Master in voedselbiotechnologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmadoelen

Masterprogramma in voedselbiotechnologie heeft tot doel multi-geschoolde experts voor te bereiden op het gebied van productiekwaliteitscontrole, productontwikkeling en innovatie in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Uitgebreide programmasyllabus omvat verschillende aspecten van studies van micro-organismen, celculturen van dieren en planten, biologisch actieve stoffen, homeostaseprocessen en menselijke voeding, principes van genetische en metabole engineering en technieken voor het bepalen van effecten van genetisch gemodificeerde producten op bio-objecten .

133782_bio.jpg

Programmavoordelen

Biotechnologie is een wereldwijd groeiend gebied met betrekking tot zowel onderzoek als productie. Levensmiddelenbiotechnologie is een tak van de voedingswetenschap waarin moderne biotechnologische technieken worden toegepast; aan de andere kant is het een essentieel onderdeel van de biotechnologie, gericht op de ontwikkeling van nieuwe soorten voedsel waarbij biologische systemen bij de verwerking worden betrokken. Het geïntegreerde programma van lezingen, tutorials, seminars, laboratoriumopdrachten, wetenschappelijke, praktische training, casestudy's en onderzoeksperspectieven richt zich op het vergroten van de kennis en het begrip van studenten.

Dit masterprogramma wordt aangeboden door het UrFU Institute of Chemical Engineering in samenwerking met ITMO University (Sint-Petersburg) en combineert de voordelen van studeren aan twee grote Russische universiteiten. Fundamentele theoretische voorbereiding wordt ondersteund door seminars die worden gegeven door specialisten uit de industrie en internationale experts en door bezoeken aan laboratoria en industrieën voor voedselbiotechnologie. Na afronding van het onderwezen onderdeel van het masterprogramma in voedselbiotechnologie, krijgt een student de kans om praktijkgericht te leren of projectwerk te doen met de kaders voor het voorbereiden van een laatste onderzoeksproject. Het kan worden uitgevoerd in een onderzoeksinstituut of universitair onderzoekslaboratorium of een biotechnologiebedrijf voor levensmiddelen. De projectfase van de masteropleiding Food Biotechnology is bedoeld om studenten in staat te stellen de opgedane kennis toe te passen in de praktijk.

uitrusting

 • Volledig uitgerust microbiologisch en biotechnologisch laboratorium bij UrFU
 • Biochemisch laboratorium bij UrFU
 • Geaccrediteerd onderzoekslaboratorium met complexe expertise en attestering van organische materialen bij UrFU
 • Mini-bakkerij en brouwerij bij ITMO
 • Laboratorium voor reologische eigenschappen van levensmiddelen bij ITMO
 • Onderzoekslaboratorium voor gespecialiseerde levensmiddelen bij ITMO

Belangrijkste disciplines

 • Economische analyse en lijnmanagement (1e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Filosofische problemen in wetenschap en technologie (1e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Moderne methoden in de biotechnologie (1e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Onderzoeksmethoden in de biotechnologie / methodologische grondbeginselen van biotechnologisch onderzoek / emotionele gedragscontrole op professionele praktijk (1e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Informatietechnologie in wetenschap en onderwijs (1e semester, 2 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Vreemde taal voor professionele doeleinden (Russisch) (1e semester, 4 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg; 2e semester, 4 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Design of Biotechnological Industries (1e semester, 4 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Metabolic Engineering in Biotechnology (1e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Fysiologie van de voeding (2e semester, 3 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Modificatie van biotechnologische kenmerken voor eetbare grondstoffen / biotechnologische modificatie van plantaardige materialen (2e semester, 3 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Basisprincipes van biotechnologie van gist / innovatietechnologieën van bier (2e semester, 3 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Basisprincipes van alcoholische fermentatie / biotechnologische basisprincipes van wijnproductie (2e semester, 3 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Technologie voor het verwerken van oliehoudende grondstoffen / Technologie voor het verwerken van oliehoudende grondstoffen (2e semester, 3 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Microbiologische basis van fermentatie-industrieën / principes van microbiologische technologieën (2e semester, 3 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Internationale normen in biotechnologie en voedselveiligheid (3e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Fysicochemische methoden voor kwaliteitscontrole van biotechnologische producten (3e semester, 4 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Biokatalyse en biokatalytische technologieën (3e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Moleculaire genetische methoden in de levensmiddelentechnologie (3e semester, 3 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Onderzoekswerk masterstudent (1e semester, 5 studiepunten, 3e semester, 11 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg; 2e semester, 4 studiepunten, 4e semester, 18 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Industrial Attachment (2e semester, 4 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)
 • Onderzoekspraktijk (3e semester, 6 studiepunten, UrFU, Ekaterinburg)
 • Pre-diploma praktijk (4e semester, 6 studiepunten, ITMO, Sint-Petersburg)

