Master of Arts in Nordic Visual Studies and Art Education (NoVA)

Algemeen

4 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Nordic Visual Studies and Art Education (NoVA) leidt hedendaagse kunst- en visuele cultuurprofessionals en onderzoekers op om inzicht te krijgen in de beste Scandinavische praktijken en tradities in kunsteducatie en andere visuele cultuurberoepen. Door middel van de NoVA-opleiding verwerf je relevante competenties en pedagogische interactievaardigheden voor het werken in interculturele en internationale onderwijssituaties en -omgevingen. NoVA bouwt voort op Scandinavische competenties en expertise, die verband houden met actuele discussies op het gebied van internationaal kunstonderwijs. Het programma staat open voor internationale studenten.

Bestudeer doelstellingen

NoVA-cursussen zijn in kaart gebracht rond drie concepten: bezienswaardigheden, sites, citaten. Gedurende het NoVA-programma concentreren studenten zich op de betekenis van 'zicht' in relatie tot theorieën, praktijken en netwerken van visuele studies. Met het concept van 'site' onderzoeken studenten de geopolitieke en pedagogische dimensies van ruimte, plaats, de publieke sfeer en privésfeer. En studenten krijgen de kans om kritisch na te denken over eerdere ervaringen en kennis, en om nieuwe kennis te genereren door middel van "citerende" praktijken die putten uit bestaande sociale en culturele teksten, theorieën, kunstwerken en onderzoek.

Taal van instructie

De instructietaal is Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

NoVA-studenten nemen deel aan een verscheidenheid aan leer- en lesmethoden, waaronder persoonlijke, online en groepsedagogiek, thuis en gastuniversiteiten (tijdens mogelijke uitwisselingsstudies), en op retraites en Noordse seminars. Al doende leren en probleemgerichte benaderingen worden geïntegreerd met praktische en theoretische op e-learning gebaseerde activiteiten. Contactonderwijs is een combinatie van hoorcolleges, seminars, peer-working en studentenpresentaties, waarbij gebruik wordt gemaakt van multimodale benaderingen: teksten, afbeeldingen, audio en verschillende fysieke en digitale interfaces en communicatie.

Via cursussen over bijvoorbeeld beeldcultuur, sociale theorie, pedagogiek, onderzoekscompetenties onderzoeken studenten de praktijk van kijken, zien en gezien worden. NoVA-studenten onderzoeken hoe digitale technologieën de perceptie beïnvloeden en hoe visie wordt geconstrueerd. Studenten onderzoeken visuele gebeurtenissen om de relatie tussen instellingen, de media, de samenleving en de economische sfeer te begrijpen.

Focusgebieden van de onderzoeken:

 • Visuele cultuur ontwikkeld in de Scandinavische regio
  Dit omvat het verkennen van creatieve en kritische benaderingen van ontwerp en kunst maken, in combinatie met een diepe verantwoordelijkheid voor openheid, zorgzaamheid en gelijkheid.
 • Kritische pedagogiek met sociaal en cultureel bewustzijn
  Dit komt voort uit aspecten van de hooggewaardeerde Scandinavische onderwijssystemen, met de nadruk op democratische samenlevingen, egalitarisme, sociaal rechtvaardige pedagogische vaardigheden en praktijken, mensenrechten en sociale en culturele duurzaamheid.
 • Digitale technologieën bij het leren
  Sociale en culturele competenties op het gebied van ICT & online communicatie zijn als inhoud en als pedagogische methode in het programma opgenomen.
 • Hedendaags kunstonderwijs
  Dit omvat project- en probleemgericht onderwijs, en samenwerkend en participatief leren gebaseerd op hedendaagse methoden en theorieën over kunst, pedagogiek en bemiddeling.
 • Projectmanagement en administratie
  Door samen te werken met gemeenschappen, instellingen en producties, krijgt u praktische ervaring met projectmanagement, administratie, ondernemerschap en financiën van culturele en educatieve initiatieven.

internationalisering

Een of twee semesters studeren aan een andere Scandinavische universiteit wordt aanbevolen. Als alternatief is een binnenlandse of Scandinavische stage een waardevolle studieoptie die studenten praktische ervaring biedt in het Scandinavische werkleven op het gebied van kunstonderwijs. Het huidige NoVA-programma is ontwikkeld in samenwerking met drie Scandinavische universiteiten: Aalto University , School of Arts, Design and Architecture, Finland, Aalborg University, Department of Communication and Psychology, Denemarken en Konstfack University of Arts, Crafts and Design, Zweden.

Elke universiteit heeft aanzienlijke ervaring en capaciteit met kunst- en / of media-educatie op nationaal niveau. Competenties tussen en tussen instellingen bieden een breed scala aan studiegebieden, waaronder kritische pedagogiek en sociaal en cultureel bewustzijn; hedendaags kunstonderwijs, digitale technologie en ICT; projectgericht, samenwerkend, probleemgericht en participatief werken; duurzame ontwikkeling; intercultureel en sociaal ondernemerschap; en dubbel perspectief - theorie en praktijk combineren. Internationale leden van NoVA werken samen bij het lesgeven en door seminars en studiereizen te organiseren.

