Master of Arts in Visual and Innovation Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Je zult je kennisbasis perfectioneren, jezelf positioneren in het hart van communicatieontwerp, leren om thematische gebieden van visueel ontwerp te beheersen, van reclame en de zeer gestructureerde wereld van multimedia-communicatie, waarbij op deze gebieden ontwerptechnieken en digitale innovatie samenkomen.

Visual Design, een nieuwe grens in projectontwerp en coördinatie.

Het Master of Arts-programma in Visual and Innovation Design is een artistieke specialisatie van twee jaar die is ontworpen om ontwerpers te lanceren die verder gaan dan de traditionele grafische ontwerpbeperkingen.

De cursus biedt training en voorbereiding voor studenten om op competente wijze visuele communicatie te creëren, met behulp van een mix van multimediaontwerp, visueel ontwerp en reclamevaardigheden.

Dankzij de kwaliteit, gespecialiseerde training, biedt de Visual and Innovation Design Course van RUFA studenten die al een driejarig studieprogramma in Communicatie, Design en Schone Kunsten hebben afgerond, de aanvullende culturele en technische hulpmiddelen die nodig zijn om met succes het huidige personeelsbestand te betreden.

Visual Designer als communicatiebeheerder.

Visuele ontwerper maakt gebruik van visie, ontwerp en multimediale vaardigheden en is de 'probleemoplosser' van moderne communicatie, in staat om de creatieve rol te combineren met die van technisch deskundige en strategische ontwerper.

De visuele ontwerper moet weten hoe te werken met nieuwe manieren van communiceren, het aanbieden van concrete en 'maakbare' oplossingen, het creëren en aansturen van het volledige communicatieplatform.

De les- en bedieningsmethode is gericht op de verbinding tussen ontwerptechniek en innovatie, door de interactie tussen traditionele media en nieuwe media die voortkomen uit de digitale revolutie.

Gelanceerd in de professionele beroepsbevolking.

De MA in Visual and Innovation Design omvat een breed scala aan stages, trainingen en mogelijkheden voor werkstudie. Deze 'levensechte' ervaringen helpen om geëvolueerde professionele profielen te creëren die klaar zijn om verschillende werkcontexten aan te gaan dankzij hun creatieve talent en hun concrete en bewezen ontwerpmogelijkheden met behulp van multimedia, technische en technologische kennis en vaardigheden.

De cursus bouwt professionals op die zeer gespecialiseerd zijn, die werkkansen kunnen vinden in reclamebureaus en visuele ontwerpstudio's, in bedrijven waar grootschalige communicatieontwerpprojecten worden gemaakt en in alle real-life situaties waarin visuele en interactieontwerpvaardigheden nodig.

De nieuwe horizonten in communicatieontwerp.

De student Visual Designer loopt voorop, hij / zij leert visuele taal en signalen herkennen en interpreteren en reageert door te anticiperen op hedendaagse trends met professionele competentie.

Met solide technische en creatieve vaardigheden leren ontwerpers in de cursus Visual and Innovation Design op RUFA de taal en technieken van ontwerp, reclame en multimedia domineren, essentieel in het werken op het gebied van visueel ontwerp.

Visual Designer worden betekent een goed begrip krijgen van de psychologische, cognitieve en perceptiemechanismen die communicatiemethoden vormen en informeren. De toekomstige kansen van een Visual Designer omvatten traditionele velden (grafisch ontwerp, reclame, bedrijfsimago en communicatie, productontwerp en verpakking, expoontwerp en display) en nieuwe multimediadomeinen (digitale publicatie, interactieontwerp, dynamisch merk en identiteit, bewegende beelden, geluidsontwerp, gebruikerservaring, informatie en interfaceontwerp).

Competent, gespecialiseerd en klaar.

De tweejarige Visual and Innovation Design Course aan de RUFA maakt deel uit van de Afdeling Design and Applied Arts, het onderdeel van RUFA academische studies dat een hoog niveau van specialisatie en technische voorbereiding biedt, jaar na jaar hoge normen stelt aan academische en ontwerpleeractiviteiten. .

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

* De cursus is alleen beschikbaar in de Italiaanse taal.

Coördinator: Mario Rullo

Tutor: Antonio Pace

Docenten: Agnese Angelini, Emanuele Cappelli, Cristina Chiappini, Nicola Di Cosmo, Massimiliano Dibitonto, Stefano Dominici, Mario Fois, Renato Fontana, Andrea Fresnot, Andrea Nicosia, Luana Oddo, Antonio Pace, Mauro Panci, Federico Parrella, Ely Rozenberg, Mario Rullo , Antonella Spartà, Claudio Spuri, Francesco Ugolini, Maria Cristina Vitelli.

Voorgesteld trainingsprogramma - Ontwerpafdeling

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Visuele en mediacultuur 6 45
Advertising
Art Direction voor ADV 4 50
Sociale marketing 2 25
Onconventionele reclame 2 25
Digitaal copywriting 2 25
APP ontwerp 8 100
Merkontwerp e dynamische identiteit 8 100
Visueel ontwerp 1 10 125
Informatie ontwerp 8 100
Reclame fotografie 6 75
Stages / workshop 4 /
II jaar Digitale animatietechnieken en visuele effecten 6 75
Webdesign en gebruikerservaring 6 75
Visueel ontwerp 2 10 125
Draagbare technologie 6 75
Muiltimedia tentoonstelling 6 75
Interactie ontwerp 6 75
Motion graphics 6 75
Stages / workshop 4 /
Scriptie 10 /
Totaal aantal credits 120

Toelating tot de Master of Arts-programma's

Om te worden toegelaten tot de Master of Arts-programma's moet je het volgende indienen:

 • Bachelor diploma. Erkend door een “Declaration of Value in Loco (DV)” en legalisatie van de kwalificatie (op te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land).
 • Een certificaat waarin staat dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een MA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als je je kwalificatie hebt behaald in een Engels / Italiaans sprekend land, of als het programma dat je hebt gevolgd in het Engels / Italiaans was, hoef je misschien geen taalcertificering in te dienen.
 • Voor niet-EU-studenten: een studievisum is vereist om de academische programma's bij te wonen. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Studenten moeten ook slagen voor een toelatingsproef .

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder