Master of Arts in accessoires

Algemeen

Beschrijving van opleiding

114164_IMG_9688.jpg

schets

De Master of Arts in Accessories and Jewelry Design leidt projectmanagers en ontwerpers op met een sterke modegevoeligheid en een krachtige culturele achtergrond die in staat is om de complexiteit te interpreteren in de productontwikkeling die kenmerkend is voor een groot gebied dat rijk is aan contactpunten en verschillen. De cursus is bedoeld om te beantwoorden aan de opkomende behoeften van de creatieve industrie bij het opleiden van professionele en onderzoeksprofielen die in staat zijn om de nieuwe behoeften te vertalen in het gebied Accessoires, dat een van de belangrijkste troeven van de Italiaanse creatieve industrie is.

Structuur

Het eerste jaar onderzoekt alle technische, culturele, historische en methodologische aspecten met betrekking tot dit brede gebied met een veelvormige visie op het veld.

Geschiedenis van mode, marketing, materialen, duurzaamheid en supply chain worden allemaal geanalyseerd en ontwikkeld in de ontwerpworkshops die de student ertoe zullen brengen het resultaat van het complexe onderzoek van een product tot uitdrukking te brengen door middel van het gebruik van verschillende technieken, van de traditionele methoden voor het gebruik van de meest recente technologieën. Tijdens het eerste jaar zullen studenten de ontwikkeling van hun competenties en manipulatie van materialen voltooien, zowel het ontwerp als het maken van schoenen, lederwaren en projectvertegenwoordiging verwerken.

Het tweede jaar is bedoeld om de competenties van de studenten te verbeteren en te verbreden met het veld Juwelen geanalyseerd in de verschillende declinaties: van hoge sieraden tot bijoux tot lichaamsdelen (of lichaamsversieringen). Geschiedenis van Design, typologie van materialen, patroon maken worden onderzocht in deze visie altijd geleid door intense laboratoriumactiviteit in samenwerking met academici en professionals die verschillende benaderingen en visies kunnen overbrengen. Studenten zullen leren om de verschillende metalen, edelstenen samen met ongewone materialen te herkennen. Het onderzoeksproces wordt geconsolideerd en uitgedrukt in persoonlijke en geavanceerde ontwerpen.

Studenten zullen ook de mogelijkheid hebben om hun studietraject te integreren met aanvullende activiteiten zoals de deelname aan conferenties, internationale wedstrijden, Industry Projects om de argumenten van grote interesse die tijdens hun studietraject zijn ontstaan te verbreden en om hun persoonlijk onderzoek in het veld te plaatsen. van hun interesse.

accreditatie

De cursus is geaccrediteerd door het Italiaanse ministerie van Onderwijs, Universiteit en Research.

Aan het einde van de cursus ontvangen studenten die voldoen aan de toelatingseisen een Master of Arts Diploma (120 ECTS).

Admissions

Om de kwaliteit van de cursus te waarborgen, is de toelating beperkt tot een vast aantal studenten per jaar.

Om deze reden raden we geïnteresseerde studenten aan hun aanvraag in juni te verzenden. In het geval van uitgestelde aanvragen, nodigen we de aanvragers uit om contact op te nemen met het Counselling Office of Accademia Costume e Moda.

Om in aanmerking te komen voor de cursus, is het noodzakelijk om een curriculum, een motivatiebrief en een portfolio te sturen, die door onze onderwijsdirecteur zullen worden geëvalueerd en voor het toelatingsgesprek zullen slagen.

Looptijd

De cursusduur is twee academische jaren en aanwezigheid is echter verplicht om te worden geaccepteerd bij de eindbeoordeling. Studenten moeten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

Toelatingseisen

Cursusdeelnemers moeten in het bezit zijn van een relevante graad in Fashion Design van een van de Italiaanse instellingen (een minimumopleidingseis van 3 jaar, 180 studiepunten) of een internationale universiteit of hogeschool (bachelordiploma).

Studenten moeten ook een niveau B1 van Italiaans of 5,0 IELTS van Engelse certificering hebben.

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and ... Lees meer

Accademia Costume & Moda offers courses legally recognised by the Italian Ministry of Education, Universities and Research under the body that rules Artistic Higher Education. Culture, Design and Craftmanship linked to a laboratorial approach are the key points of the School’s educational mission. The objective is to help the students start their careers, supporting them in the process of recognising and consolidating their creative identity. Lees Minder