Master of Arts (MA) in Psychology met een nadruk in Counseling Psychology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Master of Arts (MA) in Psychology met een nadruk in Counseling Psychology

Webster University's Master of Arts (MA) in Psychologie met een nadruk in Counseling Psychology is een geavanceerd, internationaal programma in het Engels dat is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar gekwalificeerde professionals die mensen in emotionele nood helpen in de hedendaagse interculturele samenleving. Een MA in psychologie met een nadruk in Counseling Psychology bereidt studenten voor op een breed scala aan spannende carrières. Relevante professionele gebieden zijn onder meer organisaties voor geestelijke gezondheidszorg, sociale diensten, privépraktijken, personeelsafdelingen, personeelsafdelingen en een verscheidenheid aan educatieve en organisatorische instellingen.

Programma Curriculum

De mate vereist voltooiing van 48 credit-uren van cursussen die worden aangeboden over een periode van 2 jaar.

Vakomschrijvingen

 • Bases van counselingpsychologie: deze cursus biedt een inleiding op het gebied van counselingpsychologie. Deelnemers leren over de ontwikkeling van het beroep, ethische en professionele kwesties en de rol van onderzoek en wetenschap in het veld. Een primair doel van de cursus is om meer inzicht te krijgen in het begeleidingsproces en het belang van de therapeutische relatie in combinatie met het gebruik van specifieke technieken.

 • Benaderingen voor counseling en therapie: Deze cursus is een overzicht van de volgende belangrijke benaderingen van counseling en psychotherapie: psychoanalytische-psychodynamische, gedragsmatige, cognitieve gedragstherapie en counseling en therapie voor familiesystemen. De cursus onderzoekt onderliggende theorieën, principes, technieken en toepassingsgebieden van deze belangrijkste benaderingen van counseling en psychotherapie.

 • Geavanceerde ontwikkelingspsychologie: deze cursus behandelt onderzoek en theorie met betrekking tot de psychologische ontwikkeling van de volwassen mens. Deze cursus benadrukt de onderzoeksbasis van ontwikkelingspsychologie en de rol van ontwikkelingspsychologie in counseling en therapie.

 • Psychopathologie: deze cursus richt zich op het begrijpen en identificeren van de belangrijkste psychische aandoeningen zoals beschreven in de huidige uitgaven van DSM (Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorders, uitgegeven door de APA) en ICD (International Statistical Classification of Diseases and Gerelateerde Health Problem, uitgegeven door de WHO). De gedragsuitingen en psychologische dynamiek van psychische stoornissen zullen worden onderzocht, met aandacht voor therapeutische beoordelingskwesties en casusconceptualisatie. De cursus omvat ook een bespreking van praktische aspecten van het omgaan met psychopathologie in ambulante en intramurale instellingen.

 • Onderzoeksontwerp: deze cursus onderzoekt zowel de rol van wetenschap als onderzoeksmethoden in counselingpsychologie en psychotherapie op theoretisch en filosofisch niveau. De algemene en geavanceerde aspecten van onderzoek in counselingpsychologie, evenals verschillende onderzoeksontwerpen in procesonderzoek, evaluatie en documentatie, worden onderzocht, inclusief de gelijktijdige kwantitatieve en kwalitatieve methoden.

 • Beoordeling: Deze cursus behandelt onderwerpen die relevant zijn voor de evaluatie van de psychologie, waaronder procedures voor diagnostische interviews, schrijven van rapporten, interpreteren van persoonlijkheids- en prestatiebeoordelingen en ethische kwesties bij het testen. De cursus maakt studenten bekend met belangrijke psychometrische concepten en verschillende veelgebruikte beoordelingsinstrumenten in de psychologie, waaronder objectieve persoonlijkheids- en intelligentie-inventarissen. Het richt zich op specifieke aspecten van beoordeling in therapeutische instellingen en in verschillende therapiescholen.

 • Groepsprocessen en groepstherapie: Deze cursus introduceert deelnemers in de theorie van enkele van de belangrijkste processen en fenomenen in groepen. Het onderzoekt verschillende soorten groepen, de rol van een groepsleider of facilitator en het groepsproces. Groepsverschijnselen, die moeten worden besproken en ervaren, betreffen verschillende gebieden en groepsvormen. Inbegrepen aspecten zijn sociale invloeden op individuen in groepen, overtuigingen en attitudes, sociale facilitering, groepsnormen en -afwijking, invloed van minderheden, helpen in groepen, faciliteren van groepen, machts- en besturingsdynamiek, groepsontwikkeling, modellen van groepsinteractie, groepsprestaties en conflict in groepen.

 • Psychopharmacology: deze cursus onderzoekt de relatie tussen counselingpsychologie, psychotherapie en psychotrope geneesmiddelen. Hersenneuroanatomie, verschillende soorten psychofarmacologische middelen en hun mechanismen worden besproken. Huidige status van psychofarmacologisch onderzoek en moderne toepassing zijn inbegrepen.

 • Ethische en juridische grondslagen: Deze cursus richt zich op het identificeren en oplossen van ethische dilemma's, de relatie tussen persoonlijke waarden en ethische praktijk, en de filosofische grondslagen van ethische praktijk. Naast het verkennen van ethische grondslagen, onderzoekt de cursus ook de omringende omstandigheden en regelgevingskader die relevant zijn voor de praktijk van counselingpsychologie en psychotherapie. Internationale en nationale wettelijke voorschriften uit verschillende rechtsgebieden zullen worden onderzocht.

 • Toegepaste statistiek en onderzoeksmethoden: deze cursus bouwt voort op niet-gegradueerde kennis van statistiek en onderzoeksmethoden. Het is bedoeld voor afgestudeerde studenten die zich bezighouden met of binnenkort bezig zijn met hun eigen empirisch onderzoek (masterproef). De cursus (1) geeft een praktijkgericht overzicht van geselecteerde statistische procedures en van kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en (2) biedt de mogelijkheid om ideeën en vaardigheden te ontwikkelen voor het uitvoeren van eigen onderzoek en het analyseren van eigen gegevens.

 • Masterproef: de masterproef bestaat uit een individueel onderzoeksproject dat is ontworpen door de student en wordt uitgevoerd gedurende een periode van ten minste één semester, onder leiding van een faculteitsadviseur. Het afstudeerproject stelt studenten in staat bij te dragen aan onderzoek in het veld en belangrijke onderzoekservaring op te doen die nodig is voor toegang tot een doctoraatsprogramma.

 • Oefening en supervisie: deze cursus biedt studenten de mogelijkheid om hun counselingvaardigheden met anderen te oefenen en te ontwikkelen, en het geeft de instructeur de mogelijkheid om de vaardigheden van studenten in counselinginteracties te observeren, te evalueren en te ontwikkelen. De basis van de klas is gebaseerd op activiteiten en oefeningen in het counselinglab, ondersteund door moderne technische apparatuur en groepstoezicht.

 • Stage: De stage, een veldwerkervaring, biedt een begeleide overgang van leren in de klas naar het professionele veld van counseling om de student de praktische toepassing van counselingkennis en -vaardigheden te bieden. Het bestaat uit 480 uur professionele ervaring in gekwalificeerde instellingen van het sociale en / of gezondheidszorgsysteem, wat de mogelijkheid biedt om een verscheidenheid aan activiteiten uit te voeren die verband houden met psychologie en therapie.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

With its home campus in St. Louis, Missouri (USA), Webster University is a worldwide institution committed to delivering high-quality learning experiences that transform students for global citizenshi ... Lees meer

With its home campus in St. Louis, Missouri (USA), Webster University is a worldwide institution committed to delivering high-quality learning experiences that transform students for global citizenship and individual excellence. Founded in 1915, Webster offers undergraduate, graduate, and MBA degree programs, as well as a global network of more than 100 campuses in 8 countries (Austria, China, Ghana, Greece, Switzerland, Thailand, The Netherlands, United States) on 4 continents. Its 20,000-plus student population represents almost 150 nationalities. Webster is one of the most diverse and global universities in the world. Lees Minder