Master of Arts in Governance en mensenrechten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In een oogopslag

Diploma: Master of Arts (MA)
Creditpunten: 90
Lengte van studie: 4 termen extra-beroepsmatig
Taal Engels
Studieplaatsen: 25
Startdatum: in september
Deadline voor aanmelding: 31 mei
Kosten: 9.900 euro (totale collegegeld), plus de huidige termijnbijdrage van 200 euro per semester
Programmadirecteur: Prof. Dr. Alessandra Asteriti

Het Masters-programma in bestuur en mensenrechten verbindt de theorie van de wetenschap met zijn praktische toepassing. In zeven modules leren de studenten juridische en politieke theorieën over governance en internationale en regionale mensenrechtenregimes te analyseren en te begrijpen en hoe ze met elkaar samenhangen. De studenten en wetenschappers van de Master of Governance en Human Rights zullen hun eigen project ontwerpen, plannen, organiseren en realiseren met een praktische uitdaging op het gebied van bestuur en mensenrechten.

Projectmatig leren staat centraal in het programma. De studenten leren conceptualiseren en bijdragen aan sociale verandering en verwerven de ontwerp- en communicatievaardigheden om theoretische benaderingen van governance en mensenrechten aan te passen aan hun professionele werkomgeving, bijvoorbeeld als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of duurzaam ontwikkelingsbeleid. Ze worden gegeven en begeleid door uitstekende en gerenommeerde internationale mensenrechtenactivisten, praktijkmensen en ervaren projectcoaches.

Als afgestudeerden van de MA Governance en mensenrechten, zullen studenten:

  • beschikken over een uitgebreid begrip van de principes van Governance en de middelen om deze kritisch te onderzoeken
  • bekend zijn met de verschillende principes, normen en standaarden van de mensenrechten
  • weten hoe de Governance-principes moeten worden toegepast om de mensenrechten te bevorderen
  • in staat zijn om het werk te organiseren in winstgevende bedrijven en in non-profit en niet-gouvernementele organisaties, inclusief zaken als financiering, projectbeheer enz.
  • wees voorbereid op de uitdagingen die gepaard gaan met ontwikkelingshulp en staatsopbouw

leerplan

Het Masters-programma op het gebied van governance en mensenrechten is een onlineprogramma voor online afstandsonderwijs van twee jaar en een parttime universitair masterprogramma op de campus. Het is een professionele MA-opleiding in het Engels, gericht op het empowerment van studenten en jonge professionals om de theoretische betekenis en praktische toepassing van governance in en door mensenrechten te begrijpen en te weerspiegelen. Het richt zich op jonge professionals met een universitair diploma, eerste werkervaring en een projectidee dat ze willen realiseren.

Projectmatig leren geïnformeerd door theorie en praktijk

De Master of Governance en Human Rights combineert theorie en praktijk. In zeven modules leren de studenten juridische en politieke theorieën over governance en internationale en regionale mensenrechtenregimes te analyseren en te begrijpen en hoe ze met elkaar samenhangen.

De studenten en wetenschappers van de Master of Governance and Human Rights zullen hun eigen project ontwerpen, plannen, organiseren en realiseren met aandacht voor een praktische uitdaging met betrekking tot goed bestuur en mensenrechten. Projectmatig leren staat centraal in dit programma. Studenten leren conceptualiseren en bijdragen aan sociale verandering en verwerven de ontwerp- en communicatievaardigheden om theoretische benaderingen van governance en mensenrechten aan te passen aan hun professionele werkomgeving, bijvoorbeeld als onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of duurzaam ontwikkelingsbeleid. Ze worden gegeven en begeleid door uitstekende en gerenommeerde internationale mensenrechtenactivisten, praktijkmensen en ervaren projectcoaches.

modules

Generieke module

Verdien een Master of Governance en mensenrechten

De lessen zijn gepland op tien dagen in een semester. Je kunt de cursusopdrachten voltooien door voor en na de les te werken met studiemateriaal (boeken, dictaten, afstandsonderwijs). Dit maakt een optimale combinatie van studietijd en beroepsleven mogelijk.

Wie zijn potentiële aanvragers?

Dit Masters-programma in Governance and Human Rights is ontwikkeld voor studenten en studenten met professionele ervaring of interesse op het gebied van ontwikkeling, politiek, het bedrijfsleven, de non-profitsector of internationale organisaties. Kandidaten moeten minstens een eerste universitair diploma hebben (bijv. Bachelor).

Waarom bestuur en mensenrechten?

De focus van het programma is gebaseerd op het uitgangspunt dat bestuur en mensenrechten elkaar wederzijds versterken. Toch ontbreekt de vertaling en integratie van concepten en theorieën in praktische strategieën grotendeels in de meeste toegepaste projecten of beleidslijnen. Governancebeginselen zoals verantwoording, transparantie en participatie moeten in verband worden gebracht met mensenrechtennormen en -normen.

Omgekeerd is de realisatie en implementatie van mensenrechten afhankelijk van de naleving van governance-principes. Het programma omvat verder en reflecteert over de rol van nieuwe bestuursactoren op de gebieden die van invloed zijn op de verwezenlijking van mensenrechten, zoals multinationale ondernemingen, het maatschappelijk middenveld en internationale organisaties.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Lees meer

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Lees Minder