Master of Arts in animatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wil je je kennis van animatie verdiepen, visueel aantrekkelijke werelden creëren en personages tot leven brengen? Het animatieprogramma onderzoekt zowel de theorie als de praktijk van deze meest fantasierijke en vreugdevolle vorm van kunst. De vraag naar geanimeerde inhoud is snel toegenomen en is niet langer beperkt tot één specifiek gebied in de entertainmentindustrie. In dit multidisciplinaire programma leer je workflows en verschillende applicaties van toonaangevende professionals in projectmatig onderwijs, volgens je persoonlijke studieplan. Als je open staat voor nieuwe manieren van leren, goed afgerond met geweldige artistieke vaardigheden, zijn we op zoek naar jou! De cursus ondersteunt de voortgang naar onderzoek op doctoraal niveau en naar geavanceerde zelfgestuurde praktijk.

Bestudeer doelstellingen

MA Animation onderzoekt zowel de theorie als de praktijk van animatie. De studenten zullen hun kennis van animatie en de verschillende toepassingen ervan verdiepen, en ze worden professionals die kunnen werken als experts en creatieve innovators op het gebied van animatie. Ze zullen animaties kunnen ontwerpen, creëren en leiden en als lid van een team optreden. Het doel van de studies is om de ontwikkeling van de eigen sterke punten en artistieke visie van een student te ondersteunen, evenals kritisch denken. Studenten zullen vertrouwd raken met de tradities en de huidige trends van animatie en ze worden aangemoedigd om te experimenteren voor nieuwe en frisse benaderingen. Vermogen om in een team te werken staat centraal in de cursus, bovendien is het belangrijk om de verschillende rollen en disciplines in een filmproces te begrijpen (scenarioschrijven cinematografie, sound design, visuele effecten, productie-ontwerp etc.) We zijn op zoek naar ruimdenkende studenten met solide algemene en artistieke kennis van hun eerdere BA-niveau studies. De cursus ondersteunt de voortgang naar onderzoek op PhD-niveau en naar geavanceerde zelfgestuurde praktijk.

Inhoud

Het studieprogramma richt zich op het vertellen van verhalen en visualisatie, karakterontwerp, karakteranimatie en regie, en omvat bijna alle 2D- en 3D-animatietechnieken (van CGI tot cartoon en stopframe). De studenten zullen een reeks van zowel technische als conceptuele benaderingen van animatie verkennen. Ze hebben de mogelijkheid om korte 2D-animaties over 2D te produceren

Carrièremogelijkheden

Vandaag zie je overal animatie, van internet en mobiele telefoons tot films,

commercials, speciale effecten, VR en games. De animatie is een progressieve carrière-optie met veel mogelijkheden om uit te blinken. U kunt geanimeerde films zowel samen als als solo-ondernemingen produceren. Je kunt werken als animator, animatiedirecteur, supervisor, producent, lay-outartiest, storyboardartiest, conceptartiest, enz. Afhankelijk van je studiekeuzes. U kunt ook werkzaam zijn in toegepaste professionele taken op het gebied van animatie, zoals festivals, financiering en distributie.

Programmaspecifieke toelatingsprocedure en evaluatiecriteria

Waar zoeken we naar in een sollicitant?

We zoeken kandidaten die al over geavanceerde vaardigheden in animatie beschikken en een passie hebben om hun kennis te verdiepen en te verbreden.

Animatie Grote aanvragers moeten kunnen aantonen

  • een hoog niveau van prestaties uit het verleden (in het onderwijs, in professionele ervaring of in een andere creatieve praktijk)
  • sterke professionele interesse en capaciteit om de standaard van de Masters te bereiken

Evaluatiecriteria

De criteria die we gebruiken om de applicaties in de eerste fase te evalueren zijn

  • persoonlijk portfolio / creatief werk
  • professionele documentatie (academische of professioneel gerelateerde referentie)

In de tweede fase bestaan de evaluatiecriteria uit

  • haalbaarheid van de doelstellingen van de aanvrager op basis van het portfolio en de schriftelijke aanvraag
  • motivatie
  • communicatie vaardigheden

Eerste fase en vereiste aanvraagdocumenten

In de eerste fase van de evaluatie beoordeelt de selectiecommissie de aanvragen op basis van de aanvraagdocumenten. De vereisten van Study Option voor de aanvraagdocumenten worden hieronder vermeld. Let ook op de vereisten voor de aanvraagdocumenten in de algemene aanvraaginstructies. Voeg elk aanvraagdocument in pdf-vorm toe aan het elektronische aanvraagformulier.

Portefeuille

Uw portfolio moet een demo-reel met voorbeelden van creatief animatiewerk bevatten. De portfolio toont je begrip van het vertellen van verhalen door middel van geanimeerde afbeeldingen. Het moet werk bevatten dat verband houdt met je artistieke expressie, en je eerdere professionele en / of artistieke activiteit op grote schaal laten zien. Neem een kort verslag op van de manier waarop de producties werden uitgevoerd en specificeer uw rollen daarin, de namen van de productiebedrijven en / of commissarissen, de productiedata, de belangrijkste artistieke bijdragers en waar de werken openbaar zijn gescreend of gepubliceerd. Dien uw demo-reel in als downloadbare, met een wachtwoord beveiligde Vimeo-link of een QuickTime- of MP4-bestand en zorg ervoor dat de videobestanden werken in de gemeenschappelijke Mac- of pc-gebruikersinterfaces. Animatietests, storyboards en conceptillustraties worden ook goedgekeurd als onderdeel van de portfolio.

CV

De sollicitaties moeten het CV van de aanvrager bevatten (één PDF-bestand) met vermelding van persoonlijke gegevens, opleiding, werkervaring, animatieproducties en uw werk daarin, vertoningen, tentoonstellingen, prijzen, beurzen, studiereizen en vertrouwensposities.

Motivatiebrief

Kandidaten moeten een motivatiebrief van maximaal 4000 karakters opstellen, uitleggen waarom zij op de betreffende opleiding wensen te solliciteren, wat hun specifieke interesses zijn in het veld en wat hun verwachtingen zijn ten aanzien van studies aan de school van Kunsten, Ontwerp en Architectuur. Het plan moet de persoonlijke sterke punten, interessegebieden, artistieke en ontwerpvisies en artistieke doelstellingen van de aanvrager toelichten.

Taal van aanvraagdocumenten

De aanvraagdocumenten moeten in het Engels worden ingediend.

Tweede podium

Een deel van de aanvragers wordt uitgenodigd voor de tweede fase. De uitnodiging voor de tweede fase wordt uiterlijk 7 dagen van tevoren aan de aanvragers gezonden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and desig ... Lees meer

At Aalto University, we believe in curiosity and we encourage our students to explore the unknown and do things in a totally new way. We offer the highest level of education in business, art and design, architecture, and technology in Finland. Lees Minder
Espoo , Helsinki , Pori , Mikkeli + 3 Meer Minder