Master of Arts in New Media - Gameontwerp en -productie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Game Design and Production is een multidisciplinaire major die een unieke mix biedt van technische en artistieke aspecten van game-ontwikkeling. Studenten kunnen de major aanvragen met een bachelordiploma en geaccepteerde studenten zijn programmeurs, 3D-artiesten, animators, creatieve schrijvers, architecten en zelfs psychologen.

Bestudeer doelstellingen

Game Design and Production is een multidisciplinaire major die een unieke mix biedt van technische en artistieke aspecten van game-ontwikkeling. De major produceert visionaire, out-of-the-box denkers die de ambitie hebben om de grenzen in de wereld van game-design te verleggen. Met behulp van een projectmatige, hands-on met een minds-on benadering, cultiveert de major in Game Design and Production een sterke gemeenschap van studenten met zeer verschillende achtergronden. Studenten kunnen de major aanvragen met een bachelordiploma en geaccepteerde studenten zijn programmeurs, 3D-artiesten, animators, creatieve schrijvers, architecten en zelfs psychologen.

Afgestudeerden van het programma zullen afstuderen met een Master of Arts (Art and Design) -diploma. Aalto University School of Science biedt een “broer of zus major” met dezelfde naam die leidt tot een Master of Science (Technology) graad (diplomi-insinööri in het Fins). Het M.Sc (Technology) -pad wordt aanbevolen voor studenten met een sterke technische achtergrond, en studenten moeten een aanvraag indienen op basis van de academische graad die ze willen behalen. Inhoudelijk zijn de twee programma's gelijk en in nauwe samenwerking met elkaar georganiseerd.

Na het behalen van het masterprogramma Nieuwe media - Gameontwerp en -productie, hebben afgestudeerden:

 • Diepgaande kennis van games en gamerspelers vanuit een psychologisch en gedragsmatig oogpunt. Afgestudeerden kunnen games analyseren en bepalen wat een game leuk maakt. Ze begrijpen ook de emotionele en cognitieve aspecten van de mens en weten hoe ze boeiende spelervaringen kunnen ontwerpen.
 • Een schat aan vaardigheden en kennis, gevoed door de nieuwste onderzoeken, technologieën en ontwerptools. De "hands-on with minds-on" -benadering stelt studenten in staat hun bestaande expertise te verdiepen en een sterke reeks multidisciplinaire vaardigheden op te bouwen op basis van hun persoonlijke interesses.
 • Uitgebreid spelportfolio. Afgestudeerden hebben een portfolio van voltooide projecten, wat helpt bij het betreden van de game-industrie.
 • Een visionaire en baanbrekende mentaliteit om de toekomst van games vorm te geven. Afgestudeerden hebben het vertrouwen en de ervaring die nodig zijn om hun unieke visie tot leven te brengen en een nieuwe generatie games voort te brengen.
 • Mogelijkheid om verantwoordelijkheid te nemen voor verschillende ontwerpbeslissingen. Afgestudeerden kunnen zich effectief aanpassen aan onvoorziene en veranderende situaties die zich kunnen voordoen tijdens het ontwerp- en implementatieproces.

Taal van instructie

In de masteropleiding Nieuwe Media - Spelontwerp en -productie is de instructietaal Engels.

Collegegeld

Het collegegeld is € 15.000 voor niet-EU / EER-studenten per academiejaar. Meer informatie op de pagina Beurzen en collegegeld ( Aalto .fi).

Inhoud van de studies

Het programma is op maat gemaakt, zodat studenten de vrijheid hebben om een zeer persoonlijk studieplan samen te stellen op basis van hun specifieke interessegebieden. De verplichte vakken zijn bedoeld om studenten een breed begrip van game-design te geven, dwz de basis te leggen voor hun unieke expressie. Met optionele cursussen kunnen studenten hun kerncompetenties aanvullen met velden zoals 3D-animatie, interactieve verhalen, geluidsontwerp, interactieontwerp en machine learning en AI-tools voor kunst en design.

Bovendien kunnen studenten cursussen van alle Aalto scholen kiezen volgens het persoonlijke studieplan. Het wordt sterk aangeraden dat studenten zich buiten hun comfortzone wagen, aangezien de beste ideeën vaak plaatsvinden op het snijvlak van disciplines.

Onderwerpen

Via de cursussen in het masterprogramma Nieuwe media - Gameontwerp en -productie worden studenten ondergedompeld in een breed scala aan onderwerpen, zoals levelontwerp, spelbalancering, gebruikersonderzoek voor games en game-ontwerppsychologie. Om concrete voorbeelden te geven van de behandelde onderwerpen, zijn hier enkele cursussen gekozen uit het uitgebreide curriculum van het programma:

 • Games nu! (3-5 sp.)
 • Game Design (5 sp.)
 • Computergraphics (5 sp.)
 • Mens-computer interactie (5 sp.)
 • Inleiding tot 3D-animatie (4 sp.)
 • Inleiding tot geluidsontwerp en muziek (1-5 sp.)
methoden

Het programma volgt een hands-on met een minds-on benadering die een dynamische combinatie vormt van theorie en praktijk. Door middel van verschillende groepsprojecten ontwikkelen studenten hun communicatie- en onderhandelingsvaardigheden, evenals geavanceerde projectmanagementvaardigheden. Communicatieve vaardigheden worden niet alleen geoefend door teamwerk, maar ook door game-concepten te ontwikkelen en te pitchen, en door game-marketingmateriaal te maken.

Een concreet voorbeeld van het ontwikkelen van de creativiteit en proactiviteit van studenten is de cursus Game Project waar studenten hun eigen games ontwerpen, ontwikkelen en publiceren. De faculteit vindt het cruciaal om studenten te helpen bij het ontwikkelen van een sterk game design portfolio waarmee ze zich kunnen onderscheiden in de branche.

Het lerarennetwerk omvat zowel professionals uit de game-industrie als game-wetenschappers. Het programma verwelkomt ook internationaal geprezen gastspecialisten en gastsprekers. Andere leermethoden zijn onder meer regelmatige excursies naar gamebedrijven, de industrie en peer-feedback over games van studenten, evenals scriptieadviseurs uit de industrie. Er worden tijdens de studies ook meerdere bezoeken georganiseerd aan internationale evenementen in de game-industrie in Finland en in het buitenland.

Structuur

In totaal omvat de masteropleiding New Media - Game Design and Production in totaal 120 ECTS-credits. Het tweejarige programma bestaat uit:

 • Major (40-65 sp.)
 • Mogelijke minor (20-25 ECTS)
 • Electieve studies (25-35 ECTS)
 • Masterproef (30 ECT)
 • Persoonlijk studieplan (PSP)

Het Persoonlijk Studieplan (PSP) is een praktisch hulpmiddel om het eigen studietraject van een student te definiëren en een optimale selectie van cursussen samen te stellen die aansluiten bij de interesses en programmavereisten van de student. PSP is ook een handig hulpmiddel voor studenten om hun studie bij te houden. Het laat op zijn best zien waar studenten zijn met hun studie en stelt concrete mijlpalen vast die ze kunnen volgen.

Postdoctorale studieopties

Master's Program in New Media - Game Design and Production bij Aalto wordt beschouwd als een uitstekende basis voor doctorale studies en postdoc-posities.

internationalisering

De onderwerpen en thema's in het masterprogramma nieuwe media - gameontwerp en -productie zijn universeel en mondiaal, en dus kunnen afgestudeerden hun vaardigheden naar elk land ter wereld brengen. Omdat Finland een hub in de game-industrie is, trekt het programma een groot aantal internationale studenten aan. Bovendien kunnen studenten hun globale competenties ontwikkelen door:

 • een semester doorbrengen aan een van de partneruniversiteiten van Aalto University over de hele wereld
 • een zomercursus volgen in het buitenland
 • het geven van praktijkonderwijs in het buitenland
 • het uitvoeren van een masterproefonderzoek in het buitenland
 • het optreden als tutor voor eerstejaarsstudenten

Aalto University is internationaal van aard en verwelkomt elk jaar duizenden buitenlandse studenten uit het buitenland. Deze studenten sluiten zich niet alleen aan bij de diverse Aalto gemeenschap door middel van studies, maar ook via meerdere vrijetijdse evenementen, vieringen en buitenschoolse activiteiten op de campus. Actieve bijlesprogramma's en ondersteunende diensten werken er hard aan om internationale studenten te helpen integreren in de Scandinavische cultuur en zich thuis te voelen in Finland.

Multidisciplinaire mogelijkheden

Game design is van nature een multidisciplinair vakgebied, waarin experts met verschillende achtergronden samenkomen. Het programma omvat een multidisciplinaire benadering die de ontwikkeling van "T-vormige" vaardigheden ondersteunt, waardoor studenten de voordelen van zowel specialisatie als generalisatie kunnen genieten. Terwijl studenten de mogelijkheid hebben om diep te duiken in een enkel gebied van hun interesse, omarmt het programma sterk samenwerking tussen disciplines die creativiteit bevorderen en studenten een brede kennis bieden. Studenten worden ook aangemoedigd om zeer unieke en gepersonaliseerde studietrajecten te volgen, mogelijk gemaakt door de grote verscheidenheid aan beschikbare keuzevakken.

