Master of Arts in Film Arts

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Je zet je theoretische en praktische opleiding voort met de studie van specifieke vakgebieden zoals cinema, decorontwerp, fotografie, montage, geluidstechniek, multimediaproducten, computeranimatie, 3D, de fenomenologie van afbeeldingen en de sociologie van hedendaagse kunst.

Film gemaakt van inhoud en experimenten.

Film is een wereld die bestaat uit vele verschillende talen, elk geboren uit de noodzaak om een ​​visie te communiceren. Met behulp van experimenten en onderzoek kan men nieuwe verhalen leven geven en om hen te vertellen heeft RUFA het tweejarige Master of Arts Degree Program in Film Arts gecreëerd, geboren om in een enkel programma het talent en de verhalencapaciteit samen te brengen, schrijven en visie van studenten die een graad in de kunsten of het ontwerp hebben behaald.

De filmmakers van morgen, op zoek naar een theoretisch-praktische specialisatie, die nodig is om hun passie voor audiovisueel materiaal om te zetten in een authentiek en concreet beroep, kunnen vandaag vinden wat ze nodig hebben in de Film Arts Course op RUFA.

Film Arts hoogwaardige training.

De tweejarige Master of Arts in Film Arts aan RUFA maakt deel uit van het Department of Projects and Applied Arts, het onderdeel van RUFA academische studies dat een hoog niveau van specialisatie en technische voorbereiding biedt, waarbij hoge normen worden gesteld voor academisch en designleerjaar na jaar.

De academische opleiding omvat de studie van specifieke onderwerpen zoals film, scenografie, fotografie, montage, geluid, multimediaproductie, digitale animatie, 3D, de fenomenologie van het beeld en de sociologie van hedendaagse kunst, om de praktische en praktijkgerichte training in inhoud maken.

Studeer Film Arts om een ​​getalenteerde regisseur te worden.

De cursus leidt jonge filmmakers op met een solide historisch-culturele achtergrond om alle taal en technieken van expressie te kunnen gebruiken die tegenwoordig in het hedendaagse filmmaken worden gebruikt; om hun verhalen, hun visie en hun culturele gevoeligheid voor de wereld te vertellen via film.

Door technische kennis naar het volgende niveau te brengen, traint de cursus studenten om ontwerpprincipes toe te passen, hen te leren om een ​​formele en gestructureerde benadering van persoonlijke creativiteit te gebruiken, zodat ze hun eigen creatieve visie kunnen transformeren en verenigen met algemeen erkende methoden en technieken van filmmaken en de filmkunsten. Afgestudeerden zullen klaar zijn voor het personeel als volledig opgeleide professionals, rijk aan talent, cultuur en ambacht. Jonge filmmakers die de tweejarige Academische graad van het academische diploma Film Arts aan de RUFA volgen, kunnen zich professioneel uitdrukken als de nieuwe, toekomstige regisseurs van de Italiaanse cinema.

Een complete opleiding, om cinematografie te domineren.

De tweejarige Master of Arts in Film Arts is gelijk verdeeld tussen theoretisch onderwijs en praktische workshops, tussen artistieke visie en technische begeleiding, tussen kennis van filmgeschiedenis en experimenten en technologisch onderzoek.

Zodra jonge RUFA-filmmakers in dienst treden, maakt de technologische expertise die zij hebben verworven hen in staat om audiovisuele projecten te produceren in elke sector van de communicatie- en entertainmentindustrie, waaronder reclame, videokunst, documentaire, web en televisie.

Om het ontvangen leren te versterken, hebben studenten toegang tot tal van mogelijkheden, waaronder workshops, seminars, samenwerking tussen werk en studie, deelname aan experimentele projecten en stages bij filmproductiestudio's. Door af te studeren in de filmkunst kun je worden: filmregisseurs, filmmakers, scenarioschrijvers, fotografiedirecteuren, editors, cameraman, productieregisseurs.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

* De cursus is alleen beschikbaar in het Engels

Coördinator: Lorenzo D'Amico De Carvalho

Docenten: Lorenzo D'Amico De Carvalho en Christian Angeli

Docenten: Elisa Amoruso, Christian Angeli, Livia Barbieri, Marianna Cappi, Anne-Riitta Ciccone, Martina Cocco, Donatello Fumarola, Massimo Intoppa, Federico Landini, Cecilia Pagliaroni, Paola Randi.

MA in Film Arts - voorgesteld trainingsprogramma - afdeling Design and Applied Arts

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Cinematografie 1 8 100
Filmscript schrijven 6 45
Organisatie

Toelating tot de Master of Arts-programma's

Om te worden toegelaten tot de Master of Arts-programma's moet je het volgende indienen:

 • Bachelor diploma. Erkend door een “Declaration of Value in Loco (DV)” en legalisatie van de kwalificatie (op te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land).
 • Een certificaat waarin staat dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een MA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als je je kwalificatie hebt behaald in een Engels / Italiaans sprekend land, of als het programma dat je hebt gevolgd in het Engels / Italiaans was, hoef je misschien geen taalcertificering in te dienen.
 • Voor niet-EU-studenten: een studievisum is vereist om de academische programma's bij te wonen. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Studenten moeten ook slagen voor een toelatingsproef .

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder