Master of Arts in Diplomacy Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programma beschrijving

De dynamiek van de hedendaagse internationale omgeving , gecompliceerd en onderling verbonden zoals het is, biedt een hele reeks uitdagingen voor beleidsanalisten, besluitvormers en wetenschappers. Deze situatie is met name van belang voor het Midden-Oosten en de Middellandse-Zeelanden als gebieden die te kampen hebben met chronische spanningen, binnenlandse en internationale conflicten en die geconfronteerd worden met verschillende acute sociale en economische problemen.

Tegen deze achtergrond is het nieuwe afstudeerprogramma in diplomatieonderzoek bedoeld om de rol van diplomatie als hoofdinstrument en mechanisme te verduidelijken voor het systematisch aanpakken van de brede cluster van problemen die de hele regio betreffen, en die niet langer effectief uitsluitend kunnen worden aangepakt vanuit een smal unilateraal of bilateraal uitkijkpunt.

Het programma is in de eerste plaats bedoeld voor beoefenaars die werkzaam zijn in een scala van publieke en private internationale, transnationale en multilaterale organisaties, maar ook voor toekomstige diplomaten, onderzoekers en academici in het buitenland en in Israël.

Wat ga je studeren

De focus van het programma is zodanig dat het de fundamentele rol van samenwerkende diplomatieke mechanismen naar voren zal brengen en als zodanig is ontworpen om studenten nieuwe inzichten, concepten en analytische hulpmiddelen te bieden voor het volledig begrijpen van de verbeterde functies van diplomatie in deze nieuwe setting . Het programma is bedoeld om studenten in staat te stellen effectieve oplossingen te vinden voor een breed scala aan politieke, culturele en economische kwesties waarmee zij te maken zullen krijgen, en voor hun voortdurende betrokkenheid als bureaucraten, ambtenaren en besluitvormers in de context van complexe onderhandelingssituaties en beleid. implementatie.

Het eenjarige programma wordt gedurende drie opeenvolgende semesters van oktober tot augustus in het Engels gegeven . Uitzonderlijke studenten die willen solliciteren op het afstudeervak, moeten bij acceptatie binnen één jaar na het voltooien van hun studie een onderzoeksthese indienen.

Na afronding van het programma, zullen studenten een MA in Politicologie worden toegekend, met een specialisatie in Diplomacy Studies van de School of Political Sciences en de Divisie Internationale Betrekkingen.

getuigenissen118420_ScreenShot2019-07-15at3.49.59PM.png

Alexandru Ilie, Roemenië - International MA in Diplomacy Studies - Cohort 2016-2017:

"Buiten het verbazingwekkende multiculturalisme, heeft het Diplomacy Studies-programma ook geweldige professoren en bieden ze geweldige theoretische analyses en presentaties van problemen terwijl ze hun praktische en persoonlijke ervaring met ons delen." De professoren zijn geweldig en bieden geweldige lessen! "

" Tijdens het Taglit-Birthright Israel-programma, kreeg ik de kans om naar Haifa te reizen en te ervaren hoe het leven is in een stad vol geschiedenis die diversiteit en multiculturalisme bevordert. de kans om lid te worden van de Universiteit van Haifa en mijn MA in Diplomacy Studies te behalen heb ik onmiddellijk toegepast. "

" Tijdens mijn eerste maand aan de Universiteit van Haifa ontdekte ik een diverse groep vriendelijke mensen en een geweldige faculteit met veel ervaring die zeer boeiend is en studenten alle benodigde informatie geeft om hen te helpen slagen in hun doelen."

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers.

The University of Haifa is the leading university in Israel in the fields of humanities, social sciences, marine research, and education. It is home to 7 faculties, 8 schools and 72 research centers. Lees Minder