Master in visuele effecten voor cinema

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

presentatie

De sector visuele effecten biedt een breed scala aan professionele profielen voor het ontwerp, de generatie en de productie van digitaal gegenereerde beelden die zullen worden gecreëerd en / of geïntegreerd in alle soorten audiovisuele producties.

De ESCAC Master in Visual Effects for Cinema biedt studenten uitgebreide, creatieve en technische training en biedt een solide basis, zowel praktisch als formeel, om de visuele effectenindustrie te betreden. We profiteren van de omgeving van de filmschool om deze kennis in de praktijk te brengen in een echt productiesysteem in constante interactie met de rest van de afdelingen van de sector.

De Master in visuele effecten biedt uitgebreide, creatieve en technische training. Het biedt de basis, zowel praktisch als formeel, om jezelf in de wereld van digitale productie visuele effecten in te voegen. Je brengt deze kennis in de praktijk in een echt productiesysteem, dat voortdurend in wisselwerking staat met de rest van de filmafdelingen van de school.

Deze cursus gaat dieper in op de theoretisch-technische aspecten van filmproductie, waardoor de student met succes de productierichting van een speelfilm kan navigeren, van de conceptie van het script tot de standaardkopie.

Voor wie is het bedoeld?

Professionals in de audiovisuele sector die een uitgebreide en intensieve onderdompeling willen in de wereld van visuele effecten, in een film- en productieomgeving. Waaronder postproductieprofessionals die willen updaten en / of een sprong willen maken in de filmindustrie.

Computer, multimedia, videogame-ingenieurs ... die hun cv willen aanvullen met een volledige training in visuele effecten voor film.

Universitair afgestudeerden in audiovisuele communicatie, design, beeldende kunst of andere universitaire graden met betrekking tot het audiovisuele veld.

competenties

De Master is als volgt opgebouwd:

Aan het einde van de masteropleiding kan de student:

  • Beschikken over de technische basis om als generalist te werken in de wereld van digitale effecten in 3D en 2D, evenals de startpunten om zich te specialiseren in een van hun omgevingen.
  • Beschikken over de creatieve vaardigheden en het kritische oog die nodig zijn om uit te blinken in een branche waar techniek en creativiteit samensmelten.
  • Werk als een team en in een echte filmproductieomgeving, ken de branchepijplijn en ontwikkel een project dat hen zal dienen, zodra de cursus voorbij is, als een portfolio of professionele demo-reel.

methodologie

De Master is als volgt opgebouwd:

De cursus is verdeeld in twee hoofdblokken: een eerste fase van het verwerven van de technische basis, met een groot aantal individuele oefeningen voor elk van de vakken, en een tweede helft gericht op de ontwikkeling van een professioneel afwerkingsproject dat de student kan dienen van sollicitatiebrief aan de professionele wereld.

Lesplan

Het curriculum is verdeeld in vijf hoofdblokken:

Samenstelling

Studenten voorzien van de nodige kennis voor de integratie van alle elementen, zowel de gefilmde als de digitaal gecreëerde elementen, in één stuk.

modellering

Bied studenten de nodige kennis zodat ze personages, instellingen, objecten en andere elementen kunnen maken die nodig zijn voor de constructie van een digitale omgeving.

FX

Geef studenten de basisbegrippen zodat ze de productiemechanismen van vloeistoffen en deeltjes in de 3D-omgeving kunnen begrijpen en uitvoeren.

Complementen

Bied studenten een aanvullende kennismaking met andere afdelingen die hun professionele ontwikkeling kunnen beïnvloeden.

project

Laat studenten een audiovisueel product uitvoeren met VFX van professionele afwerking en gemaakt volgens de werkprocessen van de industrie, inclusief filmen in samenwerking met de andere afdelingen van het centrum.

Lab PRO

De Master is als volgt opgebouwd:

Het ESCAC Visual Effects and Animation Laboratory is opgericht om Master- en Degree-studenten de mogelijkheid te bieden zich te specialiseren door deelname aan professionele projecten in het kader van een intern stageprogramma. Het laboratorium is een non-profit bedrijf dat jaarlijks 10 ex-stagiaires inhuurt om onder begeleiding van senioren in de sector professionele projecten te ontwikkelen. De coördinatie is in handen van Lluís Castells, afgestudeerd aan de school en winnaar van drie Goya Awards voor El Orfanato, Eva en Anacleto, geheim agent.

Op deze manier willen we studenten een eerste werkervaring bieden met begeleiding en speciale aandacht in hun ontwikkeling, hen begeleiden in de productiemethodologie van een studie. De deelname van de groep aan de interne organisatie van het Lab wordt ook bevorderd, waarbij voor elk project posities binnen de werkteams worden aangenomen.

Het laboratoriumprogramma is open en in het eerste jaar is ervan uitgegaan dat de visuele effecten van twee speelfilms zijn gemaakt: Bajocero, door Lluís Quílez en Malasaña door Albert Pintó (in de postproductiefase); Alfred García en North State videoclips (respectievelijk geregisseerd door Geoffrey Cooper en Nür Casadevall), de Escac-spot (Carlos Alonso) of verschillende samenwerkingen met andere schoolafdelingen. Alle projecten waarin het Lab heeft samengewerkt, zowel intern als extern, worden uitgevoerd door ex-alumni van de school.

Met het Lab kunnen studenten zich verdiepen in de geselecteerde specialiteit, door middel van projectbegeleiding en professionele praktijken. Hiermee kunt u uw toegangsspoel voor de industrie verbeteren.

Waarom lid worden van de ESCAC-gemeenschap?

Je wordt onderdeel van de ESCAC-community, waarmee je je talent kunt ontwikkelen in een omgeving waar creatieve ruimtes en interactie tussen afgestudeerden van verschillende promoties worden gepromoot. Wist je dat Javier Ruiz Caldera zijn films blijft opnemen met ESCAC-collega's? Hetzelfde als Juan Antonio Bayona, Mar Coll, Kike Maíllo, Patricia Font ... omdat ESCAC niet stopt wanneer je klaar bent met je studie, zet de gemeenschap zich voort in de professionele sector.

Dit is het beste moment in de geschiedenis om je te wijden aan Audiovisueel: er is nog nooit zo'n grote verscheidenheid aan schermen geweest ten dienste van zoveel gebruikers. Deze schermen hebben inhoud nodig om producten aan een wereldwijd publiek te leveren, en bijgevolg investeren grote technologiebedrijven in audiovisuele creatie.

ESCAC-talent. Afgestudeerden met nationaal en internationaal erkende carrières zijn opgeleid op onze school. Filmregisseurs, producenten, cinematografen, redacteuren, VFX-supervisors ... Kijk naar de aftiteling van de films en series, je vindt er veel ESCAC-talent in terug.

Ons pedagogisch systeem is gebaseerd op leren door te doen. We willen dat je leert door te doen, en dat doe je samen met de beste professionals in de sector.

Bij ESCAC leiden we vertellers op. We leren je om je verhaal te vertellen, ongeacht de specialiteit die je hebt gekozen.

Het werk van afgestudeerden en de producent van de school (ESCAC Films) zijn erkend met meer dan 500 nationale en internationale prijzen:

  • Jaar na jaar behoren onze afgestudeerden tot de genomineerden voor de Goya en Gaudí Awards, met 20 Goya Awards en meer dan 30 Gaudí Awards.
  • Daarnaast hebben ze belangrijke prijzen gewonnen op internationale festivals: Award for Best International Short Film uitgereikt door het Sundance Festival (2006), of derde prijs op Cinefoundation - uitgereikt door het Cannes Festival (2015).

Bij ESCAC hebben we de medewerking van grote bedrijven en instellingen die deelnemen aan de opleiding van onze studenten. Movistar, Ministerie van Cultuur van de Generalitat de Catalunya, SGAE Foundation, Cinesa, Zeta Cinema, Film Factory, Filmax, Deaplaneta, Mediaset, etc.

Internationale campus: In deze 25 jaar hebben meer dan 5.500 studenten van 23 verschillende nationaliteiten onze campus doorlopen, wat heeft bijgedragen aan de culturele en gemeenschapsverrijking.

Onze school is erkend door CILECT (een organisatie die de beste filmscholen ter wereld samenbrengt) en wij zijn de enige in de staat met officiële erkenning.

ESCAC traint zijn studenten op basis van transversale competenties en biedt kennis en tools om een volgende professionele activiteit te ontwikkelen op elk gebied van contentcreatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de J ... Lees meer

El cine no se estudia, se aprende. Centro Universitario con titulación oficial lider en la formación de cineastas. Por nuestras aulas han pasado profesionales de la talla de J.A.Bayona (Director de Jurassic World II), Oscar Faura (DP de Imitation Game), Bernat Vilaplana ( Montador de Hellboy II), Oriol Tarrago (Diseñador de sonido de Jurassic World 2), Kike Maillo (Diretor de EVA), Marc Coll (Directora de 3 días con la Familia) y más de 40 premios Goya, Gaudi, Bafta y Ariel entre otros. Lees Minder