Carrièremogelijkheden

Het aangeboden programma biedt studenten de kennis, vaardigheden en competenties die nodig zijn om werk te vinden in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie op een aantal gebieden zoals productie, kwaliteitscontrole, productontwikkeling en innovatie, en om veranderingen in een complexe markt te beheren. De afgestudeerden krijgen toegang tot internationale vacatures bij kleine of grote multinationals, overheden, universiteiten, onderzoeksinstellingen en andere organisaties. Afgestudeerden van de masteropleiding kunnen hun studie voortzetten op een doctoraatsprogramma.

Toelatingseisen:

 • 4-jarige Bachelor / Specialist's degree (of gelijk) in biotechnologie, biochemie, biochemische engineering, biologie of in aanverwante gebieden.

vragen

Kan ik dit programma in termijnen betalen?

Het collegegeld kan in verschillende termijnen (maximaal 6) worden betaald, waarbij het individuele betalingsplan wordt ingesteld bij aankomst en ondertekening van het onderwijscontract.

Waar bevindt de campus zich?

Adres: Mira St., 28

Welke andere financieringsopties heeft u voor dit programma?

Het is mogelijk om korting te krijgen voor hoge prestaties in het toelatingsexamen (let op de prijs gemarkeerd *)

Welke documenten moeten op dit programma van toepassing zijn?

Alle aanvragers moeten de volgende reeks documenten indienen die door de toelatingscommissie moeten worden gecontroleerd:

 1. Scan van het paspoort van de aanvrager
 2. Notariële vertaling van het paspoort van de aanvrager in de Russische taal
 3. Documenten van vooropleiding (bachelordiploma of gelijkwaardig) met hun legalisatie / apostilles gedaan in overeenstemming met Russische onderwijsnormen (zie voor meer informatie over deze procedures: href = "https://nic.gov.ru/en/proc/nic / legaliseren )
 4. Volledig academisch cijferoverzicht (voor de hele studieperiode)

Houd er rekening mee dat de documenten in het Engels, Frans en Duits ook worden geaccepteerd voor voorlopige geschiktheidscontrole. Maar in het stadium van toelating vereisen alle documenten notariële vertalingen in de Russische taal .

Wat is het toelatingsproces voor dit programma?

Om toegang te krijgen tot het masterprogramma, moet je 2 verplichte procedures doorlopen, die beide in verre vormen kunnen worden uitgevoerd. De toelating wordt verleend als beide procedures succesvol zijn afgerond.

 • Document herkenning:

Alle aanvragers moeten het pakket van vereiste onderwijsdocumenten (Bachelor's Diploma Transcript of grades voor de gehele studieperiode) indienen dat door de toelatingscommissie moet worden gecontroleerd (de controle duurt 2-4 dagen)

 • Interview

Elke aanvrager moet één toelatingsexamen afleggen in de vorm van een interview via Skype met de programmabeheerder. Het interview is individueel gepland, alle details moeten worden onderhandeld met de opnamemanager.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. O ... Lees meer

Ural Federal University (UrFU) is one of the largest higher educational institutions in Russia bringing together fundamental education and innovative approach towards the challenges of modern times. Our aspiration is to become a world-class university in the heart of Eurasia committed to the complex and sustainable development of research and teaching. Lees Minder