Master in verpakkingsontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Met de Master in Packaging Design kunt u de kenmerken van een product formeel en grafisch communiceren. Je leert om een container te ontwerpen die de behoeften van de omgeving opvangt en om de oplossing, het ontwerp en de uitvoering van elk verpakkingsproject voor te stellen.

elisava_vitrina_proyectosELISAVA Barcelona School of Design and Engineering","author_url":"","source":"©ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering"}" />

Basisgegevens

 • Kwalificatie: Master in Packaging Design, eigen titel uitgegeven door de Pompeu Fabra University (UPF).
 • Richting: Eva Minguella
 • ECTS-punten: 60
 • Duur: oktober 2020 tot juli 2021; Februari 2021 tot februari 2022; Maandag, woensdag en donderdag, 17.00-21.15 uur.
 • Prijs: € 10.000 (+ € 450 preregistratie)
 • Taal: Spaans
 • Toegangs- en toelatingsvereisten: officieel universitair diploma of gelijkwaardig aan grafisch ontwerp, productontwerp of productengineering. Kennis van software voor grafisch ontwerp.

presentatie

Hoe kunnen we de kenmerken van een product communiceren via de verpakking? In de Master in Packaging Design leer je te profiteren van verpakkingen als een kans om betekenis en betekenis aan het product toe te voegen.

In een zich voortdurend uitbreidende markt, vereist verpakking professionals die de eigenschappen van een product zowel formeel als grafisch kunnen communiceren. Het ontwerpen van een pakket vandaag impliceert het op de markt brengen van producten die verleiden met hun communicatietaal en die zijn ontworpen met sociaal bewustzijn en verantwoordelijkheid voor het milieu. Deze master biedt de juiste tools om uitgebreide verpakkingsprojecten te bedenken en te ontwikkelen, met als doel gespecialiseerde ontwerpers in deze discipline op te leiden.

De Master in Packaging Design richt zich op zowel grafisch ontwerp als structureel verpakkingsontwerp , niet vanuit technisch oogpunt, maar in vorm en communicatie. Het biedt een unieke kans om samen te werken met de meest erkende verpakkingsontwerpers in elke sector en hun werkmethodologie te leren om een optimaal en professioneel resultaat te bereiken.

Het uiteindelijke doel is om deelnemers, door middel van praktische workshops en theoretische capsules, de kennis te bieden die nodig is om een product te creëren en te ontwikkelen vanuit het oogpunt van strategie en branding, de behoeften van de klant te detecteren en de oplossing, het ontwerp en de oplossing voor te stellen. uitvoering van elk verpakkingsproject.

In de loop van de master worden minimaal 12 praktische cases van verschillende aard en categorie opgelost: van gourmetverpakkingen tot massaconsumptie, van redesign tot het creëren van nieuwe verpakkingen. Concepten zoals ecodesign en innovatie worden geïntroduceerd om een efficiëntere en duurzamere verpakking te creëren die een goed ontwerp en optimaal materiaalgebruik bevordert.

Informatie sessie video

doelstellingen

 • Verdieping van de verpakkingsdiscipline, haar geschiedenis en nieuwe trends, en weten hoe de samenleving en de consument verpakkingsoplossingen beïnvloeden.
 • Bied de nodige theoretische / praktische instrumenten om een verpakkingsproject uit te voeren en te presenteren: creatie van naamgeving, belettering en toegepaste typografie, art direction en presentatietechnieken.
 • Ken de lijnen die strategen en ontwerpers volgen om een succesvol product te bereiken, verwerf een solide theoretische basis van branding en weet hoe een product wordt gemaakt en ontwikkeld vanuit een marketingoogpunt.
 • Breng de opgedane kennis in praktijk door analyse, planning, ontwerp en uitvoering van verpakkingsprojecten. Detecteer klantbehoeften en maak verpakkingen die voldoen aan de eisen van verschillende sectoren. Leer efficiëntere en duurzamere verpakkingen te creëren die een goed ontwerp en optimaal materiaalgebruik bevorderen.
 • Geef de student specifieke kennis in de materialen die door de verpakkingsindustrie worden gebruikt: de systemen voor het maken van de verpakking, prepress en bedrukking, kwaliteitscontroles en identificeer de verschillende soorten verpakkingen die bestaan en hun mogelijkheden.
 • Ken de factoren die de productie en selectie van een container voor een specifiek product bepalen en de rol die de selectie van een bepaald type container in een product kan hebben.

competenties

Mogelijkheid om een alomvattend verpakkingsproject te ontwikkelen, zowel grafisch als structureel, in al zijn fasen:

1. Beginfase: basisbegrippen over branding en strategie. Genereren van eerste briefing van projectaanpak.

2. Merkontwikkelingsfase: naamgeving en merkcreatie. Mogelijkheid om een verpakkingsarchitectuur te structureren.

3. Ontwerpfase van verpakking: Beheersing van de formalisering van ontwerpprojecten, zowel grafisch als structureel, toegepast op verschillende sectoren of behoeften:

 • Consumentenverpakkingen
 • Cosmetische verpakkingen (gezondheidszorg)
 • Gastronomische verpakkingen - voedsel
 • Herontwerp van de verpakking
 • Verpakkingen voor wijnen
 • Ecopackaging
 • Afhaalverpakking
 • Verpakkingen voor luxe producten
 • E-commerce verpakken

4. Modelbouwfase en laatste kunsten:

 • Basisbegrippen voor de ontwikkeling van modellen in volume (schuim) en karton.
 • Basisbegrippen voor de ontwikkeling van kunst voor reproductie.

Ontwikkeling van complementaire tools voor een verpakkingsproject. Strategische hulpmiddelen zoals branding, marketing en neuromarketing, ontwerp, zoals microtypografie en zetwerk of algemene reikwijdte zoals esthetiek, geschiedenis van verpakking ...

Ontwikkeling van technische kennis over duurzaamheidscriteria, materialen en printsystemen.

Beheersing van de taal die nodig is om een project te presenteren en om te communiceren met de verschillende agenten die bij het proces betrokken zijn.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architectu ... Lees meer

ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering is a university center founded in 1961 and it is the oldest school of design in Spain. ELISAVA is among the 100 best schools of design and architecture in Europe according to the Domus magazine. Lees Minder