Master of Arts in Design for Social Impact

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wil je bijdragen aan maatschappelijke verandering? Zie je problemen om je heen waarvan je denkt dat deze kunnen worden verbeterd of opgelost? Ben je creatief en ondernemend? Ben je op zoek naar gelijkgestemde mensen? Paris College Of Art bundelt de krachten met MakeSense in dit eenjarige masterprogramma (MA) in Design for Social Impact dat burgerontwerpers voorziet van de praktische knowhow (ontwerpdenken, leiderschap en ondernemersvaardigheden) om met succes ontwerpprojecten te leiden die zal positieve maatschappelijke veranderingen brengen. De leidende vraag voor dit programma is:

Hoe kan design de wereld veranderen?

Elk academisch jaar werken studenten samen met faculteit- en partnerorganisaties om deze vraag te beantwoorden over een specifiek thema - voor het academische jaar 2017-2018 is het thema SHELTER (REFUGE in het Frans). Studenten zullen oplossingen onderzoeken en ontwerpen voor problemen met betrekking tot tijdelijke of permanente opvang, of het nu gaat om een gebouwde opvang, een vrijplaats of een toestand van verhoogde veiligheid en comfort. In een tijd van massale migraties, toenemende vervuiling, langdurige dakloosheid, jeugdwerkloosheid en een vergrijzende bevolking, ontwikkelen studenten SHELTERS die het verschil maken. 59143_Seminaire_Ense3-29-1680x1120.jpg Voorbeelden van studentenprojecten die eerder bij MakeSense zijn geïncubeerd, zijn diensten voor daklozen, producten die beschermen tegen luchtvervuiling of programma's die fysieke activiteit bij ouderen aanmoedigen om het risico op letsel en de bijbehorende gezondheidskosten te verminderen. In het eerste semester werken studenten met een sociaal ondernemer in een voortdurende poging om de vaardigheden die ze leren toe te passen, en in het tweede semester zullen ze hun eigen individuele project ontwikkelen dat voor financiering kan worden ingediend bij verschillende competities en bureaus. Dit komende academiejaar zullen we ook samenwerken met PUBLIC Journal, dat zich richt op en zich inzet voor de uitbreiding van de Public Interest Design (PID) -beweging. De MA in Design for Social Impact put uit de expertise van internationale faculteitsleden op het gebied van design voor sociale impact en ontwikkeling, en het netwerk van de MakeSense-gemeenschap van sociale ondernemers.

Over MakeSense

MakeSense is een internationale organisatie die 2000 sociale ondernemers samenbrengt met 30.000 vrijwilligers uit meer dan 100 steden in 70 landen. Door de vaardigheden en ideeën van vrijwilligers samen te brengen, is het doel van MakeSense om sociale ondernemers te helpen bij het opzetten en ontwikkelen van hun bedrijf en het oplossen van de meest urgente problemen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd, zoals onderwijs, gezondheid, milieu, voedsel, enz. SenseCampus is de educatieve arm van MakeSense biedt speciale pedagogische programma's om studenten de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen te laten halen die door de VN zijn vastgesteld. Opgericht in 2012, telt het meer dan 4.000 alumni en 20 academische partners, waaronder de hoogst gerangschikte business schools in Frankrijk.

MA Curriculum

MA éénjarig programma

 • Ontwerpstudio I
 • 59144_14850006564_d60bd8b8a0_o-840x562.jpgOnderzoek
 • Project sociaal ondernemerschap
 • Ontwerp bedenken
 • Ontwikkeling van persoonlijk leiderschapsvaardigheden

Masters keuzevakken

 • Ontwerpstudio I
 • Sociaal en stedelijk bestuur
 • Laatste individueel project
 • Professionele praktijk Workshop-serie
 • Sociale en ethische verantwoordelijkheid van de ontwerper
 • Masterproef
 • Masters keuzevakken

Keuzeaanbod

 • Frans
 • Stillevenfotografie
 • Conceptontwikkeling: verhalen vertellen
 • Frans
 • Intellectuele eigendomsrechten

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Paris College of Art is a dynamic forum for exchanging ideas, methods and professional experience. Our students and faculty combine curiosity, experimentation and enthusiasm in the pursuit of learning ... Lees meer

Paris College of Art is a dynamic forum for exchanging ideas, methods and professional experience. Our students and faculty combine curiosity, experimentation and enthusiasm in the pursuit of learning. Lees Minder
Parijs , Boston , Goed + 2 Meer Minder