Master of Advanced Studies in International Affairs (MAS-IA)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

banner_mas_700X300

De Master of Advanced Studies in Internationale Betrekkingen (MAS-IA) is onze leidende positie in internationale managementzaken. Inkomende studenten zijn doorgewinterde professionals met vijf of meer jaar werkervaring en ons curriculum daagt hen uit door diepgaand te graven in de studie van internationale betrekkingen, internationale politieke economie, openbaar beleid, milieuduurzaamheid en veiligheid in Azië en de Stille Oceaan.

We bieden de flexibiliteit van zowel volledige als deeltijd inschrijving, waardoor studenten de mogelijkheid hebben om hun baan te behouden tijdens het behalen van hun diploma. GPS-studenten gedijen in de diverse, kosmopolitische sfeer van een van Amerika's meest innovatieve steden terwijl ze genieten van de nabijheid van de bredere Pacific-regio die zo'n cruciale rol speelt in de wereldeconomie en geopolitiek van vandaag.

Op de campus werken studenten met professoren die toonaangevend zijn op hun vakgebied. Door een van de vijf gespecialiseerde loopbaantracks en een regionale specialisatie te selecteren, kunnen studenten academisch werk verbinden met de leiderschapsrollen die ze na hun afstuderen zullen aannemen.

Of u nu op zoek bent om uw wereldwijde carrière vooruit te helpen of een nieuwe te lanceren, de MAS-IA biedt alle tools die u nodig hebt om uit te blinken.

Programma overzicht

Studenten die voltijds zijn ingeschreven, voltooien de graad in een academisch jaar van negen maanden (houders van een F- of J-visum moeten voltijds studeren). Een parttime inschrijving optie (2 academiejaren) is ook beschikbaar voor professionals met flexibele werkschema's. De Security of the Asia-Pacific track wordt 's avonds deeltijds aangeboden.

Naast kernklassen moeten studenten ook voldoen aan de vereisten van een loopbaan en complete keuzevakken voor een land / regionale specialisatie: China, Korea, Japan, Latijns-Amerika of Zuidoost-Azië.

Kerncurriculum

De masteropleiding Advanced Studies in International Affairs is bedoeld om de diverse vakgebieden van internationaal management, politiek, economie en vergelijkend overheidsbeleid te integreren.

Kern vakken

Twee speciaal ontworpen cursussen, aangeboden tijdens het najaar, zijn gewijd aan de politiek en economie van de Pacific-regio en bieden een solide basis voor de studie van internationale aangelegenheden.

 • Politiek van internationale en nationale beleidsvorming: deze cursus biedt een inleiding tot de internationale politieke economie van de Pacific Rim. De cursus behandelt belangrijke internationale ontwikkelingen, zoals regionalisme, evenals binnenlandse besluitvormingsprocessen.
 • Economieën van de Pacific Rim: deze cursus bestudeert de belangrijkste economieën van de Pacific door standaardtools in de economie te combineren met institutionele achtergrond voor elke economie. Speciale aandacht wordt besteed aan de uitdagingen die de economische globalisering met zich meebrengt voor de economische relaties tussen die economieën.
 • of Bedrijfseconomie (voor studenten die de loopbaan van milieubeleid en duurzaamheid selecteren): Overzicht van basisinstrumenten van de economie. Inbegrepen zijn onderwerpen als de echte handelstheorie, internationale kapitaalbewegingen, de effecten van handel en kapitaalstromen op binnenlandse economieën en beleid ten aanzien van handel en buitenlandse investeringen.

Capstone-cursus

De capstone-cursus, aangeboden in het voorjaars kwartaal, biedt een integratieve analytische oefening die culmineert in een schriftelijk rapport en een mondelinge presentatie.

 • Workshop over beleidskwesties in de Pacific Rim: Studenten werken samen aan langetermijnprojecten voor het analyseren van belangrijke politieke, economische en zakelijke kwesties in de Pacific-regio's met behulp van de tools die via andere cursussen bij GPS zijn verkregen.

Loopbaan vereiste

Studenten kiezen een van de vijf loopbaantrajecten voorafgaand aan het begin van de studie. Loopbaantracks zijn bedoeld voor studenten om hun studies te concentreren op een functioneel gebied van hun keuze.

Internationale Betrekkingen (PDF)

 • Biedt analytische hulpmiddelen om de politieke, economische en militaire componenten van internationale beleidsvorming te onderzoeken en te begrijpen.
 • Ontwikkelt expertise over recente ontwikkelingen op specifieke punten van bijzondere zorg.

Internationale politieke economie (PDF)

 • Bouwt analytische vaardigheden in het begrijpen en verklaren van de politiek van internationale handel.
 • Ontwikkelt kennis in specifieke toepassingen van internationaal economisch beleid: het reguleren van multinationale ondernemingen, het onderhandelen over handelsovereenkomsten, het aanpassen aan wereldwijde economische schokken en het voorspellen van economische variabelen.
 • Versterkt het bewustzijn van de Pacific-regio en hoe landen met elkaar omgaan door grensoverschrijdende stromen van handel, investeringen en technologie.

Internationaal openbaar beleid (PDF)

 • Diepgaand onderzoek van processen die relevant zijn voor de publieke sector en beleidsvorming.
 • Biedt interdisciplinaire studiemogelijkheden op het gebied van politieke wetenschappen, economie, programmabesturing en evaluatie en financiën die weerspiegelt hoe praktijkmensen beleidsproblemen en ontwerpoplossingen analyseren.
 • Onderzoekt de rol van moderne bureaucratieën en hoe het institutionele kader van een bepaald politiek systeem de manier bepaalt waarop overheden werken en interactie hebben met de private sector.
 • Verdiept kennis over de verbanden tussen politiek proces, economische beperkingen en de daadwerkelijke uitvoering van openbaar beleid in zowel de ontwikkelde als de ontwikkelingslanden in de Stille Oceaan.

Milieubeleid en duurzaamheid (PDF)

 • Ontwikkelt analytische instrumenten die relevant zijn voor loopbanen in internationaal milieubeleid en duurzaamheid.
 • Richt zich op concepten die specifiek zijn voor toepassingen van het milieubeleid en duurzaamheidskwesties.
 • Biedt kennis van de belangrijkste onderwerpen met de flexibiliteit om zich te concentreren op individuele aandachtsgebieden, waaronder energiebeleid, duurzame ontwikkeling, beheer van hulpbronnen en natuurbehoud en groene technologie.
 • Bevordert regionale expertise in de Stille Oceaan, waar de meest urgente milieuproblemen blijven bestaan.

Beveiliging van de Asia-Pacific (PDF)

 • Focus op de regio Azië-Pacific.
 • Bijzondere expertise op het gebied van beveiligings- en technologiebeleid, waaronder cyberbeveiliging, defensie-innovatie en China.
 • Een geïntegreerde aanpak bij het onderzoeken van veiligheidsstudies met andere disciplinaire perspectieven.
 • Faculteit met uitgebreide kennis van en ervaring met beveiliging, economie, technologiebeleid, binnenlandse politiek, milieubeleid en internationale betrekkingen.
 • Biedt nu alleen een parttime avondoptie voor deze track

Lesroosters worden elk kwartaal gepubliceerd en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Sommige keuzevakken die kunnen worden toegepast om te voldoen aan eisen op het gebied van loopbaaninformatie, worden mogelijk niet aangeboden in een bepaald academisch kwartaal of academisch jaar.

Studenten die zijn toegelaten als kandidaten voor de Master of Advanced Studies in Internationale Aangelegenheden, worden geadviseerd de lijst met cursussen te herzien om te bepalen of hun academische en professionele achtergrond hen voldoende heeft voorbereid om zich in te schrijven voor een bepaalde cursus.

Landspecifieke specialisatieplicht

De land / regionale specialisaties werden opgericht als erkenning voor het groeiende belang van de Pacifische regio voor de VS en de wereld. Studenten zijn verplicht om twee cursussen te voltooien.

Cursussen voor een land / regionale specialisatie mogen niet dubbel worden geteld als keuzevakken voor het loopbaantraject voor de MAS-IA-graad.

Studenten moeten ten minste twee cursussen volgen die een regionale specialisatie hebben. De twee cursussen kunnen zich ofwel richten op één land of op twee landen uit de onderstaande lijst:

 • China
 • Japan
 • Korea
 • Latijns Amerika
 • Zuid-Oost Azië

Tijdschema in deeltijd versus fulltime

Het MAS-IA-curriculum bestaat uit in totaal 12 cursussen (48 graden eenheden). Het programma is ontworpen als een eenjarige opleiding, waarvoor studenten elk kwartaal in vier cursussen moeten inschrijven. In een poging om werkende professionals te huisvesten, kan het diploma in twee jaar worden afgerond door parttime deel te nemen.

Let op: alleen Amerikaanse staatsburgers en permanente inwoners komen in aanmerking voor het part-time programma; internationale studenten moeten zich inschrijven voor een voltijdstudie om de status van niet-immigrant (F-1 of J-1) te behouden.

Voltijds (9 maanden)

MAS-IA full-time

Parttime (18 maanden)

MAS-IA part-time

Kosten

MAS-IA 2018/19 Tuition and fees

* Een ziekteverzekering is vereist als voorwaarde voor inschrijving. Studenten worden automatisch ingeschreven in het Studenten Ziekteverzekeringsplan (SHIP), maar studenten die al onder een verzekeringsplan vallen, kunnen in aanmerking komen voor vrijstelling van zorgvergoeding. Zie de pagina Ziekteverzekeringsplan voor meer informatie, waaronder ontheffingscriteria, indieningsproces en deadline.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific communi ... Lees meer

We are a true global society of faculty, staff, students and community partners dedicated to the advancement of knowledge through education and research — all with an eye on building a Pacific community. The school is anchored in the reputation and successes of UC San Diego and the University of California system. We are guided by individuals who strive to maintain a climate of fairness, cooperation and professionalism that is embodied in our ethical principles. Furthermore, we believe that diversity, equity and inclusion are essential ingredients of academic excellence. Lees Minder