Master in voedsel- en gezondheidstechniek

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Houd er rekening mee dat dit programma volledig in het Frans wordt gegeven

Deze ingenieur heeft een dubbele specialiteit in voeding en gezondheid. Deze training belicht ook de vele relaties die ze met elkaar hebben, zowel bij mensen.

Zijn opleiding biedt hem natuurlijk veel kansen in de voedingsindustrie, de farmaceutische en cosmetische industrie, collectieve catering, volksgezondheid, marketing en communicatie.

Specialist in preventie, voeding en gezondheidsvoordelen

Een ingenieur van deze specialiteit is opgeleid om te reageren op de nieuwe uitdagingen van voedsel door het beheersen van gereedschappen, steeds meer innovatief. Zo is het in staat grootschalige acties uit te voeren om met actoren een verandering in het consumentengedrag in de volksgezondheidssector teweeg te brengen of de gezondheidsclaims in verband met nieuwe voedingsmiddelen te verifiëren. uit de wereld van de voedingsindustrie.

Marketing specialist

Hij beheerst elk onderdeel van de voedingsindustrie met een gezondheidsconnotatie, zowel in de technologische ontwikkelingen als in de meest actuele wetenschappelijke ontwikkelingen. Zo kan het de commerciële strategieën van bedrijven in de sector voorstellen, zelfs als proefproject, vanaf de initiële positionering van gezondheidsgerelateerde producten tot het stadium van hun distributie.

Specialist in agrovoedingsketens in de formulering en kwaliteit van voedingsmiddelen Hij is een ingenieur die in staat is om een kwaliteits- of onderzoeks- en ontwikkelingsbenadering door te voeren in de hele voedselproductieketen, van het stadium van agrarische grondstoffen tot bij levering van het product, klaar voor consumptie. Hij moet daarom in meerdere sectoren werken: agrifood of productie van voedingssupplementen; apotheek, cosmetica, massadistributie, collectieve catering, diensten.

Waarom een Food and Health Engineer worden?

Het is een unieke training, waarbij voedsel wordt behandeld met betrekking tot de effecten op de gezondheid. In vijf jaar word je een toegewijde expert, in staat om verder te gaan dan het wetenschappelijke aspect van je beroep om levensstijlen en trends met betrekking tot voedsel en gezondheid te analyseren. Het is een nieuwe dimensie van voeding die we u bieden, waar gezondheidsproblemen bij de bevolking de kern vormen van uw dagelijks leven. De lessen, gegeven door professionals en wetenschappers die gespecialiseerd zijn in de relaties tussen voedsel en gezondheid, verlaten een belangrijke plek voor groepswerk. Door uw aanpassingsvermogen en de kwaliteit van de pedagogie kunt u een ingenieur worden die in staat is om te evolueren in een professionele en wetenschappelijke wereld.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the envir ... Lees meer

UniLaSalle trains generalist engineers to hold high-level executive and top management positions in the following sectors especially: agriculture, food industry, food and health, geology and the environment. Student intake is selective. Academic programmes are research-informed to support the curriculum of the great range of scientific disciplines taught at the school. Lees Minder
Beauvais , Mont-Saint-Aignan , Parijs , Rennes + 3 Meer Minder