Master in zonne-energie engineering (2 jaar)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

De European Solar Engineering School (ESES) van de Dalarna University van Dalarna University biedt u een gespecialiseerde onderwijservaring die uw professionele kansen in de duurzame-energiesector zal verbreden. Bijna twintig jaar later zijn studenten uit meer dan 40 landen naar een klein stadje in Midden-Zweden gekomen om kennis en vaardigheden op te doen die worden gewenst door de zonne-energiesector. Voorbeelden van onderwerpen die aan de orde komen zijn het ontwerp van fotovoltaïsche zonne-energie, thermische zonne- en hybride systemen, energieopslag, projectbeheer van zonne-energie, en de economie en financiering van zonne-energie.

Wanneer je dit programma volgt, krijg je les van experts uit de industrie en onderzoekers uit 10 verschillende landen, terwijl je lid wordt van de internationale ESES-community, die bestaat uit je klasgenoten en onze alumni.

Contact maken met de industrie - leren door te doen

Professionele verbindingen zijn net zo belangrijk voor uw succes als de theoretische kennis en praktische vaardigheden die u zult winnen. Daarom hebben we dit programma ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je voldoende gelegenheid hebt om deze verbindingen te cultiveren door:

 • Locatiebezoeken aan zonne-energie-installaties en onderzoekscentra, evenals door gastcolleges van experts op gebieden zoals zonnecelfysica en chemische energieopslag. Deze zorgen ervoor dat u op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen op dit uitgebreide terrein.
 • Stages na je eenjarige studie, waar we je kunnen helpen met nationale en internationale contacten.
 • Je scriptieproject, waarmee je nauw contact hebt met onderzoeksfaciliteiten en bedrijven in zowel Zweden als in het buitenland.

Moet je solliciteren?

Als u geïnteresseerd bent om deel uit te maken van het snelgroeiende veld van hernieuwbare energie en een bachelor in natuurkunde hebt; mechanische, elektrische of energie-engineering; of een gerelateerd veld, dan wordt u sterk aangeraden om zich aan te melden. Omdat het programma in het Engels wordt gegeven, hebt u ook documentatie nodig die aantoont dat u zowel het gesproken als het geschreven Engels goed beheerst.

Toelatingseisen (2019)

Specifieke toegangseisen

 1. Bachelor in ingenieurswetenschappen (mechanica, elektrotechniek, energie, technische fysica) of een gelijkwaardig vakgebied van ten minste 180 ECTS (studiepunten), of een gelijkwaardige graad.
 1. Een goedgekeurde verklaring van doel. (Download het document en vul het formulier in.) We raden u ten zeerste aan Adobe Acrobat Reader voor dit doel te gebruiken, omdat we problemen hebben met formulieren die zijn ingevuld met andere pdf-editors. De voltooide Statement of Purpose moet worden geüpload met de rest van uw aanvraagdocumenten naar uw gebruikersaccount op universityadmissions.se.)

Engelse taalvaardigheid

De meest gebruikelijke tests en belangrijke scores die worden geaccepteerd, zijn:

 • IELTS (academische opleiding): 6,5 (zonder deel van de test onder 5.5)
 • TOEFL (internet): 90 (met een minimum van 20 op het geschreven gedeelte)
 • TOEFL (op papier): 575 (met een minimum van 4,5 op het geschreven gedeelte)

Bekijk de Universitaire Admissions-informatie over Engelse taalvaardigheid om te zien of je een TOEFL- of IELTS-testresultaat moet indienen.

Collegegeld

270 000 SEK (totaal)
* EU / EER Burgers zijn niet verplicht collegegeld te betalen.

Het collegegeld wordt betaald in semesteruitgaven en de eerste betaling (67 500 SEK) moet uiterlijk op 1 juni worden betaald. Dit biedt redelijke verwerkingstijd voor een aanvraag voor een verblijfsvergunning.

Als je vragen hebt over collegegeldbetalingen, stuur dan een e-mail naar collegegeld @ DU .se.

Beurzen

Er zijn een aantal beurzen beschikbaar voor succesvolle aanvragers van het Solar Energy Engineering-programma die geen EU / EER-burgers zijn.

 • Global Sustainable Electricity Partnership Scholarship
 • Zweeds Instituut Studiebeurzen
 • Dalarna University Scholarships

Ga voor meer informatie over beurzen naar onze webpagina over internationale beurzen voor studenten of neem contact op met Studie @ DU .se.107222_DSC02412.jpg

Programma overzicht

Het programma is gericht op het verbeteren van de vaardigheden van studenten in onze kerngebieden voor zonnepanelen, met name PV en systeemontwerp. Het eerste jaar van het programma biedt een mix van theoretische kennis en hands-on toegepaste technische vaardigheden, terwijl het tweede jaar u de kans biedt om deel te nemen aan een internationale stage, in het buitenland te studeren aan een partneruniversiteit of deel te nemen aan een afstudeerproject in het buitenland.

Programmastructuur en inhoud

Alle cursussen worden in het Engels gegeven door een internationale faculteit. Het programma bestaat uit 120 studiepunten (1 credit = 1 ECTS) en begint in het herfstsemester begin september t. Opmerking: 1,5 credits = een week voltijds studeren.

Semester 1 (september-januari)

 • Toegepaste zonne-energie
 • Zonnestraling en zonnegeometrie
 • Fotovoltaïsche zonne-energie
 • Economie van zonne-energie
 • Solar Thermal

Semester 2 (januari-juni)

 • Ontwerp van PV en hybride systemen
 • Ontwerp van zonne-energiesystemen
 • Energie opslag
 • Wetenschappelijke communicatie
 • De sociale context van energiesystemen

Zomer (juni-augustus)

 • Stage zonne-energie (optioneel)

Semester 3 (augustus-januari)

In dit semester kun je ervoor kiezen om de volgende cursussen aan de Dalarna University of een semester aan cursussen te volgen bij een goedgekeurde partneruniversiteit. Je kunt een aantal van de onderstaande cursussen ook vervangen door een solar engineering gerelateerde stage in Zweden of in het buitenland.

 • Dynamische simulatie van energiesystemen
 • Duurzame energiesystemen
 • Solar Building Design
 • Projectcursus in zonne-energiesystemen
 • Thermische zonne-energie

Semester 4 (januari-juni)

 • Degree Thesis in Solar Energy Engineering

Degree Toegekend

Degree of Master of Science (120 Credits) in Solar Energy Engineering

Bestudeer omgeving

Dalarna University is een kleine universiteit, waarmee je persoonlijke relaties met je klasgenoten en leraren kunt ontwikkelen. Je studeert op Campus Borlänge, die is gelegen in een stad die wordt gekenmerkt door bloeiende bedrijven en industrie, omringd door de natuur en het charmante Zweedse platteland. De stad ligt twee uur ten noorden van Stockholm en op slechts 20 km afstand van de historische stad Falun, het politieke centrum van de provincie Dalarna. De stad Borlänge is de thuisbasis van enkele grote Zweedse bedrijven, zoals SSAB en Borlänge Energi, en binnen een korte reisafstand van een andere grote onderneming, namelijk ABB.

Tijdens je studie volg je colleges, praktische oefeningen en laboratoria, bereid je individuele en groepsprojecten voor, neem je deel aan seminardiscussies, geniet je van studiebezoeken en natuurlijk doe je examens. Je kunt elke week tussen 15 en 30 uur lesuren verwachten, evenals een wekelijkse studietijd van 30 tot 50 uur.

Doorgaans schrijven ongeveer 30-35 studenten zich elk jaar in voor het Solar Energy Engineering Program. Ze komen van over de hele wereld. Omdat het programma slechts een beperkt aantal studenten toelaat, leer je je klasgenoten snel kennen en word je betrokken bij activiteiten in en rond Dalarna en Zweden met je nieuwe vrienden. De kennis die je vergaart en de ervaringen die je met je klasgenoten deelt, zullen je voorbereiden om lid te worden van onze alumni die hun ideale banen in het veld zullen vinden.

Carrièremogelijkheden

Veel van onze meer dan 250 ESES-alumni zijn actief als ingenieurs en managers in de wereldwijde zonne-energiesector. Na hun afstuderen gaan velen verder met hun eigen bedrijf op zonne-energie, terwijl anderen doorgaan met het volgen van een Ph.D. en word onderzoekers en leraren aan universiteiten. De meerderheid van onze afgestudeerden gaan werken in bedrijven en organisaties over de hele wereld.

Potentiële toekomstige werkgevers zijn:

 • Fabrikanten van zonne-apparatuur,
 • Engineering en consultingbedrijven met focus op hernieuwbare energie,
 • Energieniveaus, en
 • Overheids- en niet-gouvernementele organisaties

Het vergroten van vacatures

Tot een paar jaar geleden werden banen in de zonne-energiesector meestal gevonden in landen waar politieke inspanningen hadden geleid tot een vroege goedkeuring van hernieuwbare energie, vaak door subsidies aan bedrijven en particulieren om te investeren in hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie.

Tegenwoordig zijn de kosten van zonne-energie lager dan ooit tevoren: het is concurrerend geworden, zelfs zonder subsidies, in veel ontwikkelde en nog steeds in ontwikkeling zijnde economieën. Hoewel de kosten voor het installeren van zonne-energie zijn gedaald, verbetert de mogelijkheid om zonne-energie te gebruiken en op te slaan voortdurend, waardoor uitstekende langetermijnperspectieven voor afgestudeerden van opleidingen worden gegarandeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

At Dalarna University, we collaborate with external parties and society in a great many ways. Our aim is to give you - our students - the means to make a difference in the world.

At Dalarna University, we collaborate with external parties and society in a great many ways. Our aim is to give you - our students - the means to make a difference in the world. Lees Minder
Falun , Borlänge + 1 Meer Minder