Lees de Officiële Beschrijving

Veiligheidswetenschappen en -technologie (083700)

Programma-introductie

De veiligheidswetenschappen en -kunde is een nieuw multidisciplinair programma, gecombineerd met moderne industriële productie en voornamelijk gericht op de wet en het mechanisme van ongevallenrisico's, prognosemethoden en identificatiemethoden voor veiligheidsrisico's of onveilige factoren, en theorieën en technologieën voor ongevallenpreventie, risico's reductie, etc.

Het Safety Science and Engineering-programma aan de China University of Petroleum , Beijing, is bevoegd om het doctoraat op het eerste niveau te verlenen, met de nationale functie discipline van veiligheidstechniek, olie- en gasproductie veiligheidsonderzoekscentrum van de State Administration of Work Safety, en de veiligheidsopleidingsinstituten op het eerste niveau voor de veiligheid van de staatsproductie. Het heeft een voltijds teeltsysteem gevormd voor niet-gegradueerde, afgestudeerde en doctoraatsstudenten in veiligheidstechniek en een systeem voor permanente educatie voor buiten de campus werkend personeel in veiligheidstraining voor productie.

Het programma heeft meer dan 20 voltijdse faculteiten, waaronder acht hoogleraren, vijf universitair hoofddocenten en zeven docenten. Van alle faculteiten is er een deskundige voor speciale toelagen, een lid van de Academische Raad van de Raad van State, een New Century Excellent Talent en een Beijing Science and Technology Talent. Ze vormden een actief team van verschillende leeftijden met sterk wetenschappelijk onderzoek en onderwijskwaliteiten.

Door het multidisciplinaire voordeel te behalen in de olie-industrie van de China University of Petroleum Beit, gecombineerd met olie- en gasveiligheidswetenschappenstechnologie, en het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe theorieën en nieuwe technologieën voor de veiligheid van olie- en gasproductie als kern te nemen , het programma heeft vier kenmerkende onderzoeksgebieden gevormd, waaronder veiligheidsbewaking en intelligente diagnose, olie- en gasproductie, ongevallenpreventie en risicobeheersing, olie- en gasproductieapparatuur, uitvalanalyse en integriteitsmanagement en offshore-olie-uitrusting en operationele veiligheidstechnologie en -theorie. De onderzoeksgebieden hebben betrekking op veiligheidskundige en technologische problemen in verband met exploratie, exploitatie, opslag, verwerking en raffinage van olie- en gasbronnen op zee en andere belangrijke olie- en gasproductieprocessen, die de basis vormen voor het hele proces van olie- en gasveiligheid productie.

Met de derde periode van het 211-project als ontwikkelingsmogelijkheid heeft het programma een aantal internationaal geavanceerde software- en hardware-experimentele systemen geïnvesteerd, geleidelijk een olie- en gasproductiepreventiepreventie en -besturingsbasislaboratorium gebouwd van het productieveiligheidsproductietechnologieondersteuningssysteem, zeven provinciale laboratoria of centra, zoals het HSE Laboratory dat de afgelopen jaren is gebouwd met de China National Petroleum Corporation. Het programma is uitgegroeid tot een uitgebreid onderzoek naar olie- en gasveiligheid, hooggeschoolde personeelstraining en academische uitwisselingsbasis met elementaire ondersteunende systemen en moderne testtechnologieën. Het biedt uitgebreide technologieën en personeel voor de veilige energieproductie in de staat en de duurzame olie- en gasindustrie.

Doelen

De afgestudeerden moeten een hoge mate van sociale verantwoordelijkheid en humanitaire geest hebben, een rigoureuze en realistische wetenschappelijke houding, uitstekende werkethiek en een theoretische basis voor veiligheidswetenschappen en diepgaande expertise, waaronder moderne wiskunde, informatietechnologie, olie- en petrochemische technologie, rampspoed controle, veiligheidstechniek, veiligheidsbescherming en management, enz. De afgestudeerden moeten ook de nieuwste voortgang van theoretisch onderzoek begrijpen en leren over de huidige status en ontwikkelingsrichting van veiligheidsproductie in binnen- en buitenland. De afgestudeerden moeten over sterke capaciteiten beschikken om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en praktische problemen op te lossen in veiligheidsproductiegebieden. Ze moeten minstens een vreemde taal beheersen, professionele gegevens in een vreemde taal kunnen lezen, evenals gerelateerde schrijfvaardigheden en in staat zijn om academische uitwisselingen te houden. De afgestudeerden moeten over de mogelijkheid beschikken om wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling, technisch ontwerp of hoogstaande functies op het gebied van ontwikkeling van veiligheidstechnologie, ontwerp, risicobeoordeling en veiligheidsbeheer bij industriële ondernemingen en managementafdelingen op zich te nemen.

Onderzoeksgebieden

 1. Safety Monitoring en Intelligent Diagnostic Engineering
 2. Olie- en gasproductie Ongevallenpreventie en risicobeheersingstheorie en technologie
 3. Olie- en gasproductieapparatuur Storingsanalyse en integriteitsmanagement
 4. Offshore-olie-uitrusting en operationele veiligheidstechnologie en -theorie

Programma Lengte

Drie jaar.

leerplan

Credits: totale studiepunten ≥30, studiepunten degree degrees≥18, maximum ≤36.

Openbare basiscursussen
 • Chinese taal
 • Inleiding tot China
Major basiscursussen
 • Numerieke analyse
 • Toepassing van statistische methoden
 • Wiskundig-fysische methode
 • Fuzzy Mathematics
Belangrijke vereiste cursussen
 • Oil and Gas Safety Engineering Frontier
 • Signaalanalyse en -verwerking
 • Risk Engineering
 • Betrouwbaarheid en veiligheid van het diepwatersysteem
 • Elastic-Plastic Mechanics
 • Mechanische trillingen
Vereiste procedure
 • Literatuuroverzicht en voorstel
Keuzevakken
 • Safety Engineering Oil en Gas HSE Case Study
 • Geïntegreerde veiligheidstechnische experimenten
 • Onderzeese pijplijnontwerp
 • Veiligheidstechnische informatie en netwerktechnologie
 • Ontwerp en toepassing van veiligheidscontrolesysteem
 • Mechanische foutdiagnose
Aanvullende cursus
 • Geavanceerde technische mechanica
 • Verbranding en explosie
 • Veiligheid Ergonomie
 • Petroleum Engineering Veiligheidstechnologie
 • Chemische veiligheid
 • Beveiliging Systems Engineering

Opmerking: Studenten mogen keuzevakken kiezen in andere programma's op advies van de supervisor.

Scriptie

Volg de relevante regelgeving van de China University of Petroleum Beeking.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 7 andere vakken van China University of Petroleum »

Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
31,000 CNY
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Aanmeldingslimiet

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum