Master of Arts in Wijsbegeerte, Politiek en Economie (PPE)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De faculteit Wijsbegeerte, in samenwerking met de Faculteit der Bedrijfskunde en Administratie, is verheugd de start bekend te maken van hun nieuwe gezamenlijk georganiseerde MA-programma in Wijsbegeerte, Politiek en Economie, te beginnen in oktober 2017. Het is het eerste PPE-programma in Roemenië, en een van de weinigen in Oost-Europa.

Internationaal zijn PPE-programma's zeer succesvol op de meest prestigieuze universiteiten, voornamelijk vanwege de unieke combinatie van vaardigheden, perspectieven en analytische hulpmiddelen die ze bieden. De eerste PPE-leerplannen werden in de jaren 20 in Oxford gevestigd en het model werd al snel wereldwijd gevolgd. Tegenwoordig bieden universiteiten zoals Oxford, London School of Economics, Warwick, Princeton, Yale of Duke PPE-graden op verschillende niveaus. Na 1990 hebben PPE-programma's ook in "continentaal" Europa bekendheid gekregen en worden onder meer aangeboden door Leiden, Lund, Amsterdam, Bern, Zürich, Graz, Hamburg, Milaan, Praag en nu Boekarest.

Er is een steeds toenemende vraag op de arbeidsmarkt voor werknemers met een uitstekende intellectuele mobiliteit, die in staat zijn competente instrumenten met meerdere criteria in te zetten voor analyse en die in staat zijn om de verschillende uitdagingen van een besluitvormingsituatie te begrijpen (ethisch, economisch, sociaal enz.) . Onze PBM-syllabus is erop gericht om aan deze vraag te voldoen en toekomstige professionals op te leiden die gemakkelijk verschillende organisatiewedstrijden in het bedrijfsleven, de overheid, de politiek of het onderzoek kunnen vervullen).

De enorme aantallen PPE-alumni met een spectaculaire carrière (om maar één voorbeeld te geven, in 2015 in Groot-Brittannië, zowel de premier als de oppositieleider, waren voormalige PPE-studenten) zijn het beste bewijs voor de vele mogelijkheden die PPE-programma's consequent bieden.

Van nature is een MA-programma in Wijsbegeerte, Politiek en Economie zeer interdisciplinair. De cursus- en seminarinstructeurs zijn hoog gereputeerde professoren en onderzoekers van de faculteiten filosofie en bedrijfskunde en administratie, evenals uitgenodigde deskundigen die de top van hun beroep in staatsrecht, politieke wetenschappen of economie bekleden.

leerplan

 • Kritisch denken in de sociale wetenschappen (Sorin Costreie, Faculteit der wijsbegeerte)
 • Modern politiek denken (Dorina Pătrunsu, Faculteit der wijsbegeerte)
 • Elementen van economisch denken (Cătălin Ghinăraru, Nationaal Onderzoeksinstituut voor Arbeid en Sociale Bescherming, en Faculteit Bestuur en Bedrijf)
 • Comparative Politics (Franz-Lothar Altmann, UNESCO-voorzitter, University of Bucharest en SOG München)
 • Ethiek en economie (Emanuel Socaciu, Faculteit der wijsbegeerte)
 • Politieke economie (Călin Vâlsan, Williams School of Business, Bishop's University, Canada en Faculteit Administratie en Bedrijfskunde)
 • Curriculaire praktische training
 • Moraliteit en recht (Romlus Brâncoveanu en Laurenţiu Gheorghe, Faculteit der wijsbegeerte)
 • Sociale en politieke filosofie (Adrian Paul Iliescu, Faculteit der wijsbegeerte)
 • Game Theory in Economics (Elena Druica, Faculteit Administratie en Bedrijfskunde)
 • Moraliteit, het bedrijfsleven en nieuwe media (Constantin Vică, Faculteit der wijsbegeerte)
 • Constitutionele democratie (Simina Elena Tănăsescu, Faculteit der Rechtsgeleerdheid)
 • Hedendaagse economische debatten (Rodica Ianole, Faculteit Administratie en Bedrijfskunde)
 • Onderzoek voor proefschrift

Toelating

Toelating vindt plaats in juli en september.

De oproep voor sollicitaties staat open voor Roemeense staatsburgers - BA (of gelijkwaardige) afgestudeerden -, evenals onderdanen van EU-, EER-lidstaten, Zwitserse Bondsstaatsburgers en niet-EU-burgers.

Kandidaten met eerdere studies in het buitenland zullen een certificaat ontvangen waarin hun studie in het buitenland / diploma's in het buitenland wordt erkend, afgegeven door de gespecialiseerde afdeling van het ministerie van Onderwijs.

Collegegeld

Er is geen collegegeld voor de door de overheid gesubsidieerde plaatsen. Deze plaatsen zijn beschikbaar voor EU-, EER- en Zwitserse confederatie-onderdanen

Voor betalende studenten:

 • 3100 RON / jaar voor Roemeense studenten en voor studenten uit de EU, de EER-lidstaten en de Zwitserse Bondsstaat
 • 220 € / maand voor niet-EU-onderdanen

toepassingen

Applicatiepakket, verklaring van doel en interview: http://filosofie.unibuc.ro/studii_masterat/

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of ex ... Lees meer

In general, both within the country and abroad, the University of Bucharest is considered to be the most important educational, research and cultural institution in Romania. During its 150 years of existence, it has achieved a steadfast national and international prestige. The numerous generations of students and professors have succeeded in asserting our University as one of the benchmark institutions for the whole Romanian society, as it is the first existing Romanian institution to ever reach the top 600 universities of the world. Lees Minder