Master of Arts in Illustration: Authorial Practice

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Ontwikkel je eigen gezaghebbende stem op deze unieke illustratiecursus. Je leert je werk als een evoluerende praktijk te zien, terwijl je je persoonlijke beeldtaal uitdaagt en opnieuw evalueert met behulp van ervaren beoefenaars.

Invoering

De kern van deze studio-gebaseerde cursus is een onderzoek naar auteurschap en verhalen vertellen in een illustratie. Je neemt deel aan workshops over vaardigheden zoals zeefdruk, creatief schrijven en boekbinden terwijl je werkt aan projecten op langere termijn in je mediakeuze. Vanuit een ondernemende benadering overweegt u de verkooppunten voor uw werk en ontwikkelt u uw professionele praktijk. Aan het einde van de cursus monteer je een professionele presentatie van werk uit je onderhandelde project.

Wat onze afgestudeerden doen

Onze afgestudeerden hebben hun ontwikkelde praktijk-, ondernemings- en ondernemersvaardigheden benut om succes te vinden in een aantal creatieve sectoren, waaronder; publiceren, reportage, e-learning, residenties, kunstcollectieven, film en theater, zelf en onafhankelijk publiceren en onderwijs.

Alumni hebben werk geproduceerd voor MacMillan, Kingfisher, Polar Bear Music Prize, Fantagraphics, Blankslate en Editions Memo; bood art direction voor Penguin en Little Brown; sloot zich aan bij collectieven zoals We Colonized the Moon, Tara Books en Kekien Collective; residenties opgenomen bij Women's Studio Workshop, The Bauhaus Print Studio en The Full Dome (Californië); accepteerde onderwijsposten bij universiteiten, van Manchester tot Tuluca; begon onafhankelijke uitgevers waaronder Pirrip Press, Atlantic Press en Guillemot Press, en promoveerde.126158_graffiti-berlin-wall-wall-trabi.jpg

Wat je zult leren

Als de enige cursus gericht op de auteurspraktijk, zullen we elk aspect van het beroep behandelen. Door uw aanpak te onderzoeken, analyseren en evolueren en te werken met toenemende onafhankelijkheid, zult u groeien en groeien als een ervaren professional. Naast praktisch werk, verken je publieksbewustzijn en professionele ontwikkeling door twee analytische essays te produceren en een presentatie te geven over onderwerpen die je interessant vindt.

We helpen u grip te krijgen op ondernemersbenaderingen terwijl u uw doelgroep identificeert en de kanalen en mogelijkheden voor uw werk bekijkt. En door verschillende projecten op langere termijn aan te nemen, krijgt u de kans om te werken aan dingen zoals kinderboeken, grafische romans, digitaal werk en schermgebaseerde producties.

Je workshops zullen onderwerpen behandelen als creatief schrijven, compositie, visueel verhaal, boekontwerp en netwerken en ondernemerschap, terwijl de lezingenreeks Illustratiediscours kijkt naar gezaghebbende posities, theorieën en contexten. Aan het einde van de cursus zet je een professionele presentatie van je werk op.

Je leert ook van onze relatie met de lokale uitgeverij Atlantic Press. Door inzichten en ervaring te bieden in het gehele publicatieproces, van concept tot eindproduct, krijgt u expertise in afdrukken, distributie en marketing. Dit is ook waar veel van onze studenten praktijkervaring opdoen door middel van stages.

Het jaarlijkse Falmouth Illustration Forum onderzoekt verschillende aspecten van autoritaire illustratie en is uw kans om internationaal gerenommeerde gastsprekers zoals Lorenzo Mattotti, Sue Coe, Linda Rogers, Jonny Hannah, Lauren Elkin, Graham Rawle en David Shrigley te zien.

modules

 • Onderhandeld project 1
 • Kritieke publicatie
 • Onderhandeld project 2
 • Onderzoekspresentatie
 • Onderhandeld project 3

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

De cursus vindt plaats gedurende drie semesters, die 45 of 90 weken beslaan, afhankelijk van of je ervoor kiest om een jaar voltijd of twee jaar in deeltijd te studeren.

Je produceert drie praktische projecten op basis van persoonlijk werk, ondersteund door lezingen, seminars, groepskritieken en workshops, evenals lezingen van professionals uit de industrie. Je neemt ook op en reflecteert op je studiowerk met een onderzoeksdagboek.

Personeel

Je wordt onderwezen en ondersteund door het oefenen van illustratoren en gepubliceerde schrijvers met ervaring op gebieden zoals het tentoonstellen van werk, het runnen van uitgeverijen, toonaangevende poëziefestivals en het werken met bedrijven zoals Papegaaiduiker, Macmillan, Heinemann, Scholastic en de Sunday Times.

uitrusting

 • Individuele studioruimte
 • Volledige IT-voorzieningen
 • Print kamer
 • Uitgebreide bibliotheek

Toelatingseisen

We verwelkomen aanvragen van mensen met relevante equivalente niveau 6-kwalificaties of relevante equivalente ervaring en een aantoonbare interesse in het onderwerp.

We verwelkomen uw aanvraag ook als u formeel of 'gecertificeerd' leert (zoals cursussen die niet door universiteiten of hogescholen worden gegeven) en leert van werkervaring of zelfstudie. Dit wordt Accreditation of Prior Learning (APL) genoemd en zou in de afgelopen vijf jaar moeten zijn behaald en gelijk moeten zijn aan de leerresultaten van onze minimale instapkwalificaties.

APL-aanvragers die de ervaring gebruiken om te solliciteren, moeten er rekening mee houden dat er £ 200 inschrijvingskosten zijn voor deelname met geavanceerde status of met vrijstelling van specifieke modules of tegoed.

Taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je Engelse taalvaardigheden aantonen die voldoende zijn ontwikkeld om je studies succesvol af te ronden. We accepteren een reeks erkende Engelse taalkwalificaties die gelijkwaardig zijn aan het International English Language Testing System (IELTS) Academische minimumscore van 6,5 in het algemeen, met een minimum van 6,0 in Lezen, Schrijven, Spreken en Luisteren.

Internationale aanvragers die een Tier 4-studentenvisum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen om aan de visumvereisten van de overheid te voldoen of een erkende taaltest hebben die door de universiteit is goedgekeurd en waar ze voor instaan. Ons Applicant Services-team kan u helpen met eventuele vragen over studievisums of geschikte taaltesten.

Collegegeld 2020-21

 • £ 8.500 - voltijd VK / EU (£ 250 acceptatiekosten verschuldigd. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld.)
 • £ 16.000 - voltijds internationaal (acceptatiekosten tot £ 1.000 verschuldigd, afhankelijk van nationaliteit. Dit wordt afgetrokken van het collegegeld.)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Falmouth + 1 Meer Minder