Lees de Officiële Beschrijving

Vliegtuigontwerp

Afkorting: M-STL

Garant van het programma: doc.

Type studie: voltijds

Taal van de instructies: Engels

Standaard studieduur: 2 jaar

Kwalificatie toegekend: Ing.

Profiel:

De tweejarige vervolgopleidingsstudie "Werktuigbouwkunde" is bedoeld voor afgestudeerden van algemene takken van bacheloropleidingen met een hoofdvak in de ingenieurswetenschappen. Het is een universitaire studie die studenten brede en diepe theoretische en praktische kennis biedt in de geselecteerde gespecialiseerde branche.

De lijst met alle branches is te vinden op de website van de faculteit ("Studieplannen").

Afgestudeerden kunnen werken op bijvoorbeeld het gebied van onderzoek en ontwikkeling, ontwerp en technologie, productie en exploitatie, evenals management, handel en diensten. Ze kunnen posities innemen zoals ontwerpers, leden en leiders van ontwikkelteams, projectmanagers en dergelijke. Carrièremogelijkheden zijn afhankelijk van de geselecteerde tak van studie.

Belangrijkste leerresultaten:

Afgestudeerden in de afdeling Vliegtuigontwerp verkrijgen kennis van aerodynamica en vluchtmechanica, theorie van de sterkte van vliegtuigconstructies en vliegtuigontwerp. Ze zullen vertrouwd worden gemaakt met structuurmaterialen en hun verwerking en ontwerp van een gewichtbesparende structuur. Zij zullen beginselen van vliegtuigontwerp verwerven vanuit het oogpunt van technologie van productie en werking. Ze zullen vertrouwd raken met de basisprincipes van de betrouwbaarheid van vliegtuigen en de levensduur van de vliegtuigstructuur.

Beroepsprofielen van afgestudeerden met voorbeelden:

Afgestudeerden van de afdeling Vliegtuigontwerp vinden gelegenheid voor toepassing op projectie-, constructie-ontwikkelings- en onderzoekswerkplekken van de staats- of particuliere vliegtuigindustrie. Door verworven kennis kunnen ze ook toepassingen vinden op elk technisch gebied dat te maken heeft met stromingsproblemen.
Afgestudeerden van de afdeling Aircraft Design kunnen hun studie voortzetten in Doctoral study Design and Process Engineering.

Promotor: doc. Ing. Ivo Jebáček, Ph.D.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 6 andere vakken van Brno University of Technology »

Laatst bijgewerkt op January 24, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
3,000 EUR
per academisch jaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum