Master of Arts in computeranimatie en visuele effecten

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Je zult jezelf kunnen vestigen als een computeranimatie- en visuele effectenontwerper in de wereld van film, televisie, audio-effecten en webproducties, training om digitale technieken te beheersen en je handmatige vaardigheden, cultureel bewustzijn en creatieve vaardigheden te optimaliseren.

Creativiteit en technologie om computeranimaties en visuele effecten te maken.

Het MA Degree-programma in computeranimatie en visuele effecten bij RUFA is een artistieke specialisatiecursus ontworpen om ontwerpers te trainen in digitale animatie en visuele effecten voor film, televisie, audiovisuele producties en het web om digitale technologie, handmatige reproductie, culturele knowhow en creatieve capaciteit.

Computeranimatie en visuele effecten maken deel uit van de creatieve en operationele middelen die vaak worden gebruikt bij het creëren van beweging, actie en vertelling.

In computeranimatie is er een wereld aan professionele mogelijkheden.

In de wereld van de audiovisuele productie is de vraag naar professionals in digitale animatie en visuele effecten zeer hoog. De beschikbare technische middelen om visuele effecten en animaties te creëren, zijn voortdurend in ontwikkeling en het digitaal verbeterde beeld is een essentieel creatief ingrediënt.

Om deze reden heeft een ontwerper van vandaag die weet hoe hij visuele effecten en digitale animatie moet maken, een succesvol professioneel carrièrepad voor de boeg in 3D-animatie en motion graphics, in filmmaken, televisie, videogames en reclame.

Leer en ontwerp, beheer en creëer een geanimeerd product.

Het MA Degree-programma in computeranimatie en visuele effecten legt de nadruk op het onderwijzen van animatie en jonge ontwerpers moeten hun theoretische kennis gebruiken om inhoud te ontwikkelen (conceptuele studie en psychologische analyse, filmgeschiedenis, analyse en schrijven van filmexpressie, diep begrip van het proces van animatie, historische en culturele omgevingen) en hun praktische technische vaardigheden om hun eigen geanimeerde producten te ontwerpen en maken (storyboarding, geanimeerde sequencing, 2D-compositie en 3D-softwaregebruik).

De cursus omvat ook het leren beheren en produceren van een volledig creatief project (ontwerp, inhoud, script, productieplan, teamwerk en deadlinebeheer).

Studeren en produceren om je voor te bereiden op de toekomst.

Het MA-programma Computeranimatie en visuele effecten levert concrete resultaten op: de digitale clips en de originele producties gemaakt door studenten worden naar festivals gestuurd en worden wedstrijden. Ze worden ook opgenomen in de digitale portfolio van de student, die ze zullen presenteren aan toekomstige werkgevers.

Om studenten voor te bereiden zodat ze het beste in staat zijn om hun eigen materiaal te maken en produceren, biedt de cursus een rijke verzameling seminars, workshops, professionele ontmoetingen, stages en experimenteermogelijkheden met partnerbedrijven in de industrie.

Het MA-programma in computeranimatie en visuele effecten bij RUFA maakt deel uit van de afdeling Design and Applied Arts / New Technology for the Arts, de sectie van RUFA academische studies die een hoog niveau van specialisatie en technische voorbereiding bieden, hoge normen van jaar na jaar academisch en design leren. Door af te studeren in Computeranimatie en Visuele effecten kun je worden: 3D Modeler, Texture Artist, Lighting Technician, Animator, TD rigger, Compositor, Director computeranimatie, Storyboard artist, Concept artist, Cartoonist.

Academiegraden zijn gelijk aan Master's universitaire graden.

* De cursus is alleen beschikbaar in de Italiaanse taal.

Coördinator: Pietro Ciccotti

Tutor: Pietro Ciccotti

Docenten: Mario Bellina, Pietro Ciccotti, Paolo De Murtas, Alessandro Feliciani, Gabriele Filippelli, Filippo Foglietti, Renato Fontana, Rinaldi Irene, Federico Landini, Orfeo Leone, Sergio Riccardi, Dafne Sartori, Gianluca Sportelli, Giorgio Tiranti.

MA-programma in computeranimatie - voorgesteld trainingsprogramma - ontwerpafdeling

Jaar Onderwerpen CFA uren
I jaar Animatie 1 10 125
Compositing Tools 6 75
3D-hulpmiddelen 1 6 75
Animatie Tekening 6 75
Richting 6 75
Media en visuele cultuur 6 45
Geschiedenis van geanimeerde video en film 6 75
cinematografie 6 75
Illustratie 6 /
Stage / workshop 2 50
II jaar 3D-hulpmiddelen 2 6 75
Karakteranimatie 8 100
Animatie 2 10 125
Speciale effecten 8 100
Motion Graphics 6 75
Geluid design 6 75
Stage / workshop 6 150
Scriptie 10 /
Totaal credits 120

Toelating tot de Master of Arts-programma's

Om te worden toegelaten tot de Master of Arts-programma's moet je het volgende indienen:

 • Bachelor diploma. Erkend door een “Declaration of Value in Loco (DV)” en legalisatie van de kwalificatie (op te vragen bij de Italiaanse ambassade / consulaat van uw land).
 • Een certificaat waarin staat dat u een voldoende niveau van Italiaans of Engels hebt (afhankelijk van of u een MA in het Italiaans of het Engels wenst bij te wonen), behaald in de afgelopen 10 jaar. Als je je kwalificatie hebt behaald in een Engels / Italiaans sprekend land, of als het programma dat je hebt gevolgd in het Engels / Italiaans was, hoef je misschien geen taalcertificering in te dienen.
 • Voor niet-EU-studenten: een studievisum is vereist om de academische programma's bij te wonen. Studenten moeten 8 dagen na aankomst in Italië een kopie van hun verblijfsvergunning / verblijfsvergunning aanvragen bij het internationale studentenkantoor.

Studenten moeten ook slagen voor een toelatingsproef .

Deadlines voor toelating

Deadline om de test aan te vragen

 • Eerste sessie: 16 januari 2020
 • Tweede sessie: 16 april 2020
 • Derde sessie: 4 juni 2020
 • Vierde sessie: 10 september 2020
 • Vijfde sessie: 1 oktober 2020

Toelatingstest

 • Eerste sessie: 20-24 januari 2020
 • Tweede sessie: 18 april 2020
 • Derde sessie: 8-12 juni 2020
 • Vierde sessie: 14-15 september 2020
 • Vijfde sessie: 5-6 oktober 2020

Directe inschrijvingsdeadline

 • 1 oktober 2020
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, ... Lees meer

RUFA, Rome University of Fine Arts, is a multidisciplinary, international educational center – legally recognized by the Ministry of Education, University and Research (MIUR) – offering authoritative, innovative courses in the field of Art, Design, and Communication. Lees Minder
Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome , Rome + 6 Meer Minder