Master of Arts in Engelse en Amerikaanse studies (EAS)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

SOLLICITEER bij UniTo voor 2020-2021 op href = "https://apply.unito.it

Klik hier voor informatie over sollicitatieprocedure en deadlines.

-------------------------------------------------- --------------------

Het 2-jarige MA-programma (Laurea magistrale) in Engelse en Amerikaanse studies aan de Universiteit van Torino is een graduaatsopleiding in de geesteswetenschappen gericht op Engelse en Noord-Amerikaanse taal / linguïstiek, stukken literatuur en culturen, geanalyseerd in een interdisciplinair en vergelijkend perspectief .

Het programma is volledig Engelstalig en bereidt afgestudeerden voor die professioneel bekwaam zijn in het Engels en die een diepgaand begrip hebben verworven van literatuur en culturen in het Engels, dwz Brits, Noord-Amerikaans en postkoloniaal, en aspecten van de geschiedenis die deze culturen vormgeven. .

Dit programma maakt deel uit van het graduate degree-programma ("Laurea magistrale") in Lingue e Letterature Moderne (LM-37).

132093_ScreenShot2020-03-01at9.47.12PM.pngfoto met dank aan de University of Turin

Toelatingseisen

Kandidaten moeten - voorafgaand aan de toelating - ten minste een universitair diploma van drie jaar hebben voltooid ("Laurea o diploma Universitario"). Indien afgegeven in het buitenland, moet de graad afkomstig zijn van een academisch erkende instelling, volgens de geldende regels voor toelating tot Italiaanse universiteiten. Minimale toelatingseisen zijn onder meer:

Voor kandidaten met een diploma behaald in de Europese Unie:

  • 16 ECTS-credits ("cfu") in de Engelse taal / taalkunde
  • 16 ECTS-credits ("cfu") in Britse, Engelse postkoloniale of Noord-Amerikaanse literatuur

Voor kandidaten met een diploma buiten de Europese Unie:

  • Het equivalent van ten minste 10% van de totale studielast in Engelse taal / taalkunde.
  • Het equivalent van ten minste 10% van de totale studielast in Britse, Engelse postkoloniale of Noord-Amerikaanse literatuur.
  • Een internationale certificering (zie voetnoot voor een lijst met geaccepteerde certificeringen en minimumscore-eisen), die ten minste een CEF B2-niveau van Engelse taalvaardigheid certificeert. Taalcertificering mag niet ouder zijn dan drie jaar.

Een toelatingscommissie zal de aanvragen evalueren op basis van het curriculum en een interview.

Lesrooster

Cursussen worden gegeven over twee semesters (oktober-december, februari-mei), van maandag tot en met vrijdag, meestal in de middag. Taallaboratoria ("lettorati") gaan van oktober tot april / mei.

Examenperiodes: januari; Mei juni Juli; September; November.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organizes courses in almost all discipline ... Lees meer

The University of Turin is today one of the largest Italian Universities, open to international research and training. It carries out scientific research and organizes courses in almost all disciplines. It is an integral part of the community, acting for reviving urban and suburban areas, promoting cultural interaction, social integration and development, encouraging dialogue and insight into current realities. Lees Minder