Master in vliegtuigontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Vliegtuigontwerp

FSI Afkorting: M-STL

Acad. jaar: 2020/2021

Programma: Werktuigbouwkunde

Duur van de studie: 2 jaar

Geaccrediteerd vanaf: Geaccrediteerd tot: 31.12.2020

Profiel

Afgestudeerden in vliegtuigontwerpspecialisatie verwerven kennis van aerodynamica en mechanica van de vlucht, theorie van sterkte van vliegtuigconstructie en vliegtuigontwerp. Ze zullen vertrouwd worden gemaakt met structuurmaterialen en hun verwerking, en het ontwerp van een gewichtsbesparende structuur. Ze zullen principes van vliegtuigontwerp verwerven vanuit het oogpunt van technologie van productie en exploitatie. Ze zullen zich vertrouwd maken met de basisprincipes van vliegtuigbetrouwbaarheid en de levensduur van vliegtuigstructuren.

Belangrijkste leerresultaten

Afgestudeerden in de afdeling Vliegtuigontwerp verkrijgen kennis van aerodynamica en vluchtmechanica, theorie van de sterkte van vliegtuigconstructies en vliegtuigontwerp. Ze zullen vertrouwd worden gemaakt met structuurmaterialen en hun verwerking en ontwerp van een gewichtbesparende structuur. Zij zullen beginselen van vliegtuigontwerp verwerven vanuit het oogpunt van technologie van productie en werking. Ze zullen vertrouwd raken met de basisprincipes van de betrouwbaarheid van vliegtuigen en de levensduur van de vliegtuigstructuur.

Beroepsprofielen van afgestudeerden met voorbeelden

Afgestudeerden van de afdeling Vliegtuigontwerp vinden gelegenheid voor toepassing op projectie-, constructie-ontwikkelings- en onderzoekswerkplekken van de staats- of particuliere vliegtuigindustrie. Door verworven kennis kunnen ze ook toepassingen vinden op elk technisch gebied dat te maken heeft met stromingsproblemen.
Afgestudeerden van de afdeling Aircraft Design kunnen hun studie voortzetten in Doctoral study Design and Process Engineering.

Leidinggevende

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and re ... Lees meer

Brno University of Technology (BUT) is the largest technical/engineering university in the Czech Republic (21 000 students, 8 faculties, 3 university institutes) and one of the leading teaching and research universities in central Europe. For more information you can contact directly our international student ambassadors - https://www.vutbr.cz/en/study-options/degree-studies-en/ambassadors Lees Minder