Over het algemeen staat Aalto University bekend om het overbruggen van disciplines van zaken, kunst, technologie en wetenschap. De levendige campus en de vrijheid om keuzevakken op de universiteit te kiezen, brengen studenten uit verschillende vakgebieden onder één dak. Deze spontane multidisciplinaire omgeving leidt tot nieuwe ideeën, die enthousiastelingen om zich heen verzamelt en vriendschappen, netwerken en af en toe startups doet ontstaan.

Carrièremogelijkheden

Video- en mobiele games zijn een bloeiende industrie, zowel in Finland als in het buitenland, en de carrièremogelijkheden voor het maken van games groeien voortdurend. Typische loopbaantrajecten kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën:

 • Werken in een top game studio als bijvoorbeeld game designer, game artist, programmeur, producer of scenarioschrijver
 • Een ondernemende weg inslaan en een eigen bedrijf starten. Onze beste studentenspellen, zoals Pako en Shadow Bug, hebben wereldwijd succes en lovende kritieken genoten.
 • Een academisch pad volgen en een onderzoeker in het veld worden

Dankzij het flexibele curriculum werken veel Aalto studenten al tijdens hun studie en garanderen ze zich voor het afstuderen instapposities. Er is ook een zeer actieve ondernemersgemeenschap bij Aalto , die als springplank fungeert voor het oprichten van een bedrijf.

Programmaspecifieke toelatingsprocedure en evaluatiecriteria

Kandidaten die voldoen aan de algemene criteria om in aanmerking te komen voor masterstudies van Aalto , zullen worden geëvalueerd en gerangschikt volgens de evaluatiecriteria die vooraf voor elke studieoptie zijn vastgesteld.

De aanvragen voor de masteropleiding Nieuwe Media - Spelontwerp en -productie worden beoordeeld op basis van de volgende criteria.

Fase l

Geschiktheid

Beoordeeld gebied De algehele geschiktheid van de aanvrager voor de studieoptie, op basis van achtergrond, ervaring, motivatie en inzet voor studies.
Toelatingseisen
 • Een sterke professionele interesse in game-design en / of game-ontwikkeling
 • Inzicht in het ontwerp en / of onderzoek met betrekking tot games
 • Aantoonbare competentie in een vaardigheid die relevant is voor het maken van games, bijvoorbeeld visuele kunst, programmeren, geluidsontwerp, creatief schrijven.
 • Relevante eerdere onderzoeken
 • Vloeiend Engels (zowel mondeling als schriftelijk)
Methode om competentie aan te tonen

Motivatiebrief, cv, transcript of records (cursussen en cijfers) en ander materiaal (bijv. Links naar een online portfolio, video's van voltooide games, Github, Artstation…) zullen als geheel worden beoordeeld.

Merk op dat als u links in een .pdf-bestand opgeeft, de links kunnen worden verbroken wanneer de bestanden worden verwerkt door het toelatingssysteem. Daarom moeten volledige URL's zichtbaar zijn om ervoor te zorgen dat de beoordelaars er toegang toe hebben. Houd er ook rekening mee dat de beoordelaars geen software kunnen downloaden en installeren.

Fase II

Geschiktheid

Beoordeeld gebied Het vermogen van de aanvrager voor onafhankelijk creatief werk, analytisch denken en het communiceren van de resultaten.
Toelatingseisen
 • Inzicht in game-design
 • Creatieve ideevorming en probleemoplossing
 • Analytisch denken en kritische reflectie
 • Vermogen om iemands werk duidelijk en efficiënt te documenteren en te communiceren
 • Vloeiend geschreven Engels
Methode om competentie aan te tonen

Opdrachten in de tweede fase

De opdrachten worden elk jaar herzien, maar het is redelijk om bijvoorbeeld een bord- / kaartspelontwerpoefening met een bepaald thema te verwachten en het schrijven van een kort essay.

Geschiktheid

Beoordeeld gebied Verdere geschiktheid van de aanvrager voor de studieoptie, motivatie en inzet voor studies / communicatieve vaardigheden / beoordeling van opdrachten uit de tweede fase
Toelatingseisen
 • Een sterke professionele interesse in game-ontwerp en / of game-productie
 • Inzicht in ontwerp van nieuwe media en onderzoek met betrekking tot games
 • Aantoonbare competentie in een vaardigheid die relevant is voor het maken van games, bijvoorbeeld visuele kunst, programmeren, geluidsontwerp, creatief schrijven.
 • Vloeiend Engels (zowel mondeling als schriftelijk)
Methode om competentie aan te tonen Interview, portfolio

Evaluatieproces

De aanvragers zullen eerst worden beoordeeld op basis van de algemene toelatingseisen van Aalto . Kandidaten die voldoen aan de algemene criteria om in aanmerking te komen voor masterstudies, worden beoordeeld en gerangschikt volgens de evaluatiecriteria die op voorhand voor elke studieoptie zijn vastgesteld.

Het selectieproces voor aanvragers die voldoen aan de algemene subsidiabiliteitscriteria, bestaat uit twee fasen.

Fase l

In fase I worden de aanvragen beoordeeld op basis van de volgende criteria

 • Geschiktheid
  • Een sterke professionele interesse in game-ontwerp en / of game-productie
  • Inzicht in ontwerp van nieuwe media en onderzoek met betrekking tot games
  • Aantoonbare competentie in een vaardigheid die relevant is voor het maken van games, bijvoorbeeld visuele kunst, programmeren, geluidsontwerp, creatief schrijven.
  • Vloeiend Engels (zowel mondeling als schriftelijk)

Deze worden beoordeeld aan de hand van het door de sollicitant toegezonden materiaal, inclusief cv en motivatiebrief.

Alleen de aanvragers die voldoen aan de vereisten / die het hoogst scoren in de voorlopige evaluatie, worden uitgenodigd voor fase II van het selectieproces.

Fase II

In fase II is de evaluatie gebaseerd op de volgende criteria:

 • Geschiktheid / opdrachten tweede fase
 • Geschiktheid / Interview, portfolio
  • Een sterke professionele interesse in game-ontwerp en / of game-productie
  • Inzicht in ontwerp van nieuwe media en onderzoek met betrekking tot games
  • Aantoonbare competentie in een vaardigheid die relevant is voor het maken van games, bijvoorbeeld visuele kunst, programmeren, geluidsontwerp, creatief schrijven.
  • Vloeiend Engels (zowel mondeling als schriftelijk)
   Deze zullen verder worden beoordeeld op basis van voorbereidende oefeningen die aanvragers in de tweede fase moeten maken en een interview, waar ook een portfolio van eerder werk wordt gepresenteerd.

Een deel van de aanvragers wordt uitgenodigd voor fase II. De uitnodiging voor fase II wordt uiterlijk 7 dagen van tevoren naar de aanvragers gestuurd.

In fase II moeten de aanvragers een reeks voorbereidende oefeningen voltooien die hen vóór de interviews zullen worden toegestuurd. In het interview moeten de aanvragers bereid zijn om een portfolio van hun eerdere werk en projecten te presenteren en te bespreken. Er zullen ook andere vragen worden gesteld over de aanvragers en hun voorbereidende oefeningen.

De definitieve selectiebeslissingen zullen worden genomen op basis van de evaluatie in fase II.

Studie-optie-specifieke documenten aangevraagd

De documenten die van alle aanvragers worden gevraagd, staan vermeld op de website van de Aalto University (https: // www. Aalto .fi / en / study-at- Aalto / solliciteren-op-masterprogramma's). Daarnaast wordt aanvragers van deze studieoptie gevraagd om de volgende studieoptie-specifieke documenten te overleggen:

Portefeuille

Een portfolio is niet nodig in de eerste fase, maar als de aanvrager er een heeft, is het goed om de link voor ons te bieden voor het geval we meer informatie over de aanvrager willen krijgen.

De maximale omvang van de portefeuille is 1,0 GB. Noem het bestand Portfolio-achternaam-voornaam.pdf. Als uw portfolio videolinks met wachtwoordbeveiliging bevat, neem dan het wachtwoord / de wachtwoorden op in uw portfolio. Als een portfolio niet binnen de deadline is geüpload naar het online aanvraagformulier, wordt de aanvraag afgewezen.

CV

Aanvragen moeten het CV van de aanvrager (één PDF-bestand) bevatten met vermelding van persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring, tentoonstellingen, publicaties en artikelen, prijzen en beurzen, studiereizen en vertrouwensposities. Voeg als spelaanvrager ook links toe naar video's of andere audiovisuele documentatie van je games of aanverwant werk, zoals interactieve computergraphics. Merk op dat we geen uitvoerbare software-binaries of broncode kunnen downloaden en testen.

Motivatiebrief

Aanvragers moeten een motivatiebrief van maximaal 4000 tekens schrijven, waarin wordt uitgelegd waarom ze zich willen aanmelden voor de betreffende opleiding, wat hun specifieke interesses zijn in het veld en wat hun verwachtingen en verwachtingen zijn ten aanzien van studies aan de Aalto University . Het plan moet de persoonlijke sterke punten, interessegebieden, professionele visies en doelstellingen van de aanvrager toelichten.

Taal van aanvraagdocumenten

Sollicitatiedocumenten moeten in een van de volgende talen zijn geschreven: Fins (Zweeds) of Engels.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder