Master of Arts in Painting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze nieuwe mastercursus voor schone kunsten vloeit voort uit de noodzaak om de belangrijke relatie tussen het klassieke en het innovatieve te consolideren, dat al twintig jaar de kern is van het RUFA-programma voor schone kunsten.

Het internationale profiel van de cursus omvat een cultureel diverse werkgemeenschap.

In deze cursus zul je je voortdurend bezighouden met wat het betekent om vandaag als kunstenaar te oefenen, waarbij je je individuele praktijk test en uitdaagt in relatie tot kunstgeschiedenis en haar hedendaagse visie in bredere culturele en sociale systemen.

Deze cursus laat je kennismaken met een hedendaagse kritische context vanuit een belangrijke Italiaanse artistieke traditie.

Om de kunstdisciplines met een uitgebreide aanpak te onderzoeken, is maandelijks een volledige onderdompelingsweek met internationale kunstenaars gepland. Zes ervaringen, elk leerjaar, zijn ontworpen om zelfreflectie, ambitie en motivatie van uw praktijk en uw leidende ideeën te versterken.

Een specifiek lezingenprogramma is ontworpen om uw leren van verwijzingen met betrekking tot hedendaagse kunst op een bredere manier te benaderen.

Ontworpen door Central Saint Martins (University of the Arts London) tutor Umberto Giovannini.

Je begint aan een innovatieve, mixed media, geavanceerde, transversale educatieve Pathway die je zal vormen tot een complete kunstenaar die in staat is om je eigen creatieve taal te uiten in elke artistieke discipline.

Schilders, complete en multidisciplinaire kunstenaars.

Schilderen is een artistieke discipline die het combineren van passie en beroep mogelijk maakt tot een unieke carrière- en levenskeuze. Hij studeert Schilderkunst aan de RUFA en krijgt een multidisciplinaire academische opleiding op hoog niveau en een volledig begrip van de technieken en kwaliteiten ten opzichte van de wereld van de schone kunsten.

Schilderen als onderdeel van een netwerk van kennis.

Het tweejarige Master of Arts Degree-programma in Painting aan de RUFA is een diploma dat een solide basis biedt in theorie en praktijk, ontworpen om studenten centraal te stellen in een substantieel netwerk van kennis en multimedia-ervaring, dat een complete kunstenaar zal vormen, in staat om creatieve expressie toe te passen in elk van de artistieke disciplines.

Om dit te bereiken, geeft de studie een belangrijk belang aan de geschiedenis en vroege invloeden die bijdragen aan de oorsprong van het schilderen, onderzoeken en analyseren van de fundamenten zoals de technieken en technologie van de schilderkunst, de sociologie van hedendaagse kunst, de geschiedenis van nieuwe media, fenomenologie van kunst en verbeelding, en digitale toepassing van de beeldende kunst.

Studenten schilderkunst aan RUFA komen terecht op een innovatieve multimediareis, die up-to-date en veelzijdig is en hen zal transformeren in complete en goed op de hoogte kunstenaars.

Techniek en technologie om getalenteerde schilders te creëren.

Digitale toepassingen die worden gebruikt in de beeldende kunst, fotografie en nieuwe media: dit zijn enkele van de multimediagebieden die zullen worden onderzocht in de RUFA Painting Degree, een cursus die technologie en talent combineert en studenten in staat stelt een hoog niveau van academische knowhow te bereiken, essentieel voor het toepassen van inhoud en autoriteit op de eigen artistieke expressie.

Graduate Painting-studenten van RUFA kunnen hun artistieke dialoog gebruiken om te communiceren binnen de wereld van schilderkunst, beeldende kunst en multimedia-installaties. De werkplek van een schilder kan zijn op het gebied van artistieke leiding, grafische en redactionele kunst, exposities, galerijen en workshops.

Alle talen van de Schone Kunsten.

Binnen de RUFA-academische structuur is de tweejarige MA-graad in de schilderkunst een onderdeel van de afdeling Beeldende Kunst, de tak van academische studies in RUFA die de wisselwerking tussen de disciplines van de schone kunsten herbergt, en nieuwe synergieën tussen hen creëert.

Bij RUFA wordt de nieuwe hedendaagse kunst geboren, die zichzelf kan uiten via meerdere Fine Art-expressies, of ze nu grafisch, schilderachtig, transformationeel of technologisch zijn. Door af te studeren in de schilderkunst kun je worden: kunstenaar, kunstbemiddelaar, curator, cultureel manager, kunsthandelaar, docent.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

* De cursus is alleen beschikbaar in de Engelse taal

Coördinator: Umberto Giovannini.

Docenten: Gianna Bentivenga, Simone Cametti, Fabrizio Dell'Arno, Davide Dormino, Umberto Giovannini, Marta Jovanovic, Sarah Linford, Alida Massari.

Masterclass met gastprofessor: Anusc Castiglioni, Thomas Gosebruch, Nick Morley.

MA in schilderen - Aanbevolen trainingsprogramma - afdeling Beeldende Kunst

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Iconografie

Toelating tot de Master of Arts-programma's

Om te worden toegelaten tot de Master of Arts-programma's moet je het volgende indienen:

 • Bachelor diploma. Erkend door een “Declaration of Value in Loco (DV)” en legalisatie van de kwalificatie (op te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land).
 • Een certificaat waarin staat dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een MA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als je je kwalificatie hebt behaald in een Engels / Italiaans sprekend land, of als het programma dat je hebt gevolgd in het Engels / Italiaans was, hoef je misschien geen taalcertificering in te dienen.
 • Voor niet-EU-studenten: een studievisum is vereist om de academische programma's bij te wonen. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Studenten moeten ook slagen voor een toelatingsproef .

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020

Laatst bijgewerkt op nov 2019

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder