Master of Arts in Cultural Resource Management (CRM)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De Master of Arts in Cultural Resource Management (CRM) programma biedt studenten een opleiding in de vaardigheden, methoden en theoretische achtergronden die nodig zijn voor het werk als professionele archeologen binnen de culturele resource management-industrie in Alberta en elders. Afgestudeerden van deze major zullen ook bereid zijn om hun eigen bedrijven en projecten te leiden.

Het programma bestaat uit 9,0 tot 18,0 credit-uren van een semesteropleiding, een coöperatie-semester en een proefschrift. Het is gebaseerd op een coöperatief onderwijsmodel dat praktijkervaring uit de praktijk integreert met klaslokaal en onderzoekgestuurd leren.

De archeologische opleiding die tijdens het programma wordt gegeven, bereidt de studenten niet alleen voor op lokale carrières, maar ook op internationale kansen. Studenten verwerven overdraagbare academische en beroepsachtergrond, die in elke archeologische context kan worden toegepast.

De major integreert een reeks theoretische benaderingen uit verschillende disciplines met praktische ervaring en omvat cursussen en proefschriftwerk binnen een uniek op coöperatie gebaseerd leerprogramma, waarbij studenten in de industrie werken. Coöperatief onderwijs en stagemogelijkheden bieden betaalde werkervaring op geschikte werkvelden voor studenten. Deze waardetoevoegende activiteiten bieden verrijkende ervaringen en professionele ontwikkelingskansen voor studenten. Deze major vereist een coöperatieve werkperiode als graadvoorschrift. Studenten kunnen ervoor kiezen om een ​​tweede coöperatieve werkperiode te voltooien als onderdeel van hun studie om een ​​coöperatie te behalen.

Leerresultaten

Als onderdeel van dit programma zullen de studenten:

  • Bereid je voor op een loopbaan in Cultural Resource Management (CRM) in Alberta en daarbuiten.
  • Krijg intellectuele en praktische vaardigheden om met verschillende partners in de gemeenschap samen te werken en vooral als tussenpersoon te werken tussen lokale belanghebbenden, overheidsinstellingen en bedrijven die betrokken zijn bij de economische ontwikkeling van Alberta.
  • Maak kennis met de VN-Verklaring van de Rechten van Inheemse Volkeren (UNDRIP) handvesten en verklaringen en aanbevelingen voor Waarheid en Verzoening op een manier die deze processen en ideeën bevordert en ondersteunt.

Studenten die afstuderen aan de CRM-major laten een reeks zien van:

  • Academische vaardigheden - archeologische methoden en analyse; historisch en cultureel begrip.
  • Professionele vaardigheden - bekendheid met industriestandaarden en -praktijken; ondernemerschap voor kleine ondernemingen.
  • Communautaire bereikvaardigheden - werken met belanghebbenden en instanties.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden zullen bereid zijn om te werken binnen reeds bestaande CRM-bedrijven als senior archeologen of om hun eigen bedrijven te starten en verder bij te dragen aan de economische groei van Alberta. Met name kunnen studenten die dit programma met succes voltooien:

  • Houd toezicht op archeologische opgravingen en enquêtes in Alberta en elders.
  • Interpreteer en communiceer de resultaten van archeologisch werk aan academici en overheidsinstanties, en aan bedrijfs- en maatschappelijke organisaties.
  • Hulp voor communityleden en bedrijven om erfgoedproblemen in relatie tot economische ontwikkeling te verzachten.
  • Werk in een aantal settings gerelateerd aan de erfgoedindustrie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. T ... Lees meer

The University of Lethbridge was built on a commitment to students and the student experience, small classes and the liberal arts. Those founding principles are still at the forefront of what we do. Today the U of L is respected around the globe and is recognized as a research-intensive, comprehensive university. Lees Minder