Master of Arts in Israel Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving

Het internationale masterprogramma in Israel-studies biedt studenten de mogelijkheid deel te nemen aan een diepgaande studie van de staat Israël over perioden van het begin van de zionistische beweging tot op de dag van vandaag. De cursus beoogt de theoretische onderbouwing van het zionistische project, gemeenschappen van de Joodse diaspora en hun relatie tot de moderne staat Israël, en de diepe complexiteit van de Israëlische samenleving in het licht van zijn multiculturele karakter te verhelderen.

De afgelopen jaren zijn getuige geweest van een ongekende groei van wetenschappelijke belangstelling voor de Israëlische geschiedenis, politiek, maatschappij en cultuur. Talrijke programma's, onderzoekscentra en leerstoelentoekenning in Israel Studies zijn gevestigd in Noord-Amerika en Europa, en voegen een nieuwe, frisse en innovatieve dimensie toe aan bestaande programma's in Judaic Studies.

Het Israel Studies-programma is bedoeld voor studenten die hun inzicht in de ervaringen van de Israëlische bevolking willen verdiepen vanuit verschillende perspectieven, tegen de achtergrond van de joodse geschiedenis van het twintigste-eeuwse, de politiek van het Midden-Oosten en de samenleving.

Wat ga je studeren

Het programma zal de Israëlische samenleving onderzoeken vanuit verschillende perspectieven , waaronder Aliyah en migratie; economie en politiek; cultuur, religie, geschiedenis en de banden tussen Israël en Joodse gemeenschappen in het buitenland. Het eenjarige programma wordt gedurende drie opeenvolgende semesters van oktober tot augustus in het Engels gegeven. Studenten die de thesistrack willen volgen, moeten binnen één jaar na het voltooien van hun studie een onderzoeksthese indienen.

De veldcampus is een van de hoogtepunten van het programma. Studenten, samen met academisch personeel, brengen drie dagen door in een van de historisch rijke regio's van het land. Locaties zijn onder meer de Lower en Upper Galilee, de Negev, Jordan Valley, Beit She'an Valley, Jeruzalem en zijn omgeving.

Studenten nemen deel aan een verkenning van de complexiteit van de gebieden, zowel van het verleden als het heden. Studenten ontmoeten publieke figuren en Israëlische burgers met het doel een dialoog en vertrouwdheid met de Israëlische samenleving te ontwikkelen. De kosten van de veldcampus zijn inbegrepen in het collegegeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Lees Minder