Master of Arts in Franse Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De Master of Arts in French Studies (MAFS) aan The American College of the Mediterranean is een eenjarig programma dat studenten de unieke kans biedt om een Amerikaans MA-diploma in Frankrijk te behalen. Het programma van ACM, gelegen in Aix-en-Provence nabij de Middellandse Zeekust, verenigt het Franse vasteland met de Franstalige landen van Noord-Afrika, waardoor studenten worden blootgesteld aan de rijke diversiteit van de Franse taal en cultuur. De MA in Franse Studies bereidt studenten voor op een verscheidenheid aan publieke en private carrières in de internationale sector en biedt hen een basis om hun opleiding op doctoraal niveau voort te zetten. Na voltooiing hebben afgestudeerden van het programma de mogelijkheid en hulpmiddelen om Frans te onderwijzen in hogescholen en universiteiten of ze kunnen een loopbaan volgen in bedrijven of overheidsinstellingen.

Kandidaten voor de MA in French Studies kunnen ervoor kiezen zich te specialiseren in een van de volgende tracks:

 • Franse en internationale studies (FIS): Franse taal voor gebruik in internationale contexten in zowel de publieke als de private sector
 • De Franstalige wereld (FW): de studie concentreerde zich op de Franse taal zoals deze wordt gebruikt in andere Franstalige landen (Noord-Afrika, Centraal-Afrika, het Caribisch gebied)
 • Hedendaagse Franse letterkunde (CFL): traditioneel curriculum met een focus op meer avant-garde literatuur
 • Frans als vreemde taal leren (TFFL): practicum en analyse

Elk van deze tracks biedt studenten de mogelijkheid om cursussen te volgen in aanverwante disciplines zoals kunst, internationale betrekkingen, politieke wetenschappen, geschiedenis of sociologie.

cursussen

Tijdens dit programma van een jaar (zomerperiode, twee semesters plus januari-periode), nemen de kandidaten zeven driemedegoedcursussen, een mastercemin en een intensief reisseminarie waarin zowel de taal- als culturele componenten van het programma worden gecombineerd, terwijl de studenten de mogelijkheid om Franstalige en Mediterrane studies op een multinationaal niveau te ervaren. Alle studenten, ongeacht hun traject, zijn verplicht om het Master Seminar, het J-Term Reisseminar en de Research Methodology-cursus te volgen.

Semester 1 (13 studiepunten)

Alle kandidaten zullen zich inschrijven voor vier cursussen van 500 niveaus: het mastercollege (4 studiepunten), een stage (3 studiepunten) gerelateerd aan het gekozen parcours en twee cursussen (6 studiepunten) uit de volgende velden, afhankelijk van hun gekozen parcours:

 • taalwetenschap
 • Franse samenleving en politieke structuren
 • Tweede taalverwerving en gebruik
 • Internationale relaties
 • Noord-Afrika en koloniale geschiedenis
 • Franstalige literatuur

Januari-termijn (3 credits)

Kandidaten kiezen uit de volgende opties:

 • Franse en internationale betrekkingen (FIR): Amerikaanse diplomatie
 • De Franstalige wereld (FW): Europa en de islamitische wereld
 • Hedendaagse Franse letterkunde (CFL): Great Cities
 • Frans onderwijzen als vreemde taal (TFFL): grote steden, Europa en de islamitische wereld, of Amerikaanse diplomatie

Semester 2 (13 studiepunten)

Alle kandidaten zullen inschrijven voor vier cursussen van 500 niveaus: de onderzoeksmethodologie voor thesisvoorbereiding (4 studiepunten) plus een stage (3 studiepunten) en twee cursussen (6 studiepunten) uit de onderstaande velden OF geen stage en drie cursussen (9 studiepunten) uit de volgende velden, volgens hun geselecteerde nummer:

 • taalwetenschap
 • Discursief en creatief schrijven in het Frans
 • Tweede taalverwerving en gebruik
 • Europese geschiedenis
 • Literatuur en populaire cultuur

Zomer (3 credits)

Kandidaten schrijven zich in voor een cursus die is gericht op de Franse taal en cultuur.

Eindonderzoek Thesis (4 credits)

Studenten in hun laatste semester zullen een onderwerp en adviseur kiezen voor het Final Research Thesis Project. De scriptie van de kandidaat wordt begeleid door zijn facultaire adviseur met extra toezicht van de Franse afdeling. De mondelinge verdediging van de scriptie wordt aan het einde van de termijn voor de MA in de Franse Studies-commissie afgenomen.

Totaal = 36 credits

Scriptie

Tijdens de eerste twee weken van het tweede semester zullen kandidaten een afstudeeronderwerp bepalen dat ze uiteindelijk zullen indienen aan het einde van de termijn / het jaar. Het onderwerp wordt bepaald in samenwerking met een adviseur van de Franse afdeling. Studenten moeten met succes hun scriptie verdedigen aan de MA in de Franse Studies Commissie in een mondelinge presentatie om hun diploma te behalen.

Faculteit

ACM faculteit bestaat uit experts op het gebied van Franse studies, taalkunde, vertaling, literatuur, taalverwerving, politieke wetenschappen, kunstgeschiedenis en meer. Zowel academici als professionals in hun vakgebied, ACM faculteit bieden de MAFS de academische diepte en de real-life ervaring die nodig is voor een goed afgeronde opleiding Frans Studies.

onderwijs111685_ScreenShot2019-03-08at10.57.19AM.png

* J-Term-vergoedingen omvatten collegegeld voor drie semester credits, huisvesting, dagelijks een continentaal ontbijt en sommige avondmaaltijden, activiteitentoeslag, oriëntatie-, gezondheids-, aansprakelijkheids- en repatriëringsverzekering, intra-Europees vervoer en geplande culturele activiteiten. Extra studentenkosten zijn onder meer vliegtickets, lunches, studieboeken en persoonlijke uitgaven.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The American College of the Mediterranean (ACM) strives to provide excellence in international education, inspire intercultural awareness, and prepare students for success in a global community throug ... Lees meer

The American College of the Mediterranean (ACM) strives to provide excellence in international education, inspire intercultural awareness, and prepare students for success in a global community through the study of European and Mediterranean history, languages, cultures, and contemporary issues. Lees Minder