Over

Je zult in staat zijn om jezelf te vestigen als computeranimatie en visuele effectenontwerper in de wereld van film, televisie, audio-effecten en webproducties, training voor het verkrijgen van beheersing van digitale technieken en het optimaliseren van je handvaardigheid, cultureel bewustzijn en creatieve vaardigheden.

Creativiteit en technologie om computeranimatie en visuele effecten te creëren.

Het MA Degree Program in Computer Animation and Visual Effects op RUFA is een artistieke specialisatiecursus ontworpen om ontwerpers te trainen in digitale animatie en visuele effecten voor film, televisie, audiovisuele producties en het web om digitale technologie, manuele reproductie, culturele knowhow te combineren en creatieve capaciteit.

Computeranimatie en visuele effecten maken deel uit van de creatieve en operationele middelen die vaak worden gebruikt bij het creëren van beweging, actie en vertelling.

106865_ComputerAnimationAndVisualEffects_BiennioRUFA_600x600.jpg

In computeranimatie is er een wereld aan professionele mogelijkheden.

In de wereld van de audiovisuele productie is de vraag naar professionals in digitale animatie en visuele effecten zeer hoog. De beschikbare technische middelen om visuele effecten en animaties te creëren, zijn voortdurend in ontwikkeling en het digitaal verbeterde beeld is een essentieel creatief ingrediënt.

Om deze reden heeft een ontwerper van vandaag die visuele effecten en digitale animatie weet te creëren een succesvol professioneel carrièrepad voor zich in 3D-animatie en bewegende beelden, in films maken, televisie, videogames en reclame.

Leer en ontwerp, beheer en creëer een geanimeerd product.

Het MA-programma in computeranimatie en visuele effecten legt de nadruk op het leren produceren van animatie en jonge ontwerpers moeten hun theoretische kennis gebruiken om inhoud te ontwikkelen (conceptuele studie en psychologische analyse, filmgeschiedenis, analyse en het schrijven van filmuitdrukkingen, diepgaand begrip van het proces van animatie, historische en culturele omgevingen) en hun praktische technische vaardigheden om hun eigen geanimeerde producten te ontwerpen en creëren (storyboarding, geanimeerde sequencing, 2D-compositing en gebruik van 3D-software).

De cursus omvat ook het leren beheren en produceren van een volledig creatief project (ontwerp, inhoud, script, productieplan, teamwork en deadline management).

Studeren en produceren om je voor te bereiden op de toekomst.

Het MA-programma Computeranimatie en visuele effecten levert concrete resultaten op: de digitale clips en de originele producties gemaakt door studenten worden naar festivals gestuurd en worden wedstrijden. Ze worden ook opgenomen in de digitale portfolio van de student, die ze zullen presenteren aan toekomstige werkgevers.

Om studenten voor te bereiden zodat ze het beste in staat zijn om hun eigen materiaal te maken en produceren, biedt de cursus een rijke verzameling seminars, workshops, professionele ontmoetingen, stages en experimenteermogelijkheden met partnerbedrijven in de industrie.

Het MA-programma Computeranimatie en Visuele effecten aan de RUFA maakt deel uit van de Afdeling Design and Applied Arts / New Technology for the Arts, de sectie van RUFA-academische studies die een hoog niveau van specialisatie en technische voorbereiding bieden, hoge normen academische en ontwerpleer jaar na jaar.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

Hoogleraren: Mario Bellina, Pietro Ciccotti, Alessandro Feliciani, Foglietti Filippo, Renato Fontana, Gianluca Lo Guasto, Federico Landini, Alessandro Marinelli, Mauro Panci, Silvia Ranfagni, Giorgio Tiranti, Federico Tocchella.


MA NIVEAU PROGRAMMA IN COMPUTER ANIMATIE

Voorgesteld trainingsprogramma - Ontwerpafdeling

Jaar

Belangrijke data

  • Opening van Open Day-reserveringen op 30 maart 2019: van 2 januari tot 29 maart
  • Open Dag reserveringen op 14 september 2019: van 6 mei tot 13 september
  • Openingsboekingen Toelatingsproef op 13 april 2019 (buitenlandse en Italiaanse skype): van 1 februari 2019 tot 10 april
  • Reserveringsopening Toelatingsproef van 9 tot 10 september 2019: van 6 mei tot 6 september
  • Reserveringsopening Toelatingsproef van 7 tot 8 oktober 2019: van 6 mei tot 4 oktober
Opleiding te volgen in:
  • Engels
  • Italiaans

Zie 7 andere vakken van Rome University of Fine Arts (RUFA) »

Laatst bijgewerkt op Februari 3, 2019
Deze cursus is Campus gesitueerd
Begindatum
okt 2019
Duration
2 jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet
Begindatum
okt 2019
Aanmeldingslimiet

okt 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Aanmeldingslimiet
Einddatum