Master in wiskunde en modellering. Specialisatie: analyse en wiskundige fysica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De technologie die we gebruiken in de huidige maatschappij is in toenemende mate gebaseerd op wiskundige modellen en berekeningen.

Dit programma is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in wiskunde en zijn of haar vaardigheden wil toepassen bij het oplossen van problemen en voor het maken van nieuwe wiskundige modellen. Het geeft je ook de mogelijkheid om een academische carrière te starten.

Er zijn drie specialisaties (alle eindigen met een masterproefwerk).

Analyse met wiskundige natuurkunde: geeft je een uitgebreide opleiding in wiskunde, gericht op wiskundige natuurkunde. Je studeert cursussen in complexe analyse, distributietheorie en partiële differentiaalvergelijkingen

We hebben ook een overeenkomst met de Universiteit van Insubria in Como in Italië, waar een bijbehorend programma wordt aangeboden. Dit betekent dat je een grote selectie cursussen hebt om uit te kiezen. Je hebt ook de mogelijkheid om, zonder studiekosten, een of twee semesters in Como te studeren om een zogenaamde dubbele graad te krijgen, dat wil zeggen een graad van twee verschillende universiteiten, wat een voordeel kan zijn als je een internationale carrière.

Toelatingseisen

Algemene toelatingsvoorwaarden voor studies van de tweede cyclus en specifieke toelatingseisen:

  • Bachelor's degree in wiskunde, natuurkunde, elektronica, informatica, economie of het equivalent, inclusief 60 studiepunten in wiskunde.
  • Engels B / 6 of het equivalent.

selecties

Alternatieve selectie: de selectie van studenten die zich hebben aangemeld, is gebaseerd op academische excellentie en individuele beoordeling.

Syllabus

Klik hier voor het programma-syllabus.

Carrière

Studenten vinden werk bij bedrijven die kennis nodig hebben van geavanceerde wiskundige modellering, bijvoorbeeld in beeldverwerking, ruisverwerking, informatiebeveiliging, elektriciteit, voertuigproductie en constructie. De specialisatie in wiskundige statistiek is vooral interessant voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Het programma bereidt zich ook voor op Ph.D. studies.

Mate

Master's degree in wiskunde met specialisatie in Analysis with Mathematical Physics.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located.

Linnaeus University is a modern, international university named after Carl Linnaeus – a world-renowned Swedish scientist who was born in the Småland region where the university is located. Lees Minder
Växjö , Kalmar + 1 Meer Minder