Master of Arts in Multimedia Arts and Design - Virtual Reality

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ruimtes en installaties gemaakt rond het multimedia-idee.

De Master of Arts in Multimedia Arts and Design - het eerste programma in zijn soort dat onlangs in Midden / Zuid-Italië is opgericht - slaagt erin dit complexe studiegebied volledig te omarmen en de steeds centralere rol van digitale technologieën en technieken bij het ontwerpen van multimedia-ruimtes en werken. Het vertegenwoordigt een breed veld, variërend van het ontwerp van installaties en aanpassingen van culturele evenementen tot de realisatie van ruimtes in publieke en private omgevingen en zelfs virtueel decorontwerp en videokartering op de gevels van openbare gebouwen en monumenten. De cursus biedt een antwoord van educatieve excellentie op de zeer hoge vraag naar ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid om in deze sectoren te werken, in staat om de creatieve cultuur van de ontwerper te combineren met deskundige vaardigheden in nieuwe technologieën.

Een compleet ontwerpproces.

In het proces van het ontwerpen van geconstrueerde ruimtes, zowel binnen als buiten, biedt de Cursus Multimedia Kunst en Vormgeving de deelnemers de tools die ze nodig hebben om de rol van multimedia in relatie tot de specifieke functionele vereisten en milieuomstandigheden van elk project te identificeren. Operationeel gezien zijn de lesmethoden ontworpen om de deelnemers kennis te verschaffen van geavanceerde hulpmiddelen voor ontwerpvertegenwoordiging en om de noodzakelijke technische oplossingen en methodologische procedures in bezit te nemen. De onderwezen onderwerpen omvatten, onder andere, multimedia-ontwerp, audiovisuele prestaties, multimedia-installaties, tentoonstellingsontwerp, videokaarttechnieken, interactieve installaties, virtuele en augmented reality en een onderzoek naar de relatie tussen hedendaagse kunst en nieuwe vormen van media.

Een wereld van professionele kansen voor multimediakunstenaars en ontwerpers.

Het doel van de cursus is om zeer gespecialiseerde ontwerp- en kunstprofessionals voor te bereiden die van plan zijn om de industrieën van kunst en cultuur, entertainment, interieurontwerp en multimediacommunicatie te betreden - sectoren waar ze projecten ontwerpen en uitvoeren, zoals multimedia-installaties, ruimtes en fit -outs, interactieve geluidsomgevingen, audiovisuele uitvoeringen, virtuele sets, videomapping, enzovoort. Het hoofddoel van de cursus is om te reageren op de nieuwe artistieke en culturele context door deelnemers toegang te geven tot veel van de vaardigheden die nodig zijn voor de creatieve industrie en door nieuwe soorten professionals op te leiden: multimediakunstenaars, ontwerpers van multimedia-fit-outs en installaties, technici gespecialiseerd in het ontwerpen van museumtentoonstellingen en experts op het gebied van multimediavertegenwoordiging en communicatie.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

* De cursus is beschikbaar in de Italiaanse taal.

Coördinator: Caterina Tomeo

Docente: Caterina Tomeo

Docenten: Bruno Capezzuoli, Francesca Gollo, Nicolas Martino, Ivan Paduano, Simone Pappalardo, Giulio Pernice, Fabio Pertegato, Daniele Spanò, Caterina Tomeo, Fabio Volpi, Massimo Zomparelli.

Partners: Fondazione Mondo Digitale, Fab Lab, Spring Attitude Festival

MA in multimedia kunst en design - voorgesteld trainingsprogramma - afdeling design en toegepaste kunst

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Psychologie van kunst 6 45
Hedendaagse kunst en nieuwe media 8 60
Multimedia richting 6 75
Ontwerp van multimediaruimten 1 10 125
Multimedia ontwerp 1 8 100
Geluidsontwerp 1 6 75
Audiovisuele prestaties en multimedia-installatie 6 75
Tik op Designer 6 75
Stages / workshop 4 /
II jaar Massamedia theorie

Toelating tot de Master of Arts-programma's

Om te worden toegelaten tot de Master of Arts-programma's moet je het volgende indienen:

 • Bachelor diploma. Erkend door een “Declaration of Value in Loco (DV)” en legalisatie van de kwalificatie (op te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land).
 • Een certificaat waarin staat dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een MA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als je je kwalificatie hebt behaald in een Engels / Italiaans sprekend land, of als het programma dat je hebt gevolgd in het Engels / Italiaans was, hoef je misschien geen taalcertificering in te dienen.
 • Voor niet-EU-studenten: een studievisum is vereist om de academische programma's bij te wonen. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Studenten moeten ook slagen voor een toelatingsproef .

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder