Ruimtes en installaties gemaakt rond het multimedia-idee.

De Master of Arts in Multimedia Arts and Design - het eerste programma in zijn soort dat onlangs in Midden / Zuid-Italië is opgericht - slaagt erin dit complexe studiegebied volledig te omarmen en de steeds centralere rol van digitale technologieën en technieken bij het ontwerpen van multimedia-ruimtes en werken. Het vertegenwoordigt een breed veld, variërend van het ontwerp van installaties en aanpassingen van culturele evenementen tot de realisatie van ruimtes in publieke en private omgevingen en zelfs virtueel decorontwerp en videokartering op de gevels van openbare gebouwen en monumenten. De cursus biedt een antwoord van educatieve excellentie op de zeer hoge vraag naar ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid om in deze sectoren te werken, in staat om de creatieve cultuur van de ontwerper te combineren met deskundige vaardigheden in nieuwe technologieën.

Een compleet ontwerpproces.

In het proces van het ontwerpen van geconstrueerde ruimtes, zowel binnen als buiten, biedt de Cursus Multimedia Kunst en Vormgeving de deelnemers de tools die ze nodig hebben om de rol van multimedia in relatie tot de specifieke functionele vereisten en milieuomstandigheden van elk project te identificeren. Operationeel gezien zijn de lesmethoden ontworpen om de deelnemers kennis te verschaffen van geavanceerde hulpmiddelen voor ontwerpvertegenwoordiging en om de noodzakelijke technische oplossingen en methodologische procedures in bezit te nemen. De onderwezen onderwerpen omvatten, onder andere, multimedia-ontwerp, audiovisuele prestaties, multimedia-installaties, tentoonstellingsontwerp, videokaarttechnieken, interactieve installaties, virtuele en augmented reality en een onderzoek naar de relatie tussen hedendaagse kunst en nieuwe vormen van media.

106866_MultimediaArtsAndDesign_BiennioRUFA_600x600.jpg

Een wereld van professionele kansen voor de multimediakunstenaar en -ontwerper.

Het doel van de Cursus is om hooggespecialiseerde ontwerp- en kunstprofessionals voor te bereiden die van plan zijn om de industrieën van kunst en cultuur, entertainment, interieurontwerp en multimediacommunicatie binnen te gaan - sectoren waar ze projecten zullen ontwerpen en uitvoeren zoals multimedia-installaties, ruimtes en fit -outs, interactieve geluidsomgevingen, audiovisuele performances, virtuele sets, videomapping enzovoort. Het hoofddoel van de Cursus is om te reageren op de nieuwe artistieke en culturele context door deelnemers toegang te geven tot veel van de vaardigheden die de creatieve industrie vereist en door nieuwe soorten professionals op te leiden: multimediakunstenaars, ontwerpers van multimedia-uitrustingen en -installaties, technici die gespecialiseerd zijn op het gebied van museumtentoonstellingsontwerp en deskundigen op het gebied van multimediavertegenwoordiging en communicatie.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

Hoogleraren: Bruno Capezzuoli (ultravioletto), Giulio Pernice (ultravioletto), Massimo Zomparelli (ultravioletto), Carola Spadoni, Otolab, Simone Pappalardo, Nicolas Martino, Caterina Tomeo, Salvatore Aquilani, Francesca Gollo, Luca Pertegato, Jocelyn Swanson, Fabio Volpi

Partners: Fondazione Mondo Digitale, Fab Lab, Spring Attitude Festival


MA-GRONDPROGRAMMA IN MULTIMEDIA-KUNSTEN EN DESIGN

Voorgesteld trainingsprogramma - Ontwerpafdeling

Jaar

Belangrijke data

  • Opening van Open Day-reserveringen op 30 maart 2019: van 2 januari tot 29 maart
  • Open Dag reserveringen op 14 september 2019: van 6 mei tot 13 september
  • Openingsboekingen Toelatingsproef op 13 april 2019 (buitenlandse en Italiaanse skype): van 1 februari 2019 tot 10 april
  • Reserveringsopening Toelatingsproef van 9 tot 10 september 2019: van 6 mei tot 6 september
  • Reserveringsopening Toelatingsproef van 7 tot 8 oktober 2019: van 6 mei tot 4 oktober
Opleiding te volgen in:
  • Engels

Zie 7 andere vakken van Rome University of Fine Arts (RUFA) »

Laatst bijgewerkt op Februari 3, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
2 jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum