestaties. Van de aanvragers wordt verwacht dat ze voldoende voorkennis en ervaring van en / of potentieel in de animatiepraktijk aantonen in de vorm van persoonlijk portfolio / creatief werk. Een portfolio moet een demo-reel met creatieve animatiewerkvoorbeelden bevatten waarin eerdere professionele en artistieke activiteiten worden getoond. Bovendien moet het het begrip van verhalen vertellen door middel van geanimeerde afbeeldingen.

Methode om competentie aan te tonen Portefeuille

Relevantie van eerdere onderzoeken

Beoordeeld gebied Inhoud en kwantiteit in relatie tot de toegepaste studiekeuzespecifieke eisen
Toelatingseisen

Eerdere bachelordiploma in animatie, film, visuele communicatie, grafisch ontwerp, illustratie of gelijkwaardig.

Of eerdere industriële ervaring die wordt beschouwd als gelijkwaardig aan een bachelordiploma.

Of een combinatie van formele kwalificaties en ervaringsleren die samen kunnen worden aangetoond gelijkwaardig te zijn aan formele kwalificaties die anders vereist zouden zijn.

Methode om competentie aan te tonen

Transcript (en) van records, getuigschrift (en)

Of een gelijkwaardige beroepskwalificatie

Geschiktheid

Beoordeeld gebied Verdere geschiktheid van de aanvrager voor de studieoptie, motivatie en inzet voor studies / communicatieve vaardigheden
Toelatingseisen

Motivatiebrief demonstreren

 • Sterke professionele interesse en capaciteit om de Masters-standaard te behalen
 • Motivatie
Methode om competentie aan te tonen

Motivatiebrief

Motivatiebrief van maximaal 4000 tekens lang waarin uw redenen worden toegelicht om u aan te melden voor dit specialisatiegebied en waarin uw specifieke interesse (n) in het vakgebied wordt vermeld, evenals uw doelen en verwachtingen voor de studies die aan de School of Arts, Design en architectuur. Beschrijf uw specifieke sterke punten en interessegebieden, doelen, artistieke visie en andere aspecten van uw werk.

Andere competentiegebieden

Beoordeeld gebied Werkervaring en andere verworven kennis / prestaties, bijv. Vertoningen, tentoonstellingen, festivals, wedstrijden, niet-formeel onderwijs
Toelatingseisen Sollicitaties moeten het cv van de sollicitant bevatten met vermelding van persoonlijke gegevens, opleidingsachtergrond, werkervaring, animatieproducties en het werk van de sollicitant daarin, vertoningen, tentoonstellingen, prijzen, beurzen, studiereizen en vertrouwensposities
Methode om competentie aan te tonen Curriculum vitae
Fase II

Geschiktheid

Beoordeeld gebied Verdere geschiktheid van de aanvrager voor de studieoptie, motivatie en toewijding aan studies / communicatieve vaardigheden / beoordeling van opdrachten uit de tweede fase
Toelatingseisen

Interview en motivatiebrief demonstreren

 • Sterke professionele interesse en capaciteit om de Masters-standaard te behalen
 • Motivatie
 • Haalbaarheid van de doelstellingen van de aanvrager op basis van het portfolio en de schriftelijke aanvraag
 • Communicatie vaardigheden
Methode om competentie aan te tonen Interview, opdrachten tweede fase

Evaluatieproces

De aanvragers zullen eerst worden beoordeeld op basis van de algemene toelatingseisen van Aalto . Kandidaten die voldoen aan de algemene criteria om voor masterstudies in aanmerking te komen, worden beoordeeld en gerangschikt volgens de evaluatiecriteria die van tevoren voor elke studieoptie zijn vastgesteld.

Het selectieproces voor aanvragers die voldoen aan de algemene subsidiabiliteitscriteria, bestaat uit twee fasen.

Fase l

In fase I worden de aanvragen beoordeeld op basis van de volgende criteria

 • Artistieke en / of ontwerppraktijk
 • Relevantie van eerdere onderzoeken
 • Geschiktheid / Motivatiebrief
 • Andere competentiegebieden

Alleen de aanvragers die voldoen aan de vereisten / die het hoogst scoren in de voorlopige evaluatie, worden uitgenodigd voor fase II van het selectieproces.

Fase II

In fase II is de evaluatie gebaseerd op de volgende criteria

 • Geschiktheid / interview, Portfolio pitch, tweede fase opdrachten
 • Fase II bestaat uit een interview, inclusief een portfolio-pitch. Tijdens het interview wordt aanvragers ook gevraagd om een reeks opdrachten te maken

Na de evaluatie uitgevoerd in fase II, zullen de beste kandidaten worden geselecteerd op basis van de gezamenlijke evaluatie van fase I en II.

Studie-optie-specifieke documenten aangevraagd

De documenten die van alle aanvragers worden gevraagd, staan vermeld op de website van de Aalto University (https: // www. Aalto .fi / en / study-at- Aalto / solliciteren-op-masterprogramma's). Daarnaast wordt aanvragers van deze studieoptie gevraagd om de volgende studieoptie-specifieke documenten te overleggen:

Portefeuille

Uw portfolio moet een demo-reel met voorbeelden van creatief animatiewerk bevatten. De portfolio toont je begrip van het vertellen van verhalen door middel van geanimeerde afbeeldingen. Het moet werk bevatten dat verband houdt met je artistieke expressie, en je eerdere professionele en / of artistieke activiteit op grote schaal laten zien. Neem een kort verslag op van de manier waarop de producties werden uitgevoerd en specificeer uw rollen daarin, de namen van de productiebedrijven en / of commissarissen, de productiedata, de belangrijkste artistieke bijdragers en waar de werken openbaar zijn gescreend of gepubliceerd. Dien uw demo-reel in als downloadbare, met een wachtwoord beveiligde Vimeo-link of een QuickTime- of MP4-bestand en zorg ervoor dat de videobestanden werken in de gemeenschappelijke Mac- of pc-gebruikersinterfaces. Animatietests, storyboards en conceptillustraties worden ook goedgekeurd als onderdeel van de portfolio.

De maximale omvang van de portefeuille is 1,0 GB. Noem het bestand Portfolio-achternaam-voornaam.pdf. Als uw portfolio videolinks met wachtwoordbeveiliging bevat, neem dan het wachtwoord / de wachtwoorden op in uw portfolio. Als een portfolio niet binnen de deadline is geüpload naar het online aanvraagformulier, wordt de aanvraag afgewezen.

Motivatiebrief

Kandidaten moeten een motivatiebrief van maximaal 4000 karakters opstellen, uitleggen waarom zij op de betreffende opleiding wensen te solliciteren, wat hun specifieke interesses zijn in het veld en wat hun verwachtingen zijn ten aanzien van studies aan de school van Kunsten, Ontwerp en Architectuur. Het plan moet de persoonlijke sterke punten, interessegebieden, artistieke en ontwerpvisies en artistieke doelstellingen van de aanvrager toelichten.

CV

De sollicitaties moeten het CV van de aanvrager bevatten (één PDF-bestand) met vermelding van persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring, animatieproducties en uw werk daarin, vertoningen, tentoonstellingen, prijzen, beurzen, studiereizen en vertrouwensposities.

Taal van de aanvraagdocumenten

De aanvraagdocumenten moeten in het Engels worden ingediend.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder