Master of Arts in Design voor theater, film en televisie - productieontwerp

Algemeen

4 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De belangrijkste in productieontwerp omvat het opleiden van artistieke ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor de visuele, operationele en productie-entiteit van filmproductie. Het doel van de opleiding is om de persoonlijke artistieke visie van de student te vinden en te verbeteren, om zijn / haar professionele competentie en / of specialisatie uit te breiden en om vaardigheden te bieden die nodig zijn voor doctoraatsstudies. Naast brede professionele vaardigheden, is het doel om het vermogen te verkrijgen om het eigen veld van de student op een creatieve en onafhankelijke manier te ontwikkelen. Van masterstudenten wordt verwacht dat zij zelfstandig werken en een actieve rol spelen bij het plannen van hun studies.

Bestudeer doelstellingen

De belangrijkste in productieontwerp omvat het opleiden van artistieke ontwerpers die verantwoordelijk zijn voor de visuele, operationele en productie-entiteit van filmproductie.

Het doel van het onderwijs is om de persoonlijke artistieke visie van de student te vinden en te verbeteren, om zijn / haar professionele competentie en / of specialisatie uit te breiden en vaardigheden aan te reiken die nodig zijn voor doctorale studies. Samen met brede professionele vaardigheden, is het doel om het vermogen te verkrijgen om het eigen veld van de student op een creatieve en onafhankelijke manier te ontwikkelen. Van masterstudenten wordt verwacht dat ze zelfstandig werken en een actieve rol spelen bij het plannen van hun studie.

Een belangrijk doel van masterstudies in productontwerp is om de persoonlijke doelen van de student te ondersteunen en de bekwaamheid van studenten met verschillende achtergronden op het gebied van productontwerp te versterken en hen te begeleiden in hun specialisatie. Een ander doel is om de student aan te moedigen zijn / haar perspectief op artistieke samenwerking als geheel moedig naar voren te brengen.

Een afgestudeerde van de masteropleiding in Production Design in staat zal zijn om

 • werk als productieontwerper in veeleisende film- en televisieproducties.
 • brede artistieke entiteiten beheren.
 • begeleiden en motiveren van de werkgroep die de ontwerpen uitvoert.
 • verdieping van zijn / haar artistieke expressie.
 • zijn / haar vaardigheden uitbreiden door ontwikkelingen in het veld en nieuwe eisen (bijvoorbeeld digitaal productontwerp, nieuwe verhalende vormen voor film en televisie).
 • nieuwe werkmethoden ontwikkelen door middel van experimenteel en onderzoekswerk.
 • vernieuw het veld in samenwerking met andere mensen die verantwoordelijk zijn voor artistieke inhoud in film- / tv-producties.
 • zijn / haar studies voortzetten in een programma dat leidt tot een doctoraat.

Bestudeer talen

De instructietaal in het masterprogramma Design voor theater, film en televisie is Fins. In de major Production Design wordt een groot deel van de cursussen echter in het Engels gegeven. De graad kan in het Engels worden voltooid.

Collegegeld

15 000 € per jaar voor niet-EU / EER-burgers in programma's in het Engels.

Carrièremogelijkheden

In het bijzonder bereidt de training studenten voor op productie-ontwerpers in film en televisie. Door de vaardigheden van het programma en hun verdere aanpassing, is het ook mogelijk om te werken in digitaal productieontwerp. Bovendien heeft een productie-ontwerper ook de mogelijkheid om zijn vaardigheden toe te passen in ander werk met betrekking tot grafisch ontwerp en het gebruik van ruimte, zoals bij de productie van verschillende soorten podiumkunsten, als conceptontwerper of als ontwerper voor tentoonstellingen en beurzen.

De mate omvat 30 studiepunten van keuzevakken. Ze laten de student toe om zijn / haar graad aan te vullen volgens persoonlijke oriëntatie of zijn / haar competentie op het gewenste gebied te verdiepen.

Afgestudeerden van het programma kunnen in veel functies werken: decorontwerper, productieontwerper, artistiek leider, productiedesigner, conceptontwerper, tentoonstellingsontwerper, binnenhuisarchitect, onderzoeker, docent.

Postdoctorale studie

Na het afstuderen kan de student doctoraatsstudies aanvragen in de richting van een doctor in de kunsten.

Inhoud bestuderen

Master's degree studies omvatten het verdiepen in de speciale gebieden van productieontwerp, onderzoekgerelateerde studies om conceptueel denken te ontwikkelen met betrekking tot ontwerp voor theater, film en televisie, en producties die artistieke expressie realiseren.

De studenten kunnen onderzoeksgerichte en theoretische studies volgen die een inleiding zijn tot doctoraatsstudies in de opleidingen van zowel film en televisie als design voor theater, film en televisie.

Aalto-component-wrapper Aalto-component-wrapper--text-text">
Aalto-component">
Aalto-user-generated-content">

internationalisering

Studenten worden aangemoedigd om een ​​deel van hun studie in internationale uitwisselingsprogramma's of stages af te ronden en deel te nemen aan internationale onderwijsevenementen. Internationale gastdocenten en studenten verrijken het reiken en helpen het studentennetwerk.

Een aanzienlijk aantal masterstudies wordt in het Engels afgerond.

Aalto-component-wrapper Aalto-component-wrapper--text-text">
Aalto-component">
Aalto-user-generated-content">

Programmaspecifieke toelatingsprocedure en evaluatiecriteria

Waar zoeken we naar in een sollicitant?

We zoeken kandidaten met artistiek talent en persoonlijkheid, het vermogen tot illustratief en ruimtelijk begrip, de bereidheid om in een groep te werken en het vermogen om zich uit te drukken. Een bachelor's degree afgerond in het veld of gelijkwaardige kennis en vaardigheden is een vereiste voor toelating.

Evaluatiecriteria

De criteria die we gebruiken om de applicaties in de eerste fase te evalueren zijn

 • Voldoende bewijs over vaardigheden van vaardigheden en begrip met betrekking tot de processen van productieontwerp voor film- en / of tv-producties
 • Naast of in plaats van de vorige criteria, voldoende ervaring in professionele of studentenfilm- of tv-producties
 • Ruimtelijk begrip
 • Artistieke visie
 • Visuele vertelmogelijkheden

Naast deze, in de tweede fase, omvatten de evaluatiecriteria ook

 • communicatie vaardigheden
 • motivatie
 • Presentatie vaardigheden
 • luister- en argumentatievaardigheden

Eerste fase en vereiste aanvraagdocumenten

In de eerste fase van de evaluatie beoordeelt de selectiecommissie de aanvragen op basis van de aanvraagdocumenten. De vereisten van Study Option voor de aanvraagdocumenten worden hieronder vermeld. Let ook op de vereisten voor de aanvraagdocumenten in de algemene aanvraaginstructies. Voeg elk aanvraagdocument in pdf-vorm toe aan het elektronische aanvraagformulier.

Portefeuille

De portfolio (één PDF-bestand) is een etalage voor de artistieke productie van de aanvrager. De portfolio moet een goed afgeronde en uitgebreide weergave zijn van uw eerdere professionele en / of artistieke activiteit. U kunt uw werk presenteren als concepten, technische tekeningen en / of foto's.

De werken in de portefeuille moeten de vorm hebben van een lijst met de werktitels en / of thema's, de productiemethoden en materialen, evenals de grootte, het formaat, het jaar en het doel van de producties en eventuele werkgroepleden. De lijst moet ook aangeven wanneer en waar de werken zijn tentoongesteld, uitgevoerd of gepubliceerd.

CV

Voeg bij het sollicitatiemateriaal een cv toe met uw persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring en alle tentoonstellingen, publicaties, artikelen, prijzen, beurzen, studiereizen of vertrouwensposities.

Motivatiebrief

Schrijf een motivatiebrief van maximaal 4000 tekens (ongeveer één A4-vel) waarin u uitlegt waarom u zich op dit specialisatiegebied hebt aangemeld en wat uw specifieke interesse (s) in het veld zijn, evenals uw doelen en verwachtingen voor de onderzoeken om worden voltooid aan de School of Arts, Design and Architecture. Beschrijf uw sterke punten en interesses, creatieve doelen en andere punten met betrekking tot uw werk.

De motivatiebrief moet een gedeelte bevatten waarin u kort beschrijft wat voor werk u in de toekomst denkt te doen.

Taal van aanvraagdocumenten

De aanvraagdocumenten moeten in het Fins (Zweeds) of Engels worden ingediend.

Tweede podium

Een deel van de aanvragers wordt uitgenodigd voor de tweede fase. De uitnodiging voor de tweede fase wordt uiterlijk 7 dagen van tevoren aan de aanvragers gezonden.

De geselecteerde studenten voor de tweede fase worden uitgenodigd voor een interview. Tijdens het interview worden de cv en portfolio van de aanvrager beoordeeld en wordt mogelijk hun eerdere werkervaring besproken. De aanvrager kan worden gevraagd om enkele aanvullende monsters van zijn eerdere werk mee te nemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder