Over

Je leert materie en beweging onder de knie krijgen, je eigen weg naar artistieke expressie bouwen, een unieke communicatietaal creëren die je volledige toegang geeft tot de hedendaagse kunstscene.

Het beeld: materiaal, beweging en ruimte om kunst uit te drukken.

RUFA is een gevestigde waarde in de internationale arena als experts in het lesgeven van beeldhouwkunst dankzij de president, Alfio Mongelli, een wereldberoemde beeldhouwer, gevierd om zijn lineaire esthetiek, die zowel elegant als krachtig is.

Door middel van sculpturen die worden onderwezen in het MA Degree Program op RUFA, leren studenten materie en beweging te domineren en vinden ze hun vermogen om zich artistiek uit te drukken, een persoonlijke taal te creëren en hun stempel te drukken op de hedendaagse kunstscene.

Op RUFA bestuderen we alle talen van de schone kunsten.

Binnen de RUFA-academische structuur maakt het tweejarige MA-programma in beeldhouwkunst deel uit van de afdeling Beeldende Kunst, de tak van academische studies in RUFA die de wisselwerking tussen de disciplines van de schone kunsten herbergt en nieuwe synergieën tussen hen tot stand brengt.

Bij RUFA wordt de nieuwe hedendaagse kunstenaar geboren, in staat om zichzelf te uiten via meerdere Fine Art-uitdrukkingen, of ze nu grafisch, schilderachtig, transformationeel of technologisch zijn.

106868_Scultura_BiennioRUFA_600x600.jpg

Talent en voorbereiding om kunstenaars en beeldhouwers te worden.

Om te leren hoe je de eigen kunst tot uitdrukking kunt brengen, moet je praktische training en degelijke culturele kennis hebben. Met deze elementen kan de kunstenaar tot leven komen met autoriteit en overtuiging, en met de gevoeligheid en persoonlijkheid van de beeldhouwer, wat essentieel is bij het uitdrukken van de eigen creatieve taal en het vinden van een plek in de kunstwereld.

Binnen de tweedegraadsdiplomacursus beeldhouwkunst aan de RUFA krijgen studenten een uitgebreide opleiding in het bestuderen van specifieke onderwerpen, zoals hedendaagse transformatietechnieken, fotografie, iconografie, levenskunst, beeldende kunst en grafische kunst.

De kracht van interdisciplinaire invloed.

Het Departement voor Visuele Kunst RUFA streeft naar het nastreven van het doel van interdisciplinaire studies, waaronder het vinden van de training en operationele synergieën tussen de verschillende kunstopleidingen die door de Academie worden aangeboden.

Vanwege de hoge mate van voorbereiding van hun leraren, kunstenaars en activisten, vertegenwoordigt de Sculpture Degree op RUFA het opleidingsniveau dat essentieel is om toegang te krijgen tot de wereld van artistieke expressie, een wereld die vloeiend en veranderlijk is, waarin invloeden en stimuli worden uitgewisseld tussen de artistieke disciplines.

De RUFA-artiest heeft een transversale persoonlijkheid die in staat is om zichzelf uit te drukken met kracht en erkenning in elke discipline van de hedendaagse schone kunsten.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

Hoogleraren: Simone Cametti, Emiliano Coletta, Antonella Conte, Genny Di Bert, Davide Dormino, Giuseppe Gallo, Bentivenga Gianna, Nicolas Martino, Bentivenga Maria Pina, Christian Rizzo.


MA MENSENPROGRAMMA IN BEELDHOUWWERK

Voorgesteld trainingsprogramma - Afdeling Beeldende Kunst

Jaar

Belangrijke data

  • Opening van Open Day-reserveringen op 30 maart 2019: van 2 januari tot 29 maart
  • Open Dag reserveringen op 14 september 2019: van 6 mei tot 13 september
  • Openingsboekingen Toelatingsproef op 13 april 2019 (buitenlandse en Italiaanse skype): van 1 februari 2019 tot 10 april
  • Reserveringsopening Toelatingsproef van 9 tot 10 september 2019: van 6 mei tot 6 september
  • Reserveringsopening Toelatingsproef van 7 tot 8 oktober 2019: van 6 mei tot 4 oktober
Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 7 andere vakken van Rome University of Fine Arts (RUFA) »

Laatst bijgewerkt op Februari 3, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
2 jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum