Master of Arts in Sculpture

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze nieuwe mastercursus voor schone kunsten vloeit voort uit de noodzaak om de belangrijke relatie tussen het klassieke en het innovatieve te consolideren, dat al twintig jaar de kern is van het RUFA-programma voor schone kunsten.

Het internationale profiel van de cursus omvat een cultureel diverse werkgemeenschap.

In deze cursus zul je je voortdurend bezighouden met wat het betekent om vandaag als kunstenaar te oefenen, waarbij je je individuele praktijk test en uitdaagt in relatie tot kunstgeschiedenis en haar hedendaagse visie in bredere culturele en sociale systemen.

Deze cursus laat je kennismaken met een hedendaagse kritische context vanuit een belangrijke Italiaanse artistieke traditie.

Om de kunstdisciplines met een uitgebreide aanpak te onderzoeken, is maandelijks een volledige onderdompelingsweek met internationale kunstenaars gepland. Zes ervaringen, elk leerjaar, zijn ontworpen om zelfreflectie, ambitie en motivatie van uw praktijk en uw leidende ideeën te versterken.

Een specifiek lezingenprogramma is ontworpen om uw leren van verwijzingen met betrekking tot hedendaagse kunst op een bredere manier te benaderen.

Ontworpen door Central Saint Martins (University of the Arts London) tutor Umberto Giovannini.

Je leert materie en beweging beheersen, je eigen pad naar artistieke expressie bouwen, een unieke communicatietaal creëren die je volledige toegang geeft tot de scène van de hedendaagse kunst.

Het beeld: materiaal, beweging en ruimte om kunst uit te drukken.

RUFA is goed ingeburgerd in de internationale arena als experts in het lesgeven in beeldhouwkunst dankzij haar president, Alfio Mongelli, een wereldberoemde beeldhouwer, gevierd om zijn lineaire esthetiek, die zowel elegant als krachtig is.

Door middel van sculpturen die worden onderwezen in het MA Degree Program op RUFA, leren studenten materie en beweging te domineren en vinden ze hun vermogen om zich artistiek uit te drukken, een persoonlijke taal te creëren en hun stempel te drukken op de hedendaagse kunstscene.

Op RUFA bestuderen we alle talen van de schone kunsten.

Binnen de RUFA-academische structuur maakt het tweejarige MA-programma in beeldhouwkunst deel uit van de afdeling Beeldende Kunst, de tak van academische studies in RUFA die de wisselwerking tussen de disciplines van de schone kunsten herbergt en nieuwe synergieën tussen hen tot stand brengt.

Bij RUFA wordt de nieuwe hedendaagse kunst geboren, die zichzelf kan uiten via meerdere Fine Art-expressies, of ze nu grafisch, schilderachtig, transformationeel of technologisch zijn.

Talent en voorbereiding om kunstenaars en beeldhouwers te worden.

Om te leren hoe je je eigen kunst kunt uitdrukken, moet je praktische training en gedegen culturele kennis hebben. Met deze elementen kan de kunstenaar tot leven komen met autoriteit en overtuiging, en met de gevoeligheid en persoonlijkheid van de beeldhouwer, wat essentieel is bij het uitdrukken van de eigen creatieve taal en het vinden van een plaats in de kunstwereld.

Binnen de Second Level Diploma Course in Sculpture aan RUFA, ontvangen studenten een uitgebreide training waarin ze specifieke onderwerpen bestuderen, zoals hedendaagse transformationele technieken, fotografie, iconografie, life drawing, visuele kunst en grafische kunst.

De kracht van interdisciplinaire invloed.

Het Departement voor Visuele Kunst RUFA streeft naar het nastreven van het doel van interdisciplinaire studies, waaronder het vinden van de training en operationele synergieën tussen de verschillende kunstopleidingen die door de Academie worden aangeboden.

Vanwege de hoge mate van voorbereiding van hun leraren, kunstenaars en activisten, vertegenwoordigt de Sculpture Degree op RUFA het opleidingsniveau dat essentieel is om toegang te krijgen tot de wereld van artistieke expressie, een wereld die vloeiend en veranderlijk is, waarin invloeden en stimuli worden uitgewisseld tussen de artistieke disciplines.

De RUFA-kunstenaar heeft een transversale persoonlijkheid, in staat om zichzelf uit te drukken met kracht en erkenning in elke discipline van hedendaagse beeldende kunst.

Door af te studeren in Beeldhouwkunst kun je worden: kunstenaar, kunstbemiddelaar, curator, cultureel manager, kunsthandelaar, docent.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

* De cursus is alleen beschikbaar in de Engelse taal

Coördinator: Umberto Giovannini.

Docenten: Gianna Bentivenga, Simone Cametti, Alessio Cremisini, Davide Dormino, Umberto Giovannini, Marta Jovanovic, Sarah Linford.

Masterclass met gastprofessor: Anusc Castiglioni, Thomas Gosebruch, Nick Morley.

MA in beeldhouwkunst - voorgesteld trainingsprogramma - afdeling visuele kunst

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Iconografie

Toelating tot de Master of Arts-programma's

Om te worden toegelaten tot de Master of Arts-programma's moet je het volgende indienen:

 • Bachelor diploma. Erkend door een “Declaration of Value in Loco (DV)” en legalisatie van de kwalificatie (op te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land).
 • Een certificaat waarin staat dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een MA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als je je kwalificatie hebt behaald in een Engels / Italiaans sprekend land, of als het programma dat je hebt gevolgd in het Engels / Italiaans was, hoef je misschien geen taalcertificering in te dienen.
 • Voor niet-EU-studenten: een studievisum is vereist om de academische programma's bij te wonen. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Studenten moeten ook slagen voor een toelatingsproef .

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder