Master medische en farmaceutische biotechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Methodologische en probleemoplossende vaardigheden

Het ontwikkelen van hoogwaardige expertise in het identificeren, karakteriseren en produceren van biofarmaceutica is een essentieel aspect van dit Master-programma. De productie van biofarmaceutica vereist ook uitgebreide kennis van het toepasselijke wettelijke kader en de kwaliteitsborgingsprocedures die een vitale rol spelen in een interdisciplinaire setting. Om onze studenten voor te bereiden op de aankomende trends, bieden we ook aanvullende training in ontwikkelings-, applicatie- en productiemethoden voor weefsel- en orgaanvervangingen van hoge kwaliteit.


Doelgroep

Bachelor afgestudeerden gericht op het verwerven van diepgaande kennis en de vaardigheden en expertise die nodig zijn voor de ontwikkeling en productie van biotechnologische producten. De meeste afgestudeerden gaan werken in farmaceutische en biotechnologische bedrijven en medische onderzoekscentra.


Careers

Na afronding van het programma kunnen afgestudeerden een breed scala aan biotechnologische functies aannemen, waaronder onderzoek en ontwikkeling op academisch gebied, evenals leidinggevende functies in de industrie wereldwijd. Sommige van onze alumni hebben een baan gevonden als kwaliteitsmanager in GLP / GMP of bij internationale en nationale agentschappen.


Programma details

De masteropleiding is bedoeld om het inzicht van de studenten in medische biotechnologie en de expertise die nodig is voor de ontwikkeling en productie van biotechnologische producten te verdiepen. Verder is het gericht op het verbeteren van de methodologische en probleemoplossende vaardigheden van studenten op het gebied van medische en farmaceutische biotechnologie. Cursussen benadrukken ook de interdisciplinaire verbanden tussen de natuurwetenschappen, biologische, medische en technologische aspecten van biotechnologie, en benadrukken het belang van kwaliteitsgaranties.


Hoogtepunten / keuzevakken

Je verdiept je in de medische biotechnologie en de expertise die vereist is voor de ontwikkeling en productie van biotechnologische producten. In het derde semester heb je de keuze tussen twee keuzevakken.

 • Bioprocestechnologie
 • Geavanceerde Therapeutische Ontwikkeling
In een oogopslag
 • Duur: 2 jaar / 4 semesters
 • Formaat: voltijds
 • Voertaal: Engels
 • Academische graad: Master of Science in Engineering (MSc)
 • Inname: jaarlijks, elk jaar in september
 • Studiekosten: per semester € 363,36 voor EU / EER-burgers, € 4500 voor niet-EU / EER-burgers


Voor meer informatie over

 • de toelatingseisen,
 • de toelatingsprocedure,
 • belangrijke data en deadlines en
 • de online applicatie

raadpleeg onze website www.fh-krems.ac.at .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

IMC University of Applied Sciences Krems (IMC Krems) is widely regarded as Austria’s most modern and international university of applied sciences. The university currently offers 28 innovative full-ti ... Lees meer

IMC University of Applied Sciences Krems (IMC Krems) is widely regarded as Austria’s most modern and international university of applied sciences. The university currently offers 28 innovative full-time and part-time degree programmes in business, digitalisation and engineering, health sciences and life sciences. The Universum Talent Research survey underlines the high level of satisfaction among Austrian and international students at IMC Krems: the university regularly secures top spot in the student satisfaction category. Lees Minder
Krems an der Donau