Master of Arts in Human Rights en Multi-level Governance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmastructuur

1 ste jaar

 • Internationaal recht van de rechten van de mens (9)
 • Mensenrechten en internationale rechtvaardigheid (6) of mensenrechtenpraktijken (6)
 • Recht van de Europese Unie en mensenrechten (6) of kinderrechten (Save the Children-leerstoel) (6)
 • Mensenrechten in internationale politiek (6)
 • Theorie en praktijk van multi-level governance (6)
 • Mensenrechten voor vrouwen (6) Vluchtelingenbescherming voor mensenrechten (6)
 • Geschiedenis van internationale organisaties (6)
 • Economie van het menselijk kapitaal (6) of economische globalisering en mensenrechten (6)
 • Keuzevakken (12)

2 e jaar

 • Cultuur, samenleving en mensenrechten (6) of godsdiensten en mensenrechten (6)
 • Sociale onderzoeksmethoden (6)
 • Constitutionele ontwikkeling en democratisering (6)
 • The Language of Advocacy (6)
 • Tweede taal (6) (Advanced French Language, Advanced Spanish Language, Advanced German Language, Serbian-Croatian Language, Czech and Slovak Language, Slovenian Language, Russian Language, Portuguese-Brazilian Language).
 • Stage (9)
 • Dissertatie (18)

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden werken als mensenrechtenfunctionarissen, als onderzoekers en beleidsplanners bij internationale, nationale en niet-gouvernementele organisaties, in de diplomatieke dienst, in de publieke sector, in vakbonden of politieke partijen; als projectmanagers en veldofficieren van humanitaire hulp; als journalisten; als experts van eenheden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en afdelingen voor internationale betrekkingen binnen bedrijfsorganisaties.

Toelatingseisen

 • Een minimaal driejarige undergraduate-graad (of gelijkwaardig) is vereist, met bewezen vaardigheden in politieke wetenschappen, internationale betrekkingen, sociologie en internationaal recht
 • Minimum GPA equivalent aan Italiaans 100/110

Toelatingseisen

Engelse taal: B2-niveau (ERK) of gelijkwaardig

Getuigenissen van studenten

Het mensenrechtenprogramma aan de University of Padova is een unieke mix van theoretische en praktische studies, die de studenten in staat stellen een rijk academisch pad te volgen. Ik kon mijn verplichte stage voltooien bij het mensenrechtencentrum van de universiteit, waardoor ik de kennis en vaardigheden die geleerd zijn in de academische wereld kon consolideren ... Deze kansen zijn meestal niet beschikbaar in het VK en het hele academische systeem in Padova is het veel gezelliger voor verschillende soorten studenten - omdat ik gedurende mijn hele universitaire periode heb gewerkt, had ik een flexibel studieplan nodig, iets wat deze opleiding zeker heeft opgeleverd.
(Rosemary Burnham, Verenigd Koninkrijk).

Voordat ik aan deze cursus begon, heb ik een licentiaat in Rusland en wilde ik mijn studie op het gebied van mensenrechten voortzetten. Hier in Padua vond ik een cursus die goede professoren en een hoog en goed opleidingsniveau biedt. Vergeleken met het Russische onderwijssysteem is hier meer flexibiliteit, je bent de eigenaar van je eigen studieproces, je kunt je tijd beheren, je kunt je studieplan opstellen (Alina Indi - Rusland).

Ik was op zoek naar iets over mensenrechten en internationaal mechanisme voor de bescherming van mensenrechten, speciaal om dit soort hulpmiddelen toe te passen op mijn realiteit, op mijn gemeenschap, omdat ik uit een inheemse gemeenschap kwam. Een van de meest indrukwekkende ervaringen in deze cursus was de reis van Genève, waarbij ik de gelegenheid had om de speciale rapporteur over inheemse rechten te ontmoeten, die mij over zijn werk en de belangrijkste instellingen die op dit gebied werkzaam waren, heeft verteld. Voor mij was het een heel belangrijke gelegenheid om contact te maken en mensen te zien werken op het veld (Daqui Lema - Ecuador).

Na mijn bachelor en weinig ervaringen begon ik te denken dat ik meer over mensenrechten moest weten en ik keek rond om iets te vinden dat hiervoor van pas zou komen. Ik vond het in Padova. De stad is echt studentvriendelijk en de omgeving is zeer dynamisch en interessant. Als je geïnteresseerd bent in mensenrechten en humanitair werk, dan is dit de beste plek om je carrière te starten en te leren, omdat je collega's de toekomstige volgende mensenrechtenambtenaren zullen worden (Mariano Rosini - Italië).

De Winter School in Nepal is de meest indrukwekkende activiteit die wordt georganiseerd in het kader van dit MA-programma, omdat we de kans hebben om met dorpsbewoners samen te komen en te leven, om met professoren in Nepal te werken, om de lokale contacten te leren kennen. Ik bezit nu een diepere kennis over mensenrechten en internationale normen om mensenrechten te beschermen en ik heb meer inspiratie om echt na te denken over de toekomstige carrière en ik geloof dat ik hiermee verder kan gaan (Lê Thùy Dung - Vietnam).

Omdat je tijdens het MA-programma in een multiculturele staat leeft, moet je voorbereid zijn en je ideeën uitwisselen. Uiteindelijk hadden we goede professoren en klasgenoten, ze waren altijd aardig en tolerant, dus ik vond het leuk om met hen te studeren (Juafei Xu - China).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Padova is one of Europe’s oldest and most prestigious seats of learning; it is a multi-disciplinary university that aims to provide its students with both professional training and a ... Lees meer

The University of Padova is one of Europe’s oldest and most prestigious seats of learning; it is a multi-disciplinary university that aims to provide its students with both professional training and a solid cultural background. A qualification from the University of Padova is a symbol of having achieved an ambitious objective, one that is recognised and coveted by both students and employers alike. Lees Minder