Focus van het onderzoek

Visuele cultuur ontwikkeld in de Scandinavische regio, kritische pedagogiek met sociaal en cultureel bewustzijn, digitale technologieën bij het leren, hedendaagse kunsteducatie, projectbeheer en administratie.

Carrièremogelijkheden

Studenten die afstuderen aan NoVA zullen een sterk intercultureel begrip, ervaringen en kennis hebben van onderwijspraktijken en theorieën in verschillende Scandinavische landen. Deze interculturele studie biedt internationaal werkkansen in verschillende kunst-, educatieve en visuele communicatiegebieden, instellingen, organisaties, gemeenschappen, kunst- en cultuurprojecten. Studenten kunnen zich richten op het lesgeven, produceren, ontwerpen, begeleiden en consulteren van taken op verschillende niveaus van onderwijs, of op het gebied van kunst en visuele en mediacultuur, sociale sectoren en het bedrijfsleven. De graad alleen kwalificeert niet als competentie van de leraar. Via NoVA worden studenten voorbereid op doctoraatsstudies en op de mogelijkheid om hun onderzoeksberoep voort te zetten.

Programmaspecifieke toelatingsprocedure en evaluatiecriteria

Wat we zoeken in een aanvrager

We zoeken kandidaten met een geschikte opleidingsachtergrond en met eerdere studies en oriëntatie in het veld. Kandidaten moeten pedagogische bedoelingen, interactie- en communicatieve vaardigheden en meerdere geletterdheden en competenties hebben.

Evaluatiecriteria

De criteria die we gebruiken om de aanvragen in de eerste fase te beoordelen, zijn gebaseerd op de opleidingsachtergrond van de aanvragers, andere studies en oriëntatie in het veld, zoals beoordeeld door:

 • Motivatiebrief en studieplan, inclusief een deel van het voorgestelde onderzoeksgebied
 • Portefeuille
 • Curriculum vitae (achtergrond)

Daarnaast omvatten de evaluatiecriteria in de tweede fase ook een evaluatieconsult (interview), waarbij aandacht wordt besteed aan pedagogische intenties, interactie- en communicatieve vaardigheden, en meervoudige geletterdheden en competenties. Er wordt ook gekeken naar het potentieel van de aanvrager om de studies met succes af te ronden.

Eerste fase en vereiste aanvraagdocumenten

In de eerste fase van de toelating beoordeelt de selectiecommissie de aanvragen op basis van de aanvraagdocumenten. De specifieke vereisten van Study Option voor de aanvraagdocumenten worden hieronder vermeld. Let ook op de vereisten voor de aanvraagdocumenten in de algemene aanvraaginstructies.

Portefeuille

We accepteren alleen elektronische portfolio's. Aanvragers moeten hun portfolio uploaden naar het applicatiesysteem in een enkel pdf-bestand voordat ze de aanvraag indienen.

Portfolio (één pdf-document): verzameling van kunstwerken en / of afbeeldingen van activiteiten waarbij u betrokken bent geweest (zoals artistiek, pedagogisch, museum, galerie, openbaar, activistisch, cultureel of sociaal engagement). De collectie mag maximaal 10 afbeeldingen bevatten. U kunt zowel stilstaande als bewegende beelden opnemen, zoals een videokunstwerk, of gefilmd optreden of installatiewerk, met een maximale lengte van 2 minuten. De video's moeten als links in de pdf worden opgenomen (bijv. Links naar Vimeo, YouTube).

Al het ingezonden werk moet worden gelabeld met uw naam, titel van het werk, media, dimensie, voltooide datum en eventuele aanvullende tekst die u wilt verstrekken. Neem deze informatie op in uw portfolio. Voeg daarnaast een schriftelijke verklaring toe, niet meer dan twee A4-pagina's met dubbele regelafstand die een context voor het werk bieden (bijv.: Welke ideeën en kwesties zijn belangrijk in mijn werk / activiteiten? In welke artistieke context zou ik mijn werk / activiteiten plaatsen? ? Welke kunstenaars en culturele werkers hebben mij beïnvloed? Welke beelden hebben mij beïnvloed, en hoe?).

CV

Maximaal twee (2) A4-pagina's met dubbele regelafstand. Aanvragers moeten hun cv uploaden naar het sollicitatiesysteem in een enkel pdf-bestand voordat ze de sollicitatie indienen.

Motivatiebrief

Motivatiebrief, maximaal 4000 karakters, inclusief een beschrijving van persoonlijke doelen en interesses voor NoVA, voorgesteld onderzoeksgebied, het doel van de studie en professionele doelen. In het bijzonder moet de brief duiden op begrip van de studiemogelijkheden in NoVA, interesse tonen op het gebied van kunsteducatie en / of visuele studies.

Taal van aanvraagdocumenten

De aanvraagdocumenten moeten in het Engels worden ingediend.

Tweede podium

Een deel van de aanvragers wordt uitgenodigd voor de tweede fase. De uitnodiging voor de tweede fase wordt uiterlijk 7 dagen van tevoren naar de aanvragers gestuurd.

De kandidaten die voor de tweede fase zijn geselecteerd, nemen deel aan het evaluatie-overleg (interview). De sollicitatiegesprekken zullen persoonlijk en per telefoon of Skype worden afgenomen voor sollicitanten die op het moment van het sollicitatiegesprek niet in Finland zijn